Αθλητισμός

Στην Πορταριά ανεβαίνει ο Ολυμπιακός Β.

 

Σ12 Φ1 ΤΡΙΣΤ

Για την Πορταριά αναχωρεί σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού το όμορφο χωριό του Πηλίου αποφασίστηκε να είναι το μέρος όπου η ομάδα θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Η αποστολή περιλαμβάνει 28 ποδοσφαιριστές, αφού εκτός των 25 που ανήκουν στο ρόστερ της, θα την ακολουθήσουν και οι Γιάννης Γκέσιος, «Μανού» Μπούστο και Τρέβορ Μουτέρο. Ρεπό είχαν χθες οι «ερυθρόλευκοι».

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ημέρα ξεκούρασης ήταν η χθεσινή για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Μετά από μία εβδομάδα επίπονων προπονήσεων στο Βόλο ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας τους έδωσε ρεπό, προκειμένου να τους δώσει την ευκαιρία να ξεκουραστούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Πράγματι, το υπόλοιπο της προετοιμασίας μόνο εύκολο δεν θα είναι για τους «ερυθρόλευκους» που σήμερα το πρωί αναχωρούν για την Πορταριά του Πηλίου. Στο «βουνό των Κενταύρων» θα μείνουν για 15 ημέρες και θα κάνουν καθημερινά δύο ή τρεις προπονήσεις, ενώ θα δώσουν και ορισμένα φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο θα είναι την Τετάρτη 7 Αυγούστου με αντίπαλο την ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Πέραν του τεχνικού επιτελείου, στην αποστολή του Ολυμπιακού θα συμμετάσχουν 28 παίκτες και μεταξύ αυτών οι Γιάννης Γκέσιος, «Μανού» Μπούστο και Τρέβορ Μουτέρο των οποίων η απόκτηση δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ως γνωστόν ο Γκέσιος έχει συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, αλλά για να γίνει και τυπικά παίκτης της ομάδας πρέπει να κερδίσει την προσφυγή κατά της Κέρκυρας και να μείνει ελεύθερος (πρόκειται για ζήτημα λίγων ημερών).

Τους άλλους δύο ποδοσφαιριστές τους τσεκάρει ακόμη ο Γιώργος Βαζάκας, αλλά από τη στιγμή που έδωσε έγκριση να συμπεριληφθούν στην αποστολή, όλα δείχνουν ότι και αυτοί θα κληθούν να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Ο Μπούστο έχει καλό βιογραφικό με αρκετές συμμετοχές στη Γ’ κατηγορία της Ισπανίας τα τελευταία χρόνια. Όμως, ήρθε στον Βόλο με μερικά παραπανίσια κιλά, κάτι που προβλημάτισε τους ανθρώπους της ομάδας. Ο ίδιος καταβάλει σημαντική προσπάθεια στις προπονήσεις προκειμένου να βρεθεί στην επιθυμητή κατάσταση και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Βαζάκα.

Ο τελευταίος είναι αρκετά ευχαριστημένος από τον Μουτέρο. Ο μέσος από τη Ζιμπάμπουε παίζει σε θέση που η ομάδα δεν έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης. Ωστόσο, έδειξε πολύ καλά στοιχεία στις προπονήσεις. Είναι ορεξάτος και διαθέτει καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι, ο τεχνικός του Ολυμπιακού τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για την Πορταριά.

Συνοπτικά οι  παίκτες που θα μεταβούν στο Πήλιο είναι οι: Θεόδωρος Γκίτκος, Θανάσης Γεωργίου, Άγγελος Σταυράκης (τερματοφύλακες), Λευτέρης Γιαλούσης, Σταμάτης Καρράς, Αλέξανδρος Ζέρης, Παναγιώτης Κατσιαρός, Στάθης Ρόκας, Δημήτρης Κόμνος, Δημήτρης Αρβανίτης, Χρήστος Μελίσσης, Θανάσης Κωστούλας, Βαγγέλης Γκότοβος (αμυντικοί), Εγκούτου Ολίσε, Θανάσης Πινδώνης, Κώστας Καπετάνος, Σέρχιο Πόνσε, Άγγελος Κολημήτρας, Θανάσης Μπόρας, Δημήτρης Κεσίδης, Τρέβορ Μουτέρο (μέσοι), Μάριο Μπρέσκα, Γιάννης Κατσίκης, Γιανίκ Γενγκά, Γιάννης Γκέσιος, Μανού Μπούστο, Θανάσης Δεινόπαπας και Νίκος Ντινόπουλος (επιθετικοί).

Το έμψυχο υλικό του Ολυμπιακού έχει συμπληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του, κάτι που επιτρέπει την τεχνική ηγεσία να δουλέψει πιο άνετα με τους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο πάνω στη φυσική κατάσταση, αλλά και στην τακτική. Πάντως, της επόμενες ημέρες είναι πιθανό να μεταβεί στην Πορταριά ένας ακόμη αλλοδαπός παίκτης, πιθανόν Ισπανός, ο οποίος είναι φορ περιοχής. Σε περίπτωση που… στραβώσει το θέμα με τον συγκεκριμένο παίκτη, στον Ολυμπιακό έχουν στη λίστα τους τρεις Έλληνες, που είναι οι Κυβελίδης, Στεφανίδης και Μαραγκουδάκης.

Ενδεχόμενη απόκτηση ενός ακόμη σέντερ φορ θα αποτελέσει και την τελευταία… πινελιά στο ρόστερ του Ολυμπιακού, που θα απαρτίζεται από τουλάχιστον δύο ισάξιους παίκτες για κάθε θέση της ενδεκάδας, κάτι που ήταν εξ αρχής και η επιθυμία του Γιώργου Βαζάκα. Ο Έλληνας προπονητής είναι πολύ ικανοποιημένος και από την προσπάθεια που καταβάλουν οι ποδοσφαιριστές στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας. Βλέπει με χαρά έναν έντονο συναγωνισμό, αφού όλοι θέλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του, ώστε να αποτελούν μία από τις πρώτες επιλογές για την ενδεκάδα.

Βέβαια, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος όλοι θα χρειαστεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και γι’ αυτό οφείλουν να είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή. Ιδιαίτερα, αν τελικά το πρωτάθλημα της Football League διεξαχθεί σε έναν όμιλο και όχι σε δύο. Σε αυτή την περίπτωση τα παιχνίδια θα είναι πολλά και θα χρειαστεί όλο το ρόστερ να συμβάλει για να έλθει η πολυπόθητη άνοδος στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το