Αθλητισμός

Πήρε …φόρα η Νίκη

Δεύτερη σερί επιτυχία επικρατώντας με 1-0 της Α.Ε. Ποντίων στην Κατερίνη

Πήρε …φόρα η Νίκη και χθες πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία της με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη στον πάγκο. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Α.Ε. Ποντίων στην Κατερίνη και εδραιώθηκαν στην τέταρτη θέση, ενώ μείωσαν την απόσταση που τους χωρίζει από τον δεύτερο Φωκικό και την τρίτη Επανομή. Ο Στέλιος Μαϊστρέλλης ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της Νίκης στο 44’ με πέναλτι που κέρδισε ο κορυφαίος των Βολιωτών Γιάννης Τσάγγαρης. Ντεμπούτο και για τους Μπουσινάκη, Τσερκέζο.

Δυνατή και αποφασιστική ήταν η Νίκη στην Κατερίνη και δικαίως πανηγύρισε την τρίτη εκτός έδρας της επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα. «Θύμα» της έπεσε η Α.Ε. Ποντίων, η οποία υπέκυψε στη βολιώτικη ομάδα με 1-0.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης εμπιστεύτηκε τρία καινούργια πρόσωπα στην ενδεκάδα, καθώς το ντεμπούτο τους πραγματοποίησαν οι Τσάγγαρης, Μπουσινάκης και Τσερκέζος. Ο πρώτος έκλεψε την παράσταση, καθώς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Νίκης, ενώ θετική παρουσία είχαν και οι άλλοι δύο. Ο 42χρονος τεχνικός παρέταξε πάλι το 4-4-1-1, με τον Τάσσο τερματοφύλακα, τους Καρακώστα (δεξιά), Τσερκέζο (αριστερά), Σωτρίνη, Μαϊστρέλλη (σέντερ μπακ) στην άμυνα, τους Νάστο, Τσάγγαρη (στον άξονα), Στουρνάρα (δεξιά) και Μπουσινάκη (αριστερά) στο κέντρο και τον Ντάνισιτς λίγο πίσω από τον Γραμματικόπουλο, που ήταν ο βασικός προωθημένος.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, με τους δύο «μονομάχους» να έχουν από μια καλή στιγμή. Στο 7’ φάουλ του Παπαγιαννόπουλου πέρασε πάνω από τα γκολπόστ, ενώ στο 13’ μετά από κόρνερ του Μπουσινάκη ο Τσάγγαρης στο δεύτερο δοκάρι γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, όπου όμως οι αμυνόμενοι έκοψαν προ του Σωτρίνη, που καραδοκούσε.

Μετά το 20’ ο κ. Χαραλαμπίδης άλλαξε θέση τους Ντάνισιτς και Μπουσινάκη, μια κίνηση που βοήθησε τη Νίκη να ανεβάσει στροφές. Κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία.

Στο 28’ ο Μπουσινάκης εκτέλεσε κόρνερ με πολύ φάλτσο, ο Μαϊστρέλλης πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους, αλλά η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη βολιώτικη ομάδα στο 38’. Ο Στουρνάρας έκλεψε την μπάλα από τον Φωτιά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και έπιασε διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι (άουτ). Δύο λεπτά αργότερα ο Στουρνάρας έβγαλε συρτή σέντρα σουτ, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία, αλλά δεν βρέθηκε κανείς να την σπρώξει στα δίχτυα.

Σε όλο αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι. Η μόνο φορά που επισκέφθηκε την εστία του Τάσσου, ήταν στο 22’ όταν ο Βολιώτης πορτιέρο δεν έδιωξε σωστά την μπάλα και ο Βελώνης επιχείρησε να τον «κρεμάσει» με κεφαλιά. Ωστόσο η κεφαλιά δεν είχε αρκετή δύναμη και ο Τάσσος μπλόκαρε άνετα.

Η ανωτερότητα της Νίκης επιβραβεύτηκε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ήταν το 43’ όταν Γραμματικόπουλος, Ντάνισιτς και Τσάγγαρης άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα μεταξύ τους, με τον τελευταίο να βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Λαζαρίδη. Τότε ανατράπηκε από τον Παπαγιαννόπουλο και ο κ. Μολιχιτούδης καταλόγισε πέναλτι. Μάλιστα χαρίστηκε στον αμυντικό της Α.Ε. Ποντίων, καθώς θα μπορούσε να τον αποβάλλει, μια και ο Βολιώτης μέσος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαϊστρέλλης, ο οποίος σημάδεψε την αριστερή γωνία της αντίπαλης εστίας και το 0-1 ήταν γεγονός…

Στην επανάληψη η Νίκη αγωνίστηκε πιο επιφυλακτικά. Σκοπός της ήταν να κρατήσει το μηδέν παθητικό και αν μπορέσει να πετύχει και δεύτερο τέρμα για να σφραγίσει το «τρίποντο». Στην αντίπερα όχθη το συγκρότημα της Κατερίνης διατήρησε μια φλύαρη υπεροχή χωρίς να δημιουργεί φάσεις.

Η μοναδική φορά που έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους φιλοξενούμενους ήταν στο 60’. Μετά από κόρνερ του Ελευθεριάδη, ο Φωτιάς έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Τάσσος απογειώθηκε στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του και απέκρουσε σωτήρια.

Από την πλευρά της η Νίκη έφτασε μια «ανάσα» από το 0-2 στο 67’. Ο Τσάγγαρης ξέφυγε από τα δεξιά και πραγματοποίησε σέντρα, αλλά ο Φωτιάς πρόλαβε τον Βλάχο και παραχώρησε κόρνερ.

Το τελικό σφύριγμα του κ. Μολιχιτούδη βρήκε τους «κυανόλευκους» να πανηγυρίζουν έξαλλα την εκτός έδρας επιτυχία τους και να αποθεώνονται από τους περίπου 100 οπαδούς της Νίκης, που έδωσαν βροντερό «παρών» στο στάδιο της Κατερίνης.

Ενδιαφέρον για

Διαμαντόπουλο

Για τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο ενδιαφέρεται η Νίκη. Γεννήθηκε στις 18/11/1988 και αγωνίζεται στην επίθεση. Τη διετία 2007-2009 έπαιξε στη Γ’ Εθνική με τον Θερμαϊκό Θέρμης, ενώ την επόμενη σεζόν μεταπήδησε στον Εορδαϊκό. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε το άλμα στη Β’ κατηγορία υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με τη Βέροια. Ωστόσο μετά από έξι μήνες δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής και οι «κυανόλευκοι» κινούνται για την απόκτησή του.

Επίσης η Νίκη επιδιώκει να αγοράσει και τερματοφύλακα, με τον 29χρονο Δημήτρη Χατζημηνά του Μακεδονικού να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Επίσης στα υπόψη βρίσκεται και ένας ακόμη τερματοφύλακας, του οποίου το όνομα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

2 Comments

  1. ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΛΑΟ ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ & ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΝΙΚΑΡΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΌΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
    STEFANOS

Μοιραστείτε το