Τοπικά

Δυναμικός ο Σύλλογος Φίλων Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου με έδρα το Βόλο – Μπλε είναι ο έρωτας παντού

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΘΕΑ 2 ΘΕΑΝΩ ΔΙΑΚΟΣΙΑ

Η μπάλα είναι γένους θηλυκού, όπως γένους θηλυκού είναι ο Σύλλογος Φίλων Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου «Στρογγυλή Θεά», που ίδρυσε μια παρέα, με έδρα το Βόλο. Η «ψυχή» του Συλλόγου η κ. Θεανώ Διακόσια, έμπορος καλλυντικών, που ακολουθεί για εννιά χρόνια την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σε όλα της τα παιχνίδια εντός και εκτός Ελλάδας, μετά το θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004.

Είναι πολλοί, χιλιάδες, αλλά σκόρπιοι. Ο λόγος για τους φιλάθλους της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, που συντονίζονται, για να αποκτήσουν κι αυτοί τη δική τους εκπροσώπηση. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τους φιλάθλους της Νίκης ή του Ολυμπιακού Βόλου και των ομάδων της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Εδώ και λίγες ημέρες, με έδρα το Βόλο, υπάρχει και ο Σύλλογος Φίλων των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου «Στρογγυλή Θεά», του οποίου πρόεδρος είναι η Θεανώ Διακόσια.

Αν και νεοσύστατος, ο Σύλλογος αριθμεί πλέον 250 μέλη απ’ όλη την Ελλάδα, που συνεχώς αυξάνουν με νέες καθημερινά εγγραφές. Σκοπός του να βρίσκεται πάντα κοντά στις προσπάθειες διάκρισης της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο και όχι μόνον.

Πλέον με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου, δεν είναι πρόβλημα η έδρα του Συλλόγου και σ’ αυτόν εγγράφονται και μέλη από την υπόλοιπη Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι την Πελοπόννησο και τα νησιά.

«Μπλε είναι ο έρωτας παντού» τονίζει η Θεανώ Διακόσια, παραθέτοντας στίχους από το γνωστό τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη. «Τώρα ετοιμαζόμαστε για το Λιχτενστάιν το Σεπτέμβριο, ενώ τέλη Αυγούστου θα κληρώσω εδώ στο Fresh Line τέσσερις προσκλήσεις για τον αγώνα της Εθνικής μας με τη Λετονία στο Καραϊσκάκη» αναφέρει η κ. Διακόσια.

Στις 4 Ιουλίου συμπληρώθηκαν εννιά χρόνια από την επιτυχία της Εθνικής μας Ομάδας, την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία. Τότε δεκάδες βολιώτες είχαν ταξιδέψει στη Λισαβόνα, στο Ντα Λουζ και είχαν παρακολουθήσει τον αξέχαστο τελικό. Από τότε έπεσε ο σπόρος της ιδέας, να δημιουργηθεί και στο Βόλο ένας σύλλογος φίλων της Εθνικής Ομάδας. «Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά μόλις φέτος. Ιδρύθηκε ο Σύλλογος από 23 μέλη και μέσα σε λίγες ημέρες έχουμε φθάσει τα 250 μέλη… Στο facebook έχουμε ήδη πάνω από 1500 επισκέψεις μέσα σε ένα τετραήμερο και οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά» δηλώνει η πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου, τα γραφεία του οποίου βρίσκονται στην οδό Αχιλλοπούλου 177 στο Βόλο.

 

Νέες εξορμήσεις

Και τώρα στο Σύλλογο προετοιμάζονται για τις επόμενες εξορμήσεις, όπου υπάρχει και παίζει η Ελλάδα. Τα μέλη του (η ετήσια συνδρομή κοστίζει 10 ευρώ) απολαμβάνουν ορισμένων ειδικών προνομίων, όπως φτηνά εισιτήρια, δυνατότητα παρακολούθησης των προπονήσεων και αυτόγραφα από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, ενώ τα ταξίδια στο εξωτερικό γίνονται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια μιας και υπάρχει συνεννόηση με τις Αστυνομικές Αρχές κάθε χώρας. Βλέποντας τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τα μέλη της διοίκησης διατηρούν συνεργασία με κατά τόπους ταξιδιωτικά γραφεία, ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν πιο εύκολη η συμμετοχή στις εκδρομές. «Στόχος μας είναι να γεμίζουν τα γήπεδα, που παίζει η Εθνική μας, με παιδιά και γυναίκες. Περνάμε το μήνυμα όχι βία στα γήπεδα, μιλάμε για φιλία και ευ αγωνίζεσθαι. Πρέπει να αλλάξουμε ύφος και ήθος στο ποδόσφαιρο» τονίζει η κ. Διακόσια.

