Photo Gallery, Αθλητισμός

Προσκήνιο και Παρασκήνιο

Της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΟΤΑΝ ένας φιλικός αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών μεταξύ Ολυμπιακού και Νίκης, διακόπτεται επειδή στις κερκίδες «πλακώνονται» νεαροί οπαδοί των δύο ομάδων, κάτι δεν πάει σίγουρα καλά σ’ αυτή την πόλη και στη νοοτροπία της.

Άδοξο τέλος είχε χθες στο ΕΑΚ το ματς μεταξύ των παλαιμάχων των δύο ομάδων, αφού στις κερκίδες, οπαδοί του Ολυμπιακού Β. τραυμάτισαν τον γιο και τον ανιψιό του βετεράνου άσου της Νίκης Νίκου Φλάμου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο τυφλός οπαδισμός δυστυχώς έχει δηλητηριάσει αρκετούς νέους φιλάθλους και των δύο ομάδων, με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν ανάλογα γεγονότα με διαφορετικούς κάθε φορά πρωταγωνιστές.

Οι στιγμές που εκτυλίχτηκαν χθες στο ΕΑΚ δεν τιμούν σε τίποτα την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας. Κάτι πρέπει να γίνει για να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την ανούσια αντιπαράθεση Ολυμπιακού και Νίκης που όσο περνά ο καιρός παίρνει μεγάλες διαστάσεις και δηλητηριάζει 15χρονα παιδιά.

Οι βετεράνοι άσοι, που έγραψαν ιστορία στο βολιώτικο ποδόσφαιρο, όπως ο Χρήστος Ζαντέρογλου, ο Γιώργος Καραμίχαλος, ο Κώστας Σταματίου, ο Βαγγέλης Λιαδέλης και τόσοι ακόμη, παρακολουθούσαν με λύπη χθες  τα τεκταινόμενα, ενώ παλαίμαχοι και των δύο ομάδων με πρώτο φυσικά τον βετεράνο άσο της Νίκης Νίκο Φλάμο, έσπευσαν στις κερκίδες για να σταματήσουν τις αθλιότητες και να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Δυστυχώς, η κατάσταση δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσουν αυτές οι ασχήμιες. Ολυμπιακός και Νίκη είναι οι δύο μεγάλες ομάδες του Βόλου. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα απολύτως και η καθεμιά χαράσσει τη δική της πορεία. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Οι ιθύνοντες των δύο ΠΑΕ, οφείλουν μαζί με τους παλαιμάχους των δύο ομάδων να αναλάβουν κοινές προσπάθειες για να σταματήσουν πια αυτά τα λυπηρά γεγονότα. Είναι κρίμα ο Βόλος να διασύρεται σε πανελλήνιο επίπεδο, από ελάχιστους ανεγκέφαλους. Κρίμα πραγματικά.

Φέρνει μαζί του και παίκτες;

Ο Χάβι Γκραθία, λόγω της θητείας του στη Β’ Ισπανίας, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανικής Λίγκας. Μην εκπλαγείτε λοιπόν, αν ήρθε στο Βόλο έχοντας να κάνει στον Ολυμπιακό Β. και σχετικές προτάσεις για «οικονομικούς» ποδοσφαιριστές που αξίζουν τον κόπο.

Η συνομιλία με τον Βαλβέρδε

ΓΡΗΓΟΡΟ, πιεστικό και θεαματικό ποδόσφαιρο δήλωσε ο Χάβι Γκραθία πως θα επιδιώξει να παίξει και φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ είπε πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να έρθει στο Βόλο έπαιξε η συνομιλία του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τους «ερυθρόλευκους».

