Στάσεις συστάσεις, ενστάσεις

Παραπολιτικά 17/01/13

Κυνηγούν νύχτα;

Ορισμένα από τα ατυχήματα με θύματα κυνηγούς έγιναν νύχτα σημειώνουν λάτρεις του χόμπι, που σημαίνει ότι οι εν λόγω κυνηγοί παρανομούσαν. Το επισημαίνουν κυνηγοί, προκειμένου να υπάρξει μια ενημέρωση και μια κινητοποίηση των Κυνηγετικών Συλλόγων, έτσι ώστε να προληφθούν άλλα ατυχήματα.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Χωρίς πίτα φέτος το ΤΕΕ

Η οικονομική κρίση και το ζήτημα επιβίωσης του Τεχνικού Επιμελητηρίου «χτύπησε» και την εκδήλωση κοπής πίτας που παραδοσιακά διοργάνωνε κάθε χρόνο το ΤΕΕ Μαγνησίας. Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του τοπικού τμήματος αποφασίστηκε να μη διοργανωθεί φέτος εκδήλωση κοπής της πίτας, καθώς, όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο υπάρχει το ενδεχόμενο το ΤΕΕ να υπολειτουργεί, λόγω ανυπαρξίας εσόδων…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Στενάχωρα

Ολοκληρώνεται σήμερα η μετακόμιση της Εφορίας Αλμυρού στην Εφορία της Ν. Ιωνίας, η οποία αναμένεται από αύριο να λειτουργήσει με τη νέα της μορφή πλέον, εξυπηρετώντας και τους φορολογούμενους από τη Δυτική Μαγνησία. Ωστόσο όταν μετακομίσουν στην εν λόγω Δ.Ο.Υ. και οι Εφορίες Σκιάθου και Σκοπέλου, στις 18 Μαρτίου, θα υπάρξει πρόβλημα. Σύμφωνα με εφοριακούς, το κτίριο στη συνοικία του Αγ. Νεκταρίου δεν επαρκεί για τη συστέγαση των τεσσάρων Εφοριών και τα πράγματα θα γίνουν στενάχωρα… Το πρόβλημα εντοπίζεται στα αρχεία των τεσσάρων Εφοριών…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

«Έχουμε πόλεμο»

Τι δήλωση ήταν αυτή που έκανε ο υπουργός Εργασίας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου; Λίγο έλειψε κάποιοι να πάρουν τα άρματα. «Ο πρωθυπουργός σήμανε συναγερμό. Γενική επιστράτευση όλων των παραγωγικών υπουργείων και όχι μόνο. Υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς. Ξεκινάει ο πόλεμος κατά της ανεργίας, με έδρα το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού» δήλωσε ο υπουργός. Και καλά οι πομπώδεις δηλώσεις. Το ζήτημα είναι αν ο πόλεμος θα φέρει αποτελέσματα. Γιατί στον πόλεμο που γίνεται στην αγορά εργασίας, μόνο θύματα μετράμε. Είναι το 1,5 εκατ. περίπου των ανέργων σ’ αυτή τη χώρα…

Γ. Τσ.

 

Αγνοούνται

Τους 53.000 ανέρχονται οι συνταξιούχοι από τα τρία μεγαλύτερα Ταμεία (ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) που τόσα χρόνια λάμβαναν κανονικά τη σύνταξη, αλλά στην απογραφή δεν εμφανίστηκαν. Το Κράτος από τις συντάξεις «μαϊμού» ζημιώθηκε γύρω στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Τώρα οι υποθέσεις αυτές αποστέλλονται στη Δικαιοσύνη, μήπως και τα Ασφαλιστικά Ταμεία καταφέρουν να εισπράξουν αυτά που τόσα χρόνια διέθεταν, χωρίς να ξέρουν πού τα δίνουν.

Φ.Σ.

 

Στο ρεαλισμό

Η συνάντηση με το Σόιμπλε, η φράση «είμαστε και εμείς νοικοκυραίοι», η σταδιακή καταδίκη της βίας, είναι ορισμένα από τα στοιχεία του πολιτικού επαναπροσδιορισμού του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κτύπησαν καμπανάκι στον κ. Τσίπρα, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να αλλάξει ρότα. Ακόμη και η συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών δείχνει κάτι. Επιστροφή στον πολιτικό ρεαλισμό;

Φ.Σ.

 

Αισιόδοξα μηνύματα

Υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το τελευταίο διάστημα; Και, όμως ναι. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι όλο και πιο κοντά, ενώ μέσα στο 2013 θα υπάρξει και το πρώτο μετά από πολλές δεκαετίες ισοσκελισμένο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Οι κρατήσεις στον τουρισμό είναι αυξημένες μέχρι και 40% σε σχέση με πέρυσι, το Χρηματιστήριο επανακάμπτει, ενώ το 2012 οι εξαγωγές έφτασαν σε ποσό-ρεκόρ αγγίζοντας τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα είχαμε επιστροφή καταθέσεων γύρω στα 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα μέσα στο πρώτο εξάμηνο αναμένεται να «ζεσταθεί» η ρευστότητα μέσα από την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Όλα αυτά δείχνουν ότι τα πράγματα στην ελληνική οικονομία πάνε καλύτερα, ενώ και το κλίμα διεθνώς για τη χώρα μας βελτιώνεται. Αλλά προφανώς είμαστε ακόμη στην αρχή.

