Photo Gallery, Αθλητισμός

Εικόνες ντροπής στο ΕΑΚ

 

Στο νοσοκομείο δύο φίλοι της Νίκης μετά από επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού σε φιλικό Παλαιμάχων

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στο ΕΑΚ του Βόλου στο φιλικό παιχνίδι των Παλαιμάχων του Ολυμπιακού και της Νίκης το οποίο διεκόπη πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα από την έναρξή του. Αιτία η επίθεση οπαδών των «ερυθρολεύκων» σε δύο φίλους της Νίκης, συγγενείς του βετεράνου ποδοσφαιριστή Νίκου Φλάμου. Μάλιστα τόσο ο γιος του Γιάννης, όσο και ο ανιψιός του Σπύρος Κράντας διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την επέμβαση της αστυνομίας, αλλά και των ίδιων των Παλαιμάχων και των δύο ομάδων που ανέβηκαν στην κερκίδα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον Ολυμπιακό και τη Νίκη έδωσαν το «παρών» χθες το απόγευμα στο στάδιο του Βόλου στο κάλεσμα της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών των «ερυθρολεύκων» και του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών των «κυανολεύκων». Ο στόχος τους ήταν να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι παρά τα χρόνια που πέρασαν δεν ξέχασαν τα μυστικά της μπάλας και φυσικά ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένα παιχνίδι και τίποτε παραπάνω. Εξάλλου, αρκετοί από όσους βρέθηκαν στο ΕΑΚ έχουν φορέσει τόσο την ερυθρόλευκη, όσο και την κυανόλευκη φανέλα.

Όμως λογάριασαν χωρίς τον …ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το μίσος με το οποίο έχουν εμποτιστεί νεαρά παιδιά λόγω της γνωστής αντιπαλότητας Ολυμπιακού-Νίκης, η οποία φαίνεται πως έχει φουντώσει για τα καλά τους τελευταίους μήνες με εκατέρωθεν περιστατικά που δεν τιμούν τους ιστορικούς συλλόγους.

Το τελευταίο σημειώθηκε στο χθεσινό φιλικό. Ο 20χρονος Γιάννης Φλάμος, νυν ποδοσφαιριστής της Νίκης και γιος του παλαιμάχου Νίκου Φλάμου, καθώς και ο συνομήλικός του Σπύρος Κράντας παρακολουθούσαν το ματς από την κερκίδα. Ο δεύτερος είχε και ένα τατουάζ στο χέρι που ανέγραφε τη λέξη «Νίκη», κάτι που πρόδιδε την οπαδική του ταυτότητα.

Αυτό έγινε αντιληπτό από μερικούς ανεγκέφαλους οπαδούς του Ολυμπιακού που ζήτησαν από τους δύο νεαρούς να αποχωρήσουν στο το στάδιο. Όταν οι τελευταίοι αρνήθηκαν, τότε δέχθηκαν επίθεση η οποία γενικεύτηκε. Περίπου 30 οπαδοί με ερυθρόλευκα διακριτικά ξυλοκόπησαν τους δύο φίλους της Νίκης. Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλη και ο αγώνας διεκόπη.

Οι Παλαίμαχοι και των δύο ομάδων έσπευσαν στην κερκίδα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να γλιτώσουν τους δύο νεαρούς φίλους της Νίκης. Οι τελευταίοι δέχθηκαν πολλά χτυπήματα και ιδιαίτερα ο Σπύρος Κράντας που φέρει τραύματα στο μάτι και τη μύτη, ενώ ο Γιάννης Φλάμος χτυπήθηκε κυρίως στην πλάτη και τα πλευρά. Φυσικά και οι δύο διακομίστηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις, ενώ η επέμβαση της Αστυνομίας που κλήθηκε στο ΕΑΚ έδωσε τέλος στο επεισόδιο, αν και οι υπαίτιοι φρόντισαν να φύγουν εγκαίρως.

«Ενώ ο αγώνας παιζόταν αντιλήφθηκα φασαρία στην κερκίδα και είδα να χτυπούν τον γιο και τον ανιψιό μου. Καταλαβαίνετε πως ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Έσπευσα αμέσως να γλιτώσω τα παιδιά από τη μήνη των χούλιγκαν και δέχθηκα και εγώ επίθεση. Ευτυχώς προς υποστήριξή μου ήρθαν και οι υπόλοιποι Παλαίμαχοι, τόσο της Νίκης, όσο και του Ολυμπιακού. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το μίσος. Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει για να μη θρηνήσουμε θύματα καμιά μέρα» δήλωσε στη «Θ» ο Νίκος Φλάμος.

Από την πλευρά τους όλοι Παλαίμαχοι ήταν σοκαρισμένοι από το γεγονός που οδήγησε στη διακοπή του φιλικού. Πάντως, τις επόμενες ημέρες προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να εκτονωθεί η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πριν την έναρξη του χθεσινού παιχνιδιού η Ένωση Παλαιμάχων του Ολυμπιακού και ο Σύλλογος Βετεράνων της Νίκης αντάλλαξαν  αναμνηστικά, ενώ στα λίγα λεπτά που παίχθηκε ποδόσφαιρο διαιτητής ήταν ο κ. Μπάμπης Ζάχος.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν οι κάτωθι:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καραγιάννης, Μαλακασιώτης, Ηλιόπουλος, Παπαδήμας, Βαλαρούτσος, Καλόγηρος, Δενελάβας, Χρ. Οικονόμου, Σταματίου, Τ. Οικονόμου, Μπόλτσης.

ΝΙΚΗ: Κοκκινάκης, Πετρίκης, Παναγιωτόπουλος, Τσόγκας, Μπίλης, Βλαχόπουλος, Ι. Γιαννακός, Τσουκάλης, Ζαφειρίου, Τσέροβιτς, Διαμαντάρας.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που ουσιαστικά δεν πρόλαβαν να αγωνιστούν ήταν οι: Θεοδωρίδης, Παταράκιας, Κοντοβάς, Φύσας, Παπαϊωάννου, Παπασακελλαρίου, Καραμίχαλος, Γκανάτσιος και Αλιάτης από τον Ολυμπιακό και οι: Κόφφας, Μαρτίου, Γκόλαντας, Μαργαριτόπουλος, Τσιφλόγλου, Φλάμος, Κατσικαδάμος, Σπυριδάκης από τη Νίκη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το