Αθλητισμός

Προβλημάτισε ο «Θρύλος»

Στο χθεσινό φιλικό με την Ζούλτε Βάρεγκεμ το οποίο έληξε 1-1

 

 

Ισόπαλο 1-1 έληξε το δεύτερο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στην πιο έτοιμη, αλλά και πιο αδύναμη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ικανοποίησαν με την εικόνα που παρουσίασαν. Είχαν προβλήματα στον άξονα, ενώ την παρτίδα έσωσε ο Τζιμπούρ, ο οποίος ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τους Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά αγωνίστηκε ο Τοροσίδης, αριστερά ο Βαλεριάνος, ενώ Μέλμπεργκ και Αβραάμ αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μοντέστο με τον Σουμπίνιο ήταν τα δυο χαφ στον άξονα, ο Χαβίτο έπαιξε δεξιά, ο Φετφατζίδης άρχισε αριστερά και ο Μιραλάς σε ρόλο επιτελικού, με τους δυο τελευταίους πάντως να αλλάζουν θέση μετά το δεκάλεπτο. Ο Πάντελιτς ήταν για δεύτερο διαδοχικό φιλικό στην κορυφή της επίθεσης.
Και αν στο πρώτο φιλικό με την Πολόνια ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, στο ματς με τη Βάρεγκεμ ήταν εκτός… ρυθμού. Μπορεί να κράτησε την πίεση ψηλά, όμως στο κέντρο δεν είχε καθόλου καλή παρουσία. Λάθη και στην άμυνα, ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης, και δυσκολίες στις πτέρυγες έκαναν τους Πειραιώτες… προβληματικούς, με τον Τοροσίδη να είναι αυτός που δημιουργούσε φάσεις. Οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά και με τον Μιλούνοβιτς δημιουργούσαν προβλήματα από τα αριστερά.
Ο Βαλεριάνος αναγκαζόταν να μένει πίσω, αφού δυσκολευόταν αρκετά και συνεπώς ο Μιραλάς αναγκαζόταν να γυρίσει πίσω να πάρει μπάλα. Η πρώτη καλή φάση ανήκε πάντως στον Ολυμπιακό έστω και από… καραμπόλα, αφού από εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη ο Μπόσου έχασε τη μπάλα και διόρθωσε πριν ο Πάντελιτς σκοράρει.  Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό, όμως δυσκολευόταν αρκετά στην πρώτη μπαλιά, με τον Παπαδόπουλο να… ψάχνει τους Μοντέσο και Σουμπίνιο. Οι δυο τους δυσκολευόντουσαν αρκετά, ο Φετφατζίδης ήταν με… εκρήξεις, ενώ από τα δεξιά ο Χαβίτο ήταν εκτός ρυθμού, με τον Τοροσίδη να ανεβαίνει για να απειλήσει.

Στο 24′ ο Τραϊκόφσκι εκμεταλλεύθηκε το κενό στον άξονα, και ο Μαρέβαλ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τη Ζούλτε. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό, όμως ο Πάντελιτς ήταν αποκομμένος και οι Βέλγοι ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να σκοράρουν ξανά. Ο ανέτοιμος Μέλμπεργκ έκανε σοβαρό λάθος, όμως το πλασέ του Τραϊκόφσκι έδιωξε με το κεφάλι ο Δασκαλάκης.

Ίδιο σκηνικό

στο β’ μέρος
Ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε νέα ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κοστάντσο, δεξιά έπαιξε ο Μανιάτης, αριστερά ο Χολέμπας, ενώ το κεντρικό δίδυμο αποτελούταν τους Μαρκάνο, Παπάζογλου. Οι Ουρτάδο, Ιμπαγάσα ήταν τα δυο χαφ στον άξονα, δεξιά ο Γκρμπιτς, αριστερά ο Ριέρα, ενώ πίσω από τον Τζιμπούρ έπαιξε ο Κατάι.
Ο Ολυμπιακός έδειξε μεγαλύτερη διάθεση στα πρώτα λεπτά, είχε κίνηση, κυκλοφορούσε τη μπάλα, ωστόσο δεν είχε διάρκεια. Τα προβλήματα στον άξονα παρέμειναν, η Ζούλτε μπορούσε πιο εύκολα να απειλήσει και στο 60′ είχε διπλή ευκαιρία να πετύχει δεύτερο τέρμα. Ωστόσο, το φάουλ του Ντελαπλάς και το σουτ του Μιλούνοβιτς απέκρουσε ο Κοστάντζο, ο οποίος έδειχνε σταθερός στις τοποθετήσεις του. Το πρέσινγκ της πιο έτοιμης Ζούλτε και η τεράστια απόσταση της μεσαίας γραμμής από την επίθεση δυσκόλευαν τον Ολυμπιακό, που είχε μόνο τη δεξιά πλευρά με τον εξαιρετικό Μανιάτη και τον ορεξάτο Γκρμπιτς να προσπαθούν. Ο Τζιμπούρ με τον Ριέρα και τον Κάταϊ άλλαζαν διαρκώς ρόλους και θέσεις, όμως δυσκολευόντουσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 82′ για να κάνει την πρώτη καλή φάση ο Ολυμπιακός και αυτή προερχόμενη από… λάθος της Ζούλτε. Ο Κατάι «τσίμπησε» πανέξυπνα τη μπάλα, έκανε το πλασέ και ο Μπόσου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το οποίο ήταν και το πρώτο της ομάδας του στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως όσο και αν προβλημάτισαν δεν έχασαν, αφού στο 86′ ο Τζιμπούρ μπήκε έξυπνα στη φάση και το σουτ του Γκρπιτς και απο κοντά με προβολή ισοφάρισε σε 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (πρώτο ημίχρονο): Δασκαλάκη, Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο, Βαλεριάνο, Μοντέστο, Σουμπίνιο, Χαβίτο, Φετφατζίδη, Μιραλάς και Πάντελιτς.
Δεύτερο ημίχρονο: Κοστάντσο, Μανιάτη, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Ριέρα, Γκρμπιτς, Παπάζογλου, Χολέμπας, Κάταϊ, Μαρκάνο και Ουρτάδο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το