Photo Gallery, Τοπικά

Σε διπλή αυτοκτονία αποδίδεται η τραγωδία

 

 

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στον Αγιόκαμπο της Λάρισας από το τραγικό περιστατικό

Άποψη του Αγιόκαμπου

 

 

 

Στην παρούσα φάση οι αστυνομικοί αποκλείουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και τρίτο άτομο

 

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στον Αγιόκαμπο της Λάρισας από το θάνατο των δύο ατόμων, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε προεξοχή βράχων στην παραλία όπου εκβάλει ο Ρακοπόταμος. Βρέθηκαν νεκροί και αγκαλιασμένοι. Από προχθές το απόγευμα έως και χθες το πρωί η Αστυνομία στη Λάρισα διενεργούσε έρευνα για να διαπιστώσει τι ακριβώς είχε συμβεί. Πρώτα απ’ όλα για να εξακριβώσει τα στοιχεία των δύο νεκρών και τα ακριβή αίτια του θανάτου τους. Αυτό που τονίστηκε από τους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας είναι πως όλα τα στοιχεία συγκλίνουν σε διπλή αυτοκτονία, ενώ αρκετά είναι ακόμη τα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε η γυναίκα, καθώς -όπως προκύπτει- το βέβαιον είναι πως πέθανε πρώτη εκείνη. Στην παρούσα φάση οι αστυνομικοί αποκλείουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και τρίτο άτομο στην υπόθεση.

Νεκροί είναι ένας 55χρονος άνδρας και μία 34χρονη γυναίκα. Συζούσαν εδώ και πολλά χρόνια και όπως αναφέρθηκε χθες από την Αστυνομία, είχαν απασχολήσει πολλές φορές τις Διωκτικές Αρχές για ναρκωτικά. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν αρκετές δικογραφίες και όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, η αυτοκτονία τους μπορεί να αποδοθεί στο ότι ενδεχομένως να ήταν απογοητευμένοι και απελπισμένοι από τη ζωή τους. Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως στα αντικείμενά τους βρέθηκαν όπλα και αρκετά φυσίγγια. Επίσης βρέθηκαν αρκετά ναρκωτικά χάπια.

Στην επίσημη ανακοίνωση η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αναφέρει πως το μεσημέρι της Πέμπτης, στον Αγιόκαμπο Λάρισας, βρέθηκαν νεκροί, από λουόμενο ιδιώτη, ένας 55χρονος ημεδαπός και μία 34χρονη ημεδαπή. Οι θανόντες βρέθηκαν στην παραλία εκβολών του ποταμού Ρακοποτάμου πάνω σε προεξοχή βράχων σε στάση εναγκαλισμού με πλήρη ρουχισμό. Ανάμεσα στα δύο σώματα βρέθηκε ένα 45άρι πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και τρία φυσίγγια στο γεμιστήρα του. Επιπλέον, δίπλα στα δύο πτώματα βρέθηκε ένα περίστροφο, διαμετρήματος 0,22mm με έξι φυσίγγια, εκ των οποίων τα τέσσερα πυροδοτημένα, καθώς ένας κάλυκας για 45άρι πιστόλι.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι ο 55χρονος άνδρας αυτοκτόνησε με τη χρήση του προαναφερθέντος πιστολιού και μετά την πράξη του, το σώμα του κατέπεσε επί του σώματος της ήδη νεκρής 34χρονης.

Τα αίτια και οι συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού της 34χρονης ερευνώνται. Εγκληματική ενέργεια με συμμετοχή τρίτου ατόμου έχει αποκλεισθεί.

Σε κοντινό χώρο, επιπλέον, βρέθηκαν: Δύο υπνόσακοι και προσωπικά αντικείμενα των θανόντων, ένα μαύρο τσαντάκι ώμου, που περιείχε σε ισάριθμα κουτάκια, είκοσι δισκία ναρκωτικού φαρμάκου XANAX, δεκατρία δισκία ναρκωτικού φαρμάκου VULBEGAL και 6,5 δισκία αγνώστου σκευάσματος, ένας γεμιστήρας πιστολιού με επτά φυσίγγια των 45mm και είκοσι φυσίγγια των 0,22mm, από τα οποία τα δώδεκα βραχέα.

Επίσης, σε παραπλήσιο δρόμο βρέθηκε σταθμευμένο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ανήκε στην 34χρονη.

Τα δύο πυροβόλα όπλα, τα ναρκωτικά δισκία και τα λοιπά αντικείμενα κατασχέθηκαν. Τον τόπο του περιστατικού ερεύνησαν τα αρμόδια εγκληματολογικά συνεργεία, ενώ στο σημείο προσήλθε και ο Ιατροδικαστής Λάρισας. Οι δύο θανόντες κατά το παρελθόν είχαν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, το ζευγάρι είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να αυτοκτονήσει. Είχε πολλές δικαστικές εκκρεμότητες για υποθέσεις ναρκωτικών. Όπως έχει επίσης προκύψει από την έρευνα η γυναίκα βρέθηκε πυροβολημένη στο μέτωπο και ο άνδρας στον κρόταφο. Αυτό που ακόμη δεν έχει καθοριστεί είναι το αν ο άνδρας πυροβόλησε τη γυναίκα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ή αν εκείνη πυροβολήθηκε μόνη της και αφού έπεσε νεκρή τότε πυροβολήθηκε και ο σύντροφός της. Η Αστυνομία βρίσκεται σε αναμονή και των εργαστηριακών εξετάσεων της ιατροδικαστικής για να έχει μία πιο σαφή εικόνα και να μπορέσει να συνδέσει τα γεγονότα. Επίσης από τα στοιχεία που βρέθηκαν εκεί προκύπτει ότι το ζευγάρι είχε εξοπλισμό κατασκήνωσης και προμήθειες για αρκετές ημέρες. Η έρευνα συνεχίζεται.

 

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το