Photo Gallery, Τοπικά

Εισαγγελική έρευνα και για το κυλικείο στο Νοσοκομείο

Τα δημοσιεύματα του τελευταίου διμήνου σε συνδυασμό με τις δημόσιες δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου για ανομία και παραβατικότητα στο Νοσοκομείο έχουν ενεργοποιήσει την Εισαγγελία Βόλου

Έρευνα για τις καταγγελίες του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλου, που αφορούν στο εντευκτήριο, το οποίο μετατράπηκε σε κυλικείο, διενεργεί η Εισαγγελία Βόλου, επεκτείνοντας στην ουσία την προκαταρκτική έρευνα για το Νοσοκομείο. Τα δημοσιεύματα του τελευταίου διμήνου σε συνδυασμό με τις δημόσιες δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου για ανομία και παραβατικότητα στο Νοσοκομείο έχουν ενεργοποιήσει την Εισαγγελία Βόλου, που προχώρησε πλέον στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή όχι των όσων καταγγέλλονται και να προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Στο μεταξύ χθες, την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου κ. Καράτζιου επισκέφθηκαν τα μέλη της διοίκησης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ.κ. Τσιώμου και Αναστασίου. Όπως έγινε γνωστό, κατέθεσαν στην Εισαγγελία, φακέλους με δικά τους στοιχεία στα όσα καταγγέλλονται, που θα εξεταστούν από την Εισαγγελία και θα κριθεί αν μπορεί να αποτελέσουν προανακριτικό υλικό ή όχι και να επισυναφθούν στις δικογραφίες.

Ως γνωστό, εδώ και 15 περίπου ημέρες, η Εισαγγελία Βόλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και όχι τις καταγγελίες του διοικητή. Η δικαστική έρευνα, με βάση την πρώτη αυτή εντολή για έρευνα, επικεντρώνεται σε δημοσίευμα όπου αναφέρεται ότι στη Μαιευτική Κλινική γίνεται συνταγογράφηση ακριβών φαρμάκων, σε μεγάλες ποσότητες και συχνά για τις ίδιες ασθενείς. Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι γιατρός της Μαιευτικής χορηγεί ορισμένα φάρμακα που κοστίζουν για θεραπεία δύο ημερών 1.500 ευρώ.

Η προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από Πταισματοδίκη, ο οποίος θα αναζητήσει και θα διασταυρώσει στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με τη συνταγογράφηση, ειδικά ακριβών φαρμάκων, στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Μία άλλη προκαταρκτική έρευνα, που διατάχθηκε πρόσφατα από την Εισαγγελία, αφορά στις εφημερίες των γιατρών και τις ελλείψεις γιατρών ειδικοτήτων σε βασικές κλινικές του Νοσοκομείου. Η έρευνα αυτή κυρίως επιχειρεί να εντοπίσει τις αδυναμίες που υπάρχουν, γιατί συμβαίνει αυτό, αν μπορεί να αποφευχθεί και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό και αν από την έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκαν πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά και η περίπτωση του 63χρονου ταξιτζή, ο οποίος μετέβη στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου και στη συνέχεια του ζητήθηκε να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στη Λάρισα, ελλείψει γιατρού ΩΡΛ και ο οποίος τελικά έχασε τη ζωή του… Η υπόθεση του θανάτου του 63χρονου εξετάζεται από το Αστυνομικού Τμήμα Βόλου, που διενεργεί προανάκριση και τούτο επειδή ο θάνατος χαρακτηρίστηκε ως «αιφνίδιος». Μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση, η δικογραφία θα μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία, για περαιτέρω επεξεργασία, ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν. Η έρευνα για το θάνατο του 63χρονου διενεργείται αυτεπάγγελτα και θα ενημερωθεί στη συνέχεια η Εισαγγελία.

Τώρα η Εισαγγελία διατάσσει έρευνα για τις καταγγελίες του διοικητή του Νοσοκομείου που αφορούν στο κυλικείο των εργαζομένων. Ζητείται να διερευνηθούν οι καταγγελίες, αν διαπράχθηκε το αδίκημα της πλαστογραφίας εγγράφων με σκοπό να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση του Δήμου της λειτουργίας του κυλικείου.

Υπολογίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα θα απαιτήσει μερικούς μήνες για τη συγκέντρωση των στοιχείων.

Σημειώνεται ότι προχθές, μετέβη στην Εισαγγελία ο κ. Ζαχαρόπουλος για να παραδώσει στοιχεία που αφορούν στην έρευνα για τη συνταγογράφηση ακριβών φαρμάκων στη Μαιευτική Κλινική.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το