Photo Gallery, Τοπικά

Νεκρή 10 μέρες η Μηλίτσα

«Θαμμένη» στα σκουπίδια που μάζευε επί χρόνια βρέθηκε η 61χρονη, στην οδό Κανάρη

Από το πρωί ξεκίνησε η προσπάθεια καθαρισμού του σπιτιού στην οδό Κανάρη

 

 

 

 

 

 

 

Περίοικοι παρακολουθούν την επιχείρηση των συνεργείων του Δήμου

 

 

Τα πρώτα στοιχεία αποκλείουν εγκληματική ενέργεια και δείχνουν παθολογικά αίτια

 

Νεκρή βρέθηκε λίγο πριν τις 11 χθες το πρωί, θαμμένη κάτω από τα σκουπίδια που επί χρόνια συγκέντρωνε, η 61χρονη Μέλω Χατζηδημούλη. Η εικόνα που αντίκρισαν οι άνθρωποι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου χθες ήταν συγκλονιστική. Η γυναίκα βρίσκονταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, σκεπασμένη με μια κουβέρτα, στο πάτωμα του δευτέρου ορόφου, δίπλα από την τηλεόραση, που βρέθηκε αναμμένη, όταν την περασμένη Παρασκευή έγινε μία πρώτη προσπάθεια αναζήτησής της. Η έντονη δυσοσμία είχε απλωθεί σχεδόν σε όλη την γειτονιά. Μόνο και μόνο από την μυρωδιά, που γινόταν όλο και εντονότερη λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, ήταν πλέον σχεδόν βέβαιο ότι η άτυχη γυναίκα βρίσκονταν στο σπίτι της και όχι ζωντανή. Τα πρώτα στοιχεία αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια και αποδίδουν τον θάνατο σε παθολογικά αίτια.

Πριν τον εντοπισμό της τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου είχαν βγάλει από τον κάτω όροφο του σπιτιού ήδη τέσσερα φορτηγά σκουπίδια.

Παρά την ιδιορρυθμία της, η 61χρονη Μηλίτσα, ήταν εξαιρετικά συμπαθής σε όσους τη γνώριζαν, εξαιτίας της ευγένειας, της κοινωνικότητας και της καλοσύνης της, γι’ αυτό και η τραγική επιβεβαίωση του θανάτου της χθες, λύπησε πολύ κόσμο στην ευρύτερη γειτονιά του Αγίου Κωσνταντίνου.

Η 61χρονη Μέλω Χατζηδημούλη (φωτό Ντίνος Μπουρλής)

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Φωτό:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ

 

 

Τίτλοι τέλους μπήκαν στο θρίλερ αναζήτησης της 61χρονης γυναίκας, που διέμενε στην οδό Κανάρη με Γαλλίας και τα ίχνη της είχαν χαθεί εδώ και 10 ημέρες. Η πρώτη προσπάθεια εντοπισμού της είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή, όταν αστυνομικοί και πυροσβέστες προσπάθησαν να εισέλθουν στο σπίτι της για να δουν αν βρίσκεται μέσα. Βρέθηκαν όμως μπροστά σε ένα απίστευτο σκηνικό. Τα σκουπίδια είχαν κατακλύσει όλους τους χώρους και έφταναν μέχρι το ταβάνι. Με τη συνδρομή του Δήμου ανοίχτηκε μία μικρή δίοδος και έτσι κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο, πρόχειρα. Δεν μπόρεσαν όμως να διαπιστώσουν, μέσα στα «βουνά» των σκουπιδιών, αν η γυναίκα βρίσκονταν στο σπίτι. Έτσι μετά από διάφορες διαδικασίες και φυσικά καθυστέρηση τεσσάρων ημερών, χθες το πρωί, υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας παρουσία δικαστικού εκπροσώπου μπήκαν στο σπίτι και άρχισαν να το αδειάζουν από τα σκουπίδια. Από τον πρώτο όροφο επί τέσσερις ώρες οι άνθρωποι του Δήμου έβγαζαν σκουπίδια. Τέσσερις φορές άδειασε την καρότσα του από τα σκουπίδια το φορτηγό του Δήμου στο ΧΥΤΑ.

Όλη αυτή φυσικά η εργασία γινόταν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και με την έντονη δυσοσμία να απλώνεται σε πολύ μεγάλη έκταση. Οι γείτονες από νωρίς το πρωί παρακολουθούσαν την εργασία των συνεργείων.

