Αθλητισμός

Πάνοπλος στο θεσσαλικό ντέρμπι ο Ολυμπιακός Β.

Με όπλο την πολύ καλή αμυντική λειτουργία (δεν έχει παραβιαστεί η εστία των «ερυθρολεύκων» σε τρία ματς) ο Ολυμπιακός Βόλου πηγαίνει αύριο στη Λάρισα για να αντιμετωπίσει στο θεσσαλικό ντέρμπι την ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League (19.00). Στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι η κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος, απέναντι σε μια ομάδα που προέρχεται από ήττα στα Γιαννιτσά από την τοπική Αναγέννηση. Η προετοιμασία των παικτών του Γιώργου Βαζάκα ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί, ενώ στη συνέχεια η τεχνική ηγεσία θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Αυτού του είδους οι αναμετρήσεις, ανάμεσα σε ομάδες της Λάρισας και του Βόλου, παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, το ενδιαφέρον των φιλάθλων είναι μεγάλο και συνήθως ο νικητής κρίνεται στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΛ δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα και σίγουρα δεν είναι ικανοποιημένη από τους τρεις βαθμούς συγκομιδή στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος (μία νίκη επί της Επανομής στο «AEL FC Arena» και δύο εκτός έδρας ήττες από Πανσερραϊκό και Γιαννιτσά). Για τους «βυσσινί» η νίκη είναι μονόδρομος, καθώς υπάρχει μεγάλη γκρίνια στις τάξεις των φιλάθλων, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να καλύψει το χαμένο έδαφος από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Φωκικό και να αποδράσει με το …τρίποντο από τη Λάρισα.

Όπως προαναφέραμε,  η εστία του Ολυμπιακού Βόλου δεν έχει παραβιαστεί μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, ενώ οι επιθετικοί της Λάρισας στα δύο από τα τρία παιχνίδια δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Το ίδιο, βέβαια, συμβαίνει και με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει να σκοράρει από το ματς της πρεμιέρας με την Καβάλα.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το παιχνίδι με τον Φωκικό μέχρι και την αυριανή αναμέτρηση με τη Λάρισα, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Γιώργος Βαζάκας, προσπαθεί να διορθώσει τις αδυναμίες που παρουσίασε η ομάδα στον επιθετικό τομέα, αναζητώντας τους τρόπους εκείνους που θα επιτρέψουν στους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν στο γκολ, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν.

Αυτό που ζητεί ο Γρεβενιώτης τεχνικός από τους ποδοσφαιριστές του είναι «καθαρό» μυαλό στην τελική προσπάθεια, υπομονή και πειθαρχία στο παιχνίδι τους και αγωνιστική διάθεση και πάθος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σημαντικό ρόλο, ως προς την έκβαση του αποτελέσματος, αναμένεται να παίξει η μάχη στο χώρο του κέντρου και ποια ομάδα θα κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες. Ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται στο αυριανό παιχνίδι να αγωνιστεί με δύο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ, τους Πινδώνη και Τσιάτσιο, με τον Ανιέτε να καλύπτει τη δεξιά πλευρά, τον Ογιαρμπίντε την αριστερή, με τον Μπολάτι να έχει πιο ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή και τον Γενγκά να παίζει στην κορυφή της επίθεσης, παρότι δεν είναι σέντερ φορ. Εκτός κι αν ο Μπολάτι παίξει στα δεξιά με τον Ανιέτε να αγωνίζεται πίσω από τον Γενγκά.

Όσον αφορά την τετράδα της άμυνας, αυτή δεν θα έχει αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Φωκικό, με τον Κατσιαρό να παίζει ως αριστερός οπισθοφύλακας, τον Σουρνάρα να καλύπτει τη θέση του δεξιού μπακ, ενώ οι Παλαιολόγος και Γόγολος θα είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού θα καθίσει ο Γκίτκος.

Το αυριανό παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ θα είναι τελείως διαφορετικό, σε σχέση με αυτά που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» με Βύζαντα και Φωκικό. Η Λάρισα εκ των πραγμάτων και παίζοντας στο γήπεδό της θα αγωνιστεί επιθετικά και αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, να βρει πιο εύκολα διαδρόμους, φτάνοντας στο γκολ.

Ο Γιώργος Βαζάκας πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του, ο Ολυμπιακός Βόλου διαθέτει ποιοτικούς παίκτες στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, οι οποίοι είναι ικανοί να προβληματίσουν και να κάνουν ζημιά σε οποιαδήποτε άμυνα.

Η ατμόσφαιρα θα είναι ποδοσφαιρική, καθώς οι φίλαθλοι της ΑΕΛ ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών», κατακλύζοντας το γήπεδο, με στόχο να «σπρώξουν» την ομάδα τους προς τη νίκη.

Η τεχνική ηγεσία μιλώντας με τους ξένους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι εστί ντέρμπι Λάρισας-Ολυμπιακού Βόλου, τους προετοίμασε για το κλίμα που θα συναντήσουν, αλλά και την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες του «AEL FC Arena».

Χωρίς προβλήματα

οι «ερυθρόλευκοι»

Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός Βόλου στο αυριανό ντέρμπι με τη Λάρισα, καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα τιμωριών στην ομάδα, ενώ η μοναδική απουσία θα είναι αυτή του τραυματία Κριστιάν Ντεβάλις. Ο Αργεντινός μέσος χειρουργήθηκε στο γόνατο (είχε υποστεί ρήξη πλαγίου συνδέσμου) από τον γιατρό Γρηγόρη Μανούδη και ήδη ξεκίνησε η περίοδος της αποθεραπείας του, που αναμένεται να κρατήσει περίπου επτά εβδομάδες.

Όσον αφορά τον Βούλγαρο, Τοντόρ Κόλεφ, ακολουθεί ήδη ειδικό πρόγραμμα προπόνηση, προκειμένου να φτάσει σύντομα σ’ ένα καλό επίπεδο, όσον αφορά την φυσική και αγωνιστική του κατάσταση. Ο Κόλεφ ήταν εκτός αποστολής στο προηγούμενο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με τον Φωκικό, καθώς ο Γιώργος Βαζάκας έκρινε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Ο έμπειρος φορ είχε παίξει για λίγα λεπτά στο ματς με τον Βύζαντα στα Μέγαρα και έδειξε ανέτοιμος. Θυμίζουμε πως ο Βούλγαρος επιθετικός ήρθε στο Βόλο στα τέλη Σεπτεμβρίου, χωρίς να κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, ενώ είχε να προπονηθεί με ομάδα από τον περασμένο Μάιο.

*Χωρίς την παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού θα διεξαχθεί το αυριανό θεσσαλικό ντέρμπι. Μετά από εισήγηση της Αστυνομίας δεν θα υπάρξει μετακίνηση Βολιωτών φιλάθλων στη Λάρισα. Το ίδιο θα ισχύει για το ντέρμπι του δεύτερου γύρου, όπου θα δώσουν το «παρών» μόνο οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το