Τοπικά

Σε κλοιό χιονιά από σήμερα ο Βόλος

Διχογνωμία μετεωρολόγων για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τα Χριστούγεννα

Σε κλοιό χιονιά θα βρεθεί από σήμερα και ο Βόλος, ενώ σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας αναμένεται να «το στρώσει». Χιονόπτωση αναμένεται από τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και εντός της πόλης του Βόλου, ωστόσο οι πιθανότητες να «το στρώσει» είναι ελάχιστες. Γεγονός είναι πως ο χειμώνας τώρα δείχνει τα «δόντια» του, ενώ σύμφωνα με προβλέψεις αναμένεται και συνέχεια. Για τα Χριστούγεννα οι μετεωρολόγοι δεν συμφωνούν για τον καιρό που θα επικρατήσει. Ένα σενάριο μιλάει για ήπιο καιρό, με βροχές και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και ένα άλλο για χιονιά, που θα ξεκινήσει στις 23 του μήνα και θα πλήξει κυρίως τα ανατολικά της χώρας.

Ρεπορτάζ: ΣΤ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Οι περιοχές που περικλείονται στην μπεζ γραμμή θα δεχθούν έντονες χιονοπτώσεις. Αυτές που περικλείονται από την άσπρη όπως και ο Βόλος, ασθενείς χιονοπτώσεις και αυτές που περικλείονται από τη μαύρη, την κίτρινη και την πορτοκαλί έντονες βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, χιονοπτώσεις αναμένονται από το βράδυ σε όλα τα ορεινά του νομού Μαγνησίας και χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά, ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως από τα 300 μέτρα και πάνω στα ηπειρωτικά και πάνω από τα 500 μέτρα στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από αργά τη νύχτα προς την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στο Βόλο από 2 ώς 4 βαθμούς, στον Αλμυρό 1 ώς 4, στη Σκιάθο 3-6, στη Ζαγορά 0-1 και στα Χάνια Πηλίου -4 ώς -2 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Αύριο Πέμπτη αναμένεται η κακοκαιρία να συνεχιστεί με κατά τόπους έντονο χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια, καταιγίδες στις Β. Σποράδες και το Ανατολικό Πήλιο και χιονοπτώσεις που θα κατεβούν χαμηλότερα στα 200 μέτρα στα ηπειρωτικά και πάνω από τα 400 στα νησιά.

Αύριο το πρωί υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει και εντός της πόλης του Βόλου, ωστόσο όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος κ. Θ. Τακούδης «δεν αναμένεται χιονόστρωση».

Ωστόσο θα «το στρώσει» σε περιοχές όπως ο Αλμυρός και το Βελεστίνο. Γενικά τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στο νότιο τμήμα του νομού Μαγνησίας και τη βορειοδυτική Εύβοια.

Η κακοκαιρία προσδιορίζεται πως θα ξεκινήσει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή μας από τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα.

Αύριο το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει στο Βόλο και στον Αλμυρό τους 5 βαθμούς, στη Σκιάθο τους 7, στη Ζαγορά τον 1, ενώ στα Χάνια θα έχουμε ολικό παγετό με το θερμόμετρο να δείχνει -5 μέχρι -3 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί έως θυελλώδεις.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, οπότε πάλι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για χιονόπτωση εντός της πόλης του Βόλου.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη, ενώ θα συνεχιστούν οι βοριάδες, με μικρότερη όμως ένταση.

Ουσιαστική βελτίωση του καιρού προβλέπει ο κ. Τακούδης για το Σαββατοκύριακο, με άνοδο της θερμοκρασίας.

Πολύ χιόνι αναμένεται να δεχθεί απόψε και αύριο το Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επηρεάσει, προέρχεται από τη Μεσόγειο και θα συνδυαστεί με υψηλές πιέσεις στη βόρεια Βαλκανική.

Ο καιρός των Χριστουγέννων

Αν και ακόμη είναι νωρίς (ασφαλής πρόγνωση καιρού γίνεται για διάστημα μέχρι έξι ημερών), οι προβλέψεις των μετεωρολόγων διίστανται για τα Χριστούγεννα. Ένα σενάριο θέλει ήπιο καιρό το Σαββατοκύριακο 25 και 26 του μήνα, με βροχές και ένα άλλο νέα επέλαση του χιονιά, που θα πλήξει κυρίως την ανατολική Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Ο κ. Τακούδης επισημαίνει ότι θα είναι σε θέση να δώσει ασφαλή πρόγνωση μεθαύριο Παρασκευή, προκειμένου να γνωρίζουν την κατάσταση όσοι θέλουν να ταξιδέψουν.

Το θερμόμετρο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ανεβεί και θα πιάσουμε και διψήφιους βαθμούς (10-12 η μέγιστη), ωστόσο με τίποτα δεν θα έχουμε τις ζέστες των πρώτων ημερών του Δεκεμβρίου.

Λίγες οι βροχές

τον τρέχοντα μήνα

Άνομβρος χαρακτηρίζεται μέχρι σήμερα τουλάχιστον ο φετινός Δεκέμβριος στο Βόλο, που έχει δύο πρόσωπα: Το α’ δεκαήμερο ο καιρός ήταν πολύ ζεστός, με θερμοκρασίες πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ από τις 11 του μήνα και μετά είναι ψυχρός.

Για πέντε ημέρες η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 20 βαθμούς Κελσίου και έφθασε και μέχρι τους 27, ενώ για τέσσερις ημέρες οι μέγιστες ήταν μονοψήφιες. Σημειώθηκε εξάλλου και αρνητική θερμοκρασία -1,6 στις 12 του μήνα.

Συνολικά η βροχή που έπεσε, έφθασε μόλις τα 8 χιλιοστά, ενώ στις 10 και 11 του μήνα σημειώθηκαν ισχυροί άνεμοι.

Σημειώνεται ότι το συνολικό μέσο ύψος βροχής για το Δεκέμβριο είναι στο Βόλο 47,1 χιλιοστά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το