Το πτώμα της Μηλίτσας εντόπισε ο δημοτικός υπάλληλος κ. Διονύσης Σπάνιας. Όπως ανέφερε ανέβηκε μαζί με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Βόλου στο σπίτι και εκεί σε κάποιο σημείο αντίκρισαν μία κουβέρτα στο πάτωμα. «Στο σημείο υπήρχαν και πολλές μύγες και έρχονταν πολύ έντονη μυρωδιά» είπε.

Ανασήκωσε την κουβέρτα και είδε την γυναίκα νεκρή τα ίχνη της σήψης ήταν εμφανή. Αμέσως εξήλθε του σπιτιού, καθώς δεν αισθανόταν καλά από το θέαμα που αντίκρισε, ενώ η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη.

Στην ουσία αυτό που έγινε χθες ήταν το αυτονόητο και ό,τι ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή υπάρχει υπόνοια ότι κάποιος μπορεί να βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του. Δυστυχώς, στην προκειμένη περίπτωση, υπήρξε καθυστέρηση για να αποδειχθεί αυτό που όλοι είχαν υποψιαστεί: Ότι δηλαδή η γυναίκα πιθανότατα να βρισκόταν νεκρή μέσα στο σπίτι της.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημ. Κατσίκας ανέφερε πως από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Στο σπίτι κλήθηκαν και αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου για να ερευνήσουν τυχόν ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Από τα στοιχεία το αποκλείουν και αποδίδουν το θάνατο σε παθολογικά αίτια.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των σκουπιδιών από το σπίτι της θα συνεχιστεί και σήμερα από τα συνεργεία του Δήμου Βόλου.

 

Ζούσε από τις φωτογραφίες

 

Πολλοί την θυμούνται σε εκδηλώσεις να βγάζει φωτογραφίες. Αυτό φαίνεται να ήταν το χόμπι της, αλλά και μέρος του εισοδήματός της. Η Μηλίτσα ήταν παρούσα σε πολιτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Φαίνεται πως η πώληση των φωτογραφιών εξασφάλιζε και μέρος του εισοδήματός της. Η γυναίκα είχε περιουσιακά στοιχεία, δεν φαίνεται όμως να είχε χρήματα. Έτρωγε συνήθως στην εκκλησία, στα Σπίτια Γαλήνης, ενώ σύχναζε και στον Άγιο Κωνσταντίνο. Έβρισκε παρέα στις «Φίλες της Αγάπης» με τις οποίες πήγαινε συχνά εκδρομές.

Η γυναίκα σύχναζε επίσης σε διάφορα μαγαζιά της οδού Πολυμέρη, όπου έβρισκε ανθρώπους να πει δυο κουβέντες. Κυρίως όμως, σε ένα πρακτορείο Τύπου στην οδό Πολυμέρη-Κανάρη, ο ιδιοκτήτης του οποίου ανέφερε στη «Θ» ότι τελευταία φορά την είδε την προπερασμένη Δευτέρα το βράδυ. Αν τότε συνέβη το μοιραίο γι’ αυτήν, σημαίνει ότι ήταν νεκρή ένα δεκαήμερο, μέχρι χθες που βρέθηκε τελικώς ανάμεσα στα σκουπίδια.

Η είδηση του θανάτου της αιφνιδίασε και λύπησε πολλούς.

 

Η ιδιαιτερότητα στην περίπτωσή της ήταν πως η γυναίκα είχε δημιουργήσει μία πρωτοφανή συγκέντρωση σκουπιδιών. Τι διώροφο σπίτι της έχει μετατραπεί σε χώρος συλλογής απορριμμάτων. Η συλλογή σκουπιδιών ήταν και η ιδιαιτερότητά της. Τριγυρνούσε με ένα καροτσάκι της λαϊκής που το γέμιζε με ό,τι έβρισκε στο δρόμο. Η εμμονή της να συγκεντρώνει ό,τι έβρισκε μπροστά της και να τα μεταφέρει σπίτι της δημιουργούσε προβλήματα και τις έντονες διαμαρτυρίες των γειτόνων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος κ. Τσαμπάζης, επειδή το δικό της σπίτι έχει γεμίσει με σκουπίδια, η γυναίκα άρχισε να συγκεντρώνει σκουπίδια και σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, σε απόσταση 20 μέτρων περίπου από το δικό της.

Είχε ένα αδερφό που μένει στη Λάρισα  Μόνη έμεινε από τότε που έχασε τη μητέρα της. Μόνη έφυγε και από τη ζωή…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το