Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το «Αχιλλοπούλειο»

Μερικές εκατοντάδες συμπολιτών ανταποκρίθηκαν χθες το απόγευμα στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου για τη δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το «Αχιλλοπούλειο»

Με κεντρικό αίτημα να μπει ένα «στοπ» στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου, εκατοντάδες πολίτες, εργαζόμενοι, γιατροί και εκπρόσωποι φορέων σχημάτισαν χθες το απόγευμα ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το «Αχιλλοπούλειο». Η άμεση κάλυψη των κενών σε ειδικότητες γιατρών, η αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου, η προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ήταν μερικά από τα αιτήματα που διατυπώθηκαν στη χθεσινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας.

Μερικές εκατοντάδες συμπολιτών ανταποκρίθηκαν χθες το απόγευμα στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου για τη δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το «Αχιλλοπούλειο». Η κινητοποίηση είχε παλμό και δυναμισμό, οι συμπολίτες έστειλαν το μήνυμα της διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, αν και η βροχή ήταν μάλλον ανασταλτικός παράγοντας, ώστε περισσότερα άτομα να παρευρεθούν στην κινητοποίηση.

Η συγκέντρωση έγινε στις 7 το απόγευμα, όπου το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι και γιατροί του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, εκπρόσωποι φορέων, ακόμη και συνταξιούχοι εργαζόμενοι του «Αχιλλοπούλειου» καθώς βέβαια και συμπολίτες.

Το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Λεωνίδας Αναστασίου ανέγνωσε το ψήφισμα το οποίο απεστάλη στο γραφείο του πρωθυπουργού, τον υπουργό Υγείας, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, τους τοπικούς βουλευτές και τα ΜΜΕ, όπου μεταξύ άλλων τονιζόταν πως «οι πολίτες της Μαγνησίας, που αποτελούμε τους κρίκους της ανθρώπινης αλυσίδας διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου, εκφράζουμε την ανησυχία μας και την αντίθεσή μας στη συνεχή αποδυνάμωση και απαξίωση του Νοσοκομείου μας.

Πιστεύουμε πως το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου είναι η υγεία και θεωρούμε αδιανόητη και επικίνδυνη κάθε πολιτική που στερεί ζωτικούς όρους έμψυχους ή υλικούς από το Νοσοκομείο. Καλούμε τους κυβερνώντες να αντιληφθούν άμεσα πως δεν γίνεται στο όνομα καμίας τρόικας και κανενός δανειστή, ο λαός της χώρας μας να στερηθεί και το αποκούμπι του, που αποτελεί το ΕΣΥ».

Μετά την έγκριση του ψηφίσματος, οι παρευρισκόμενοι βγήκαν στην οδό Πολυμέρη και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, ενώ η βροχή είχε κοπάσει. Η αλυσίδα ξεκίνησε από την πλευρά της οδού Πολυμέρη επί της οδού Τσιτσιλιάνου και έφτασε μέχρι και την πλευρά των Επειγόντων επί της οδού Αθανασάκη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Φούλη Τσιώμου αναφέρθηκε αρχικά στις ελλείψεις γιατρών, όπως στην ΩΡΑ, στο οφθαλμιατρικό, στο γαστρεντερολογικό, τους νευροχειρουργούς, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λάρισα.

«Πάντως, σχετικά με τη συμμετοχή του κόσμου, η ίδια είπε πως μάλλον περίμενε μεγαλύτερη συμμετοχή. «Ίσως να φταίνε η βροχή, όλο το παρασκήνιο που παίχτηκε την προηγούμενη ημέρα στα κανάλια. Αυτό όμως ας το σκεφτεί ο ίδιος ο κόσμος. Βέβαια οι φορείς ανταποκρίθηκαν».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ματαθαίος Δραμητινός τόνισε πως «και εμείς, ως πολίτες αυτής της πόλης, αγωνιούμε πάρα πολύ για το Νοσοκομείο Βόλου και ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος έχει κάνει πολλές κινήσεις για την αναβάθμισή του. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το Νοσοκομείο της πόλης να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας. Γι’ αυτό και οι γιατροί είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν πλάι με τον κόσμο. Μέσα από τις παρεμβάσεις του Ιατρικού Συλλόγου το θέμα του Νοσοκομείου κρατιέται επίκαιρο. Ουσιαστικά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και είναι στις προτεραιότητές μας αυτό το θέμα».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνίας Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς είπε πως «εμείς, ως Δημοτικό Συμβούλιο, κάναμε ένα ψήφισμα που το απευθύναμε στο υπουργείο, γιατί πραγματικά θεωρούμε ότι το Νοσοκομείο Βόλου είναι σε πορεία υποβάθμισης. Δυστυχώς, θα έρθουν χειρότερες ημέρες. Η απόλυτα οικονομίστικη αντίληψη που υπάρχει στο Νοσοκομείο, αποστερεί από την κοινωνία δομές και υπηρεσίες. Επίσης, η σύγκρουση που επικρατεί μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων αποβαίνει μόνο εις βάρος της υγείας του πληθυσμού».

Στη χθεσινή κινητοποίηση δεν παρευρέθηκε ο διοικητής κ. Ζαχαρόπουλος.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων, το ρεύμα για να λειτουργήσει η εγκατάσταση με το μεγάφωνο έδωσε γειτονικό κατάστημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το