Με τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις συνδρομές των μελών, ο σύλλογος επιτελεί και φιλανθρωπικό έργο, βοηθώντας οικονομικά  ευπαθείς ομάδες ανθρώπων, που έχουν ανάγκη από ενίσχυση. Τα μέλη της «Στρογγυλής Θεάς» είναι κάθε ηλικίας, μικροί μαθητές, μέχρι ηλικιωμένοι και κάθε κοινωνικής τάξης, πλούσιοι, φτωχοί, μικρομεσαίοι. Όλοι έχουν τον ίδιο σκοπό: Την ενίσχυση της εθνικής ομάδας. «Στο Σύλλογο μπορούν να γραφτούν όλοι, εκτός από ταραχοποιά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν θέση στο Σύλλογό μας. Θα υπάρχει πάντα ένας Σύλλογος, που στέκεται δίπλα στις προσπάθειες που κάνουν οι Έλληνες αθλητές, όπου και αν αγωνίζονται. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά» σημειώνει η κ. Διακόσια.

Ο Σύλλογος λειτουργεί με την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και έχει ως σήμα του την υδρόγειο και την Ελλάδα ως δορυφόρο της… «Η αγάπη και η γνώση, λένε ότι μοιάζουν με τη φωτιά, η οποία μου φωτίζει μας ενώνει μα πάνω απ’ όλα βρίσκεται μέσα μας. Τώρα φτιάξαμε και την υδρόγειο με προορισμό τη Βραζιλία, όπου θα προκριθεί η Εθνική μας Ομάδα, σε μια παραλλαγή του σήματός μας» αναφέρει η κ. Διακόσια. «Αυτή η αγάπη είναι η αγάπη που μας οδήγησε, να ενωθούμε με το δρόμο της γνώσης της εκπαίδευσης, την πειθαρχία των αθλητών και να δημιουργήσουμε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φίλων Εθνικών Ομάδων τιμώντας τη «Στρογγυλή Θεά», τη γη μας. Έμπνευσή μας η γη, οι άνθρωποι, η χαρά και αγάπη. Η βασίλισσα των σπορ, παρέα με τη φιλία είναι φίλες μας, γένους θηλυκού και μας προσκαλούν να δώσουμε το «παρών», με σκοπό να συμμετέχουμε σ’ ένα μοναδικό χορό προς τιμήν της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδος και να μας φέρει κοντά».

 

Σκοπός το Μουσείο

Ακολουθώντας τα ίχνη ενός άλλου Συλλόγου Φίλων της Εθνικής Ομάδας του Γαλανόλευκου Φάρου, που έχει έδρα στα Χανιά της Κρήτης, η «Στρογγυλή Θεά» έχει στόχο τη δημιουργία ενός Μουσείου στο Βόλο, με «λάφυρα» της Εθνικής Ομάδας, φωτογραφίες και αναμνηστικά από τους αγώνες που έδωσε και δίνει κατά καιρούς η ομάδα μας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

«Η χειρότερη στιγμή που έχω ζήσει μέχρι σήμερα με την Ομάδα μας, ήταν ο αποκλεισμός από τη Γερμανία, στο Euro του 2012 και η πιο μεγάλη, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στο ΟΑΚΑ, όπου όλες οι εθνικές ομάδες βρέθηκαν μαζί η μία δίπλα στην άλλη, σ’ αυτή τη γιορτή. Ο ρυθμός, η καλή κυκλοφορία της μπάλας, τα γκολ, η καλή ομοιόμορφη και δυναμική κερκίδα, η ανάδειξη της φίλαθλης αγάπης, ο αθλητισμός στο μεγαλείο του», είναι στοιχεία που μπορούν να κεντρίσουν την προσοχή σ’ έναν αγώνα αναφέρει η κ. Διακόσια.

Σε κάθε αγώνα της Εθνικής Ομάδας η παρουσία τους είναι δυναμική . «Μ’ ένα πανό, μ’ ένα τραγούδι, με μια αρμονική συνύπαρξη, μ’ ένα κοινό σκοπό για κάθε παιχνίδι. Σε κάθε τόπο που η επίσημη αγαπημένη Εθνική Ελλάδος ταξιδεύει, για ν’ αγωνιστεί, να πάρει χρώμα γαλανόλευκο και εμείς οι φίλαθλοι να γράψουμε την ιστορία των φίλων του αθλητισμού. Σύνθημά μας: Μπλε είναι ο έρωτας παντού».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το