Δώδεκα Ισπανόφωνοι και το «Μαντριγκάλ»

 

ΜΕ τις συνηθισμένες του ατάκες έκλεισε τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Αχιλλέας Μπέος. Βέβαια, η μία από αυτές έβγαλε είδηση, αφού όπως είπε φέτος στον Ολυμπιακό Β. θα υπάρχουν 10-12 Ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές. Όσο για το τελευταίο;

«Εμείς εδώ στο Βόλο είμαστε αισθηματίες., οπότε για να μη μας λείψει το «Μαντριγκάλ, επιλέξαμε προπονητή από το «Μαδριγάλ». Παραμένει …αδιόρθωτος ο Αχιλλέας Μπέος

Σε αναζήτηση νέων στελεχών

ΤΟ Σάββατο 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ερασιτεχνική Νίκη. Ένα ζήτημα που δημιουργείται, είναι ποιοι από την επιτυχημένη απερχόμενη διοίκηση προτίθενται να συνεχίσουν σε δύσκολους μάλιστα καιρούς. Ένα άλλο είναι να βρεθούν νέα στελέχη με διάθεση για προσφορά και με κάποια φυσικά οικονομική άνεση, για να μπουν να βοηθήσουν.

Η Νίκη με τα πολλά τμήματα που καλλιεργεί έχει και μεγάλα έξοδα. Για να καλυφθούν αυτά, απαιτείται η οικονομική στήριξη των φίλων της. Αυτή είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

 

Προβληματισμένοι και απογοητευμένοι

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ και έντονα προβληματισμένοι ήταν χθες μετά τη διακοπή του φιλικού αγώνα οι βετεράνοι άσοι της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου. Όλοι εξέφραζαν την άποψη πως πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτό το άθλιο φαινόμενο των συμπλοκών και του μίσους που επικρατεί ανάμεσα σε νεαρούς οπαδούς των δύο ομάδων. Μάλιστα, δεσμεύτηκαν πως θα πάρουν πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν στην εκτόνωση αυτής της αρρωστημένης κατάστασης που επικρατεί ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Ευχαριστεί τους βετεράνους

«ΤΟΣΑ χρόνια είμαι στα γήπεδα, όμως κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί» μας έλεγε χθες ο βετεράνος άσος Νίκος Φλάμος εμφανώς συγκλονισμένος από το γεγονός πως έφυγε τρέχοντας μέσα από τον αγώνα και έτρεξε στις κερκίδες να σώσει τον γιο και τον ανιψιό του που συμπλέκονταν με οπαδούς του Ολυμπιακού Β. Αμέσως μετά, τους μετέφερε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και ακτινογραφίες. Ο ένας μάλιστα εκ των δύο είχε χτυπηθεί στο μάτι.

Ο παλιός ποδοσφαιριστής της Νίκης, ευχαριστεί τους παλαιμάχους και των δύο ομάδων, που έσπευσαν να …ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποτρέψουν τα χειρότερα.

 

Οικογενειακό κλίμα στον Θησέα Αγριάς

ΤΟ οικογενειακό κλίμα και οι άριστες σχέσεις μεταξύ προπονητών, παικτών και διοίκησης είναι τα μυστικά «όπλα» του Θησέα Αγριάς. Μιας ομάδας που υπηρετεί χωρίς σκοπιμότητες τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην αθλούμενη νεολαία της περιοχής.

Την επόμενη Παρασκευή 17 Ιουνίου, ο Θησέας διοργανώνει γιορτή για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Κατά τη διάρκειά της, θα τιμηθεί ο πρώτος σκόρερ της Α’ ΕΠΣΘ (με 37 γκολ) που αγωνίζεται στον Θησέα, ο Λευτέρης Δενελάβας, καθώς και ο νεαρός τερματοφύλακας Πάρις Σταμέλος (φωτό δεξιά) που ψηφίστηκε από τους μεγαλύτερους συμπαίκτες του, ως ο καλύτερος «ρούκι» για την ομάδα της Αγριάς.

Όμως, τιμητικές βραβεύσεις θα υπάρχουν και για τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών.

Ο Θησέας,  στηριζόμενος από ορισμένους παλιούς ποδοσφαιριστές του, όπως ο Τάκης Αλιάτης, κατάφερε με τη διοίκηση του Νίκου Μαγγίτση και των συνεργατών του, να δημιουργήσει ένα δυνατό «οικοδόμημα» που το πλαισιώνουν εκατοντάδες μικροί αθλητές. Κι αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο κέρδος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το