Ματιές & Γνώμες

Ματιές 16/01/13

Συνθήματα

Δεν έχει παραδοθεί ακόμη από τον εργολάβο το κτίριο που θα στεγάσει το Μουσείο της Πόλης και στους φρεσκοβαμμένους τείχους κάποιος έσπευσε να αναγράψει συνθήματα, χαλώντας την εικόνα του. Η αναγραφή συνθημάτων είναι ένας τρόπος έκφρασης, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε ιδιωτικά κτίσματα, αλλά και σε δημόσια κτίρια που κόστισαν οικονομικά στους πολίτες.

Γ. Τσ.

 

Το επίδομα θέρμανσης

Την αγανάκτηση δικαιούχων του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης μας μετέφερε Βολιώτης που εδώ και σχεδόν δύο μήνες υπέβαλε τα δικαιολογητικά, πήρε το χαρτί της έγκρισης και ακόμη περιμένει. «Είχαν πει ότι το επίδομα για το πετρέλαιο θα το δίνουν μέσα σε είκοσι ημέρες. Εγώ περιμένω από 20 Νοεμβρίου. Τηλεφωνώ στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών και μου λένε ότι τα λεφτά θα μπουν στο λογαριασμό μου, αλλά οι ημερομηνίες κάθε φορά αλλάζουν. Να πεις ήταν και πολλά τα χρήματα που πρέπει να μου δώσουν. 135 ευρώ είναι όλα. Σκέψου να ήταν περισσότερα» λέει με αγανάκτηση ο βολιώτης, που δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένος από την «κοροϊδία» του υπουργείου. Και δεν έχει άδικο…

Γ. Τσ.

 

Πέρασαν τα Χριστούγεννα

Πέρασαν οι γιορτές, αλλά αν επισκεφθεί κανείς βράδυ την πλατεία του Αγίου Νικολάου θα διαπιστώσει ότι τα λαμπιόνια που είχαν τοποθετηθεί για τα Χριστούγεννα εξακολουθούν να λειτουργούν. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα απομακρύνει, προκαλώντας σχόλια από τους διερχόμενους πολίτες. «Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια σπατάλη ενέργειας, την οποία καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς» έλεγε χαρακτηριστικά ένας Βολιώτης.

Ελπίζουμε ότι η επισήμανση θα κινητοποιήσει την αρμόδια υπηρεσία για να απομακρύνει το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο από την πλατεία Αγίου Νικολάου.

Γ. Τσ.

 

Θέσεις στάθμευσης

για ποδήλατα

Διερχόμενοι, αλλά και επισκέπτες της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρατήρησαν ότι δεν διαθέτει χώρο για τη στάθμευση των ποδηλάτων, όσων τα χρησιμοποιούν και είναι πολλοί, οι οποίοι και αναγκάζονται να τα κλειδώνουν στα κιγκλιδώματα των παραθύρων της Βιβλιοθήκης, επί της οδού Μεταμορφώσεως. Ο Δήμος Βόλου θα μπορούσε να τοποθετήσει σιδεριά επί του πεζόδρομου, με θέσεις στάθμευσης για τα ποδήλατα και να μην παρατηρείται η εικόνα όλα τα κιγκλιδώματα των παραθύρων του κτιρίου να «φιλοξενούν» από ένα ή και περισσότερα κλειδωμένα ποδήλατα…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Εμπόδια

Γιατί το υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί και δεν καλύπτει τις εκατοντάδες διδακτικές ώρες, όπου χάνονται καθημερινά στο Μουσικό Σχολείο Βόλου όσον αφορά στη διδασκαλία των μουσικών οργάνων; Οι μαθητές προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και δικαιολογημένα, καθώς αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Το σχολείο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα στην ανάδειξη της μουσικής παιδείας πανελλαδικά. Ωστόσο το ίδιο το υπουργείο έρχεται να βάλει εμπόδια. Κρίμα.

Φ.Σ.

 

Μια κολόνα φωτισμού

χωρίς φωτιστικά

Μια κολόνα φωτισμού, χωρίς όμως τα φωτιστικά, στέκει στη μέση του πεζοδρόμιου στην Κ. Καρτάλη, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Σωκράτους. Το φωτιστικό λειτουργούσε κανονικά πριν από λίγο καιρό, αλλά τις παραμονές των γιορτών ένα αυτοκίνητο που ξέφυγε από την πορεία έπεσε πάνω στην κολόνα, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα φωτιστικά σώματα. Έτσι απέμεινε καταμεσής του πεζοδρόμιου η κολόνα, η οποία ή θα πρέπει να απομακρυνθεί ή θα πρέπει και πάλι να τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα. Δεν μπορεί, όμως, να παραμένει στη σημερινή κατάσταση.

Γ. Τσ.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το