Φ.Σ.

 

Αισιόδοξος για τη χώρα μας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήταν το πρώτο ΑΕΙ στην Ελλάδα που επισκέφθηκε ο Γερμανός πρέσβης κ. Dold, ο οποίος για δεύτερη φορά σε ένα μήνα μάλιστα βρέθηκε στο Βόλο.

Προσκεκλημένος αυτή τη φορά του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ο Γερμανός πρέσβης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας μας από δω και πέρα, κάτι που φαίνεται και από το ευνοϊκό διεθνές κλίμα που επικρατεί.

Στο θέμα δε της ανάπτυξης, εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι ξένες επενδύσεις θα έρθουν στην Ελλάδα, μόλις ομαλοποιηθούν τα πράγματα.

Πάντως ο κ. Dold ήταν ιδιαίτερα ανοικτός με τα ΜΜΕ και έδειξε άνετος να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα.

Φ.Σ.

 

Σήμερα

οι ανακοινώσεις;

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινώσει ο κ. Αγοραστός τον αντιπεριφερειάρχη στη Μαγνησία, αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται μεταξύ δύο προσώπων…

Φ.Σ.

 

Παραμένει αδιάφορο

Για μια ακόμη φορά οι γιατροί χτύπησαν καμπανάκι για το Νοσοκομείο Βόλου. Στην πανθεσσαλική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, επεσήμαναν τον κίνδυνο υποβάθμισης του «Αχιλλοπούλειου» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τείνει να καταντήσει Κέντρο Υγείας», θέλοντας προφανώς να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη μόνιμων γιατρών σε πέντε κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι κλινικές και τα τμήματα που κινδυνεύουν είναι η ΩΡΛ, η Οφθαλμολογική, η Γαστρεντερολογική, η Ογκολογική και η Νευροχειρουργική. Οι γιατροί επέρριψαν ευθύνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου, κατηγορώντας την ότι δεν έκανε τις κατάλληλες ενέργειες. Ωστόσο, ευθύνες έχει ασφαλώς και το υπουργείο Υγείας, το οποίο οφείλει να γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν και να τα επιλύει. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία, που καλύπτει τις ανάγκες υγείας χιλιάδων πολιτών, αλλά και επισκεπτών του νομού.

Δυστυχώς, όμως, το υπουργείο Υγείας παραμένει αδιάφορο.

Γ. Τσ.

 

Κάθε αρχή και δύσκολη

Κάθε αρχή και δύσκολη. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς με βάση τα προβλήματα που προέκυψαν με την εφαρμογή του νέου ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παραπεμπτικών για εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ. Και τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του το σύστημα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση και «έπεσε», με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν ασφαλισμένοι και να υπάρχουν διαμαρτυρίες. Η νέα εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «e-prescription» περιλαμβάνει, εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, την καταχώρηση της ιατρικής επίσκεψης και των παραπεμπτικών για εξετάσεις. Το σύστημα παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορούν να συνταγογραφήσουν, οι φαρμακοποιοί να μην μπορούν να εκτελέσουν συνταγές και οι ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται.

Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας συνεχίζονται.

Γ. Τσ.

 

Με κοινές δηλώσεις

Καθημερινές είναι οι κοινές δηλώσεις των δύο ανεξάρτητων βουλευτών που τέθηκαν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Οι κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς προχθές έδωσαν στη δημοσιότητα δήλωσή τους, με την οποία ασκούσαν κριτική στον πρόεδρό τους για την αποπομπή τους. Χθες, επανήλθαν με δύο δηλώσεις. Με τη μία καταδίκαζαν κάθε μορφής βία απ’ όπου κι αν αυτή ασκείται γιατί, εκτός των άλλων, στόχο έχει την τρομοκράτηση, τον αποπροσανατολισμό και την αδρανοποίηση των πολιτών. Με τη δεύτερη δήλωση γνωστοποιούσαν τη διαφωνία τους με τη συστηματική διαδικασία του «κατεπείγοντος» και των υπουργικών «νομοθετικών πράξεων», που για πολλοστή φορά ακολούθησε η κυβέρνηση. Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές λειτουργούν από κοινού.

Γ. Τσ.

 

Διάλογος για το συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο προσυνεδριακός διάλογος στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το χρονοδιάγραμμα του προσυνεδριακού διαλόγου περιλαμβάνει σε επίπεδο Θεσσαλίας ημερίδα στις 3 Φεβρουαρίου στη Λάρισα με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη-ΚΑΠ». Επίσης το κόμμα προχώρησε στη σύσταση εκτελεστικών περιφερειακών επιτροπών στις 13 Διοικητικές Περιφέρειες, οι οποίες απαρτίζονται από έναν εκπρόσωπο της συντονιστικής του κάθε Νομού που ανήκει στην περιφέρεια. Επικεφαλής τίθενται οι αντίστοιχοι υπεύθυνοι κοινοβουλευτικής ευθύνης βουλευτές, ενώ συμμετέχει ο αντίστοιχος σύνδεσμος της γραμματείας οργανωτικού.

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το