Photo Gallery, Τοπικά

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ για το επεισόδιο στο «Αχίλλειο»

 

Οι κ.κ. Γ. Φώτης (αριστερά) και Κ. Πανταζής στελέχη του ΠΑΣΟΚ

 

 

Με αφορμή τη διάλυση εκδήλωσης του κυβερνώντος κόμματος

 


 

Καθοδηγούμενη θεωρεί την εισβολή στο χώρο του κινηματογράφου «Αχίλλειον», προχθές το βράδυ, ο γραμματέας της νεολαίας και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Κων. Πανταζής, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της νομαρχιακής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της η Ν.Ε. του ΣΥΝ, που καταθέτει τη διαφωνία της με ενέργειες

που δημιουργούν πρόβλημα σε εκδηλώσεις οιασδήποτε πολιτικής δύναμης, επικρίνει «ορισμένα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που προσπάθησαν σε ραδιοφωνικές δηλώσεις, να αποδώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ  ευθύνες υποκίνησης  του επεισοδίου, που συνέβη στο Αχίλλειο.»

 

Σε δηλώσεις του χθες το πρωί ο γραμματέας της νεολαίας και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κ. Πανταζής απερίφραστα ανέφερε πως οι άνθρωποι που εισέβαλαν στον κινηματογράφο, «είναι προφανώς καθοδηγούμενοι από συνιστώσες αριστερίστικων σχημάτων».

Σημείωσε πως κατανοεί τις αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου, με τις δυσκολίες που περνά, ωστόσο αποδοκίμασε τις πράξεις προπηλακισμού σε βάρος πολιτικών. Ειδικά για τα όσα συνέβησαν στο «Αχίλλειο», τόνισε πως μετά την ομιλία του στη συνδιάσκεψη, δεκάδες άτομα εισέβαλαν στην αίθουσα και απαίτησαν να σταματήσει η εκδήλωση και να φύγουν τα στελέχη και όσοι παρακολουθούσαν την εκδήλωση. «Κατανοώ και σε πολλές περιπτώσεις συμμερίζομαι την αγωνία, τον προβληματισμό των συμπολιτών. Δεν επιτρέπεται όμως κάποιοι καθοδηγητές με την λογική της οχλοκρατίας, να επιβάλλουν φασιστικές λειτουργίες. Όπως όλοι έχουν το δικαίωμα να εργάζονται, το ίδιο δικαίωμα έχουμε και εμείς. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγές. Και στο πολιτικό σύστημα και στο μοντέλο ανάπτυξης. Όλα όσα συμβαίνουν, θυμίζουν άλλου είδους εποχές», υπογράμμισε ο κ. Πανταζής.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Φώτης ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο κόμμα με ιστορία και αγώνες. «Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και ένταση. Κόντρα σε κάποιους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυσκολίες, που περνά η  χώρα». Και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: Κανείς δεν θα γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, αν δεν θέλει ο λαός».

Ο κ. Πανταζής, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε πως οι νομαρχιακές συνδιασκέψεις θα συνεχιστούν κανονικά και το πρόγραμμα δεν πρόκειται να αλλάξει εξ αιτίας τέτοιων επιθέσεων.

 

Ο ΣΥΝ

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΝ εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ως συγκροτημένο πολιτικό κόμμα, ως πολιτική αντίληψη, δεν συμφωνούμε καθόλου με ενέργειες που δημιουργούν  οποιοδήποτε πρόβλημα σε συσκέψεις, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις οποιασδήποτε πολιτικής δύναμης.

Πιστεύουμε πως οι ίδιοι πολίτες που δίκαια αγανακτούν, πρέπει να περιφρουρήσουν το χαρακτήρα των εκδηλώσεών τους. Αυτό το κίνημα μπορεί να έχει νικηφόρα έκβαση και επειδή, εκτός των άλλων, είναι πλατύ και ευρύχωρο. Θεωρούμε πως απαραίτητος όρος για τη συνέχιση της μαζικότητας και αποτελεσματικότητάς του είναι η διασφάλιση του ειρηνικού του χαρακτήρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να αρχίσουν οι πολίτες που αγωνίζονται, να υιοθετούν πρακτικές, που στενεύουν το κίνημα και δίνουν αφορμές για την συκοφάντησή του.

Ορισμένα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ,  προσπάθησαν σε ραδιοφωνικές δηλώσεις να αποδώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ  ευθύνες υποκίνησης  του επεισοδίου, που συνέβη χτες στο Αχίλλειο. Έχουν την κατανόησή μας, επειδή καταλαβαίνουμε πως οι άσχημες εμπειρίες που βιώνουν καθημερινά ως απολογητές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,  δεν αποτελούν τον καλύτερο σύμβουλο για σοβαρές εκτιμήσεις και δηλώσεις. Φοβόμαστε  όμως,  πως η εξαιρετικά κακόγουστη απόπειρά τους να υποδυθούν το ρόλο  «λαοφιλών» προσωπικοτήτων, όπως ο Πάγκαλος και ο Πεταλωτής, θα τους μετατρέψει σε αποδέκτες της λαϊκής απέχθειας.  Εμείς τους καλούμε να ακολουθήσουν το δρόμο της ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ, που διακήρυξε πως δεν την συνδέει τίποτα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το