Photo Gallery, Τοπικά

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου κατά ΕΠΑΕ

Για ανάπλαση εισόδου Αργαλαστής - Επιρρίπτει ευθύνες στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόλου
Για ανάπλαση εισόδου Αργαλαστής – Επιρρίπτει ευθύνες στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόλου

Νομικά σε βάρος της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) με αφορμή την απόρριψη σε δεύτερο βαθμό της αίτησης για την κοπή ξερών, όπως υποστηρίζεται, κυπαρισσιών στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου ανάπλασης της εισόδου της Αργαλαστής πρόκειται να κινηθεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου. Παράλληλα, για την ακυρωτική απόφαση επιρρίπτει ευθύνες και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόλου κ. Νίκ. Μόσχο, υποστηρίζοντας ότι «επέβαλε ή ζήτησε από την Επιτροπή την ακύρωση προς όφελος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, που είναι πελάτης στο δικηγορικό του γραφείο». Η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου δεν διαθέτει Διεύθυνση Πολεοδομίας και ανέθεσε τις σχετικές διαδικασίες στην αντίστοιχη του Δήμου Βόλου.

Εμπόδια στη δρομολόγηση και την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της εισόδου της Αργαλαστής προκύπτουν για τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.

Για την εκτέλεση του έργου κρίνεται απαραίτητη από το Δήμο η κοπή, ξερών όπως αρμοδίως τουλάχιστον υποστηρίζεται, κυπαρισσιών κατά μήκος τμήματος του σημείου ανάπλασης, με την υποχρέωση τα συνεργεία του Δήμου να φυτέψουν νέα σε απόσταση ενάμιση μέτρου πιο πίσω από την αρχική θέση αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών.

Για την έγκριση της απαραίτητης άδειας των εργασιών, καθώς και της αντίστοιχης κοπής των κυπαρισσιών η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου κατέθεσε σχετική αίτηση στην ΕΠΑΕ, εξασφαλίζοντας την αδειοδότηση.

Ωστόσο, ο Δήμος δεν διαθέτει Διεύθυνση Πολεοδομίας και ζήτησε οι σχετικές διαδικασίες να διεκπεραιωθούν από την αντίστοιχη της Δημοτικής Αρχής Βόλου.

Μεσολάβησε, όπως από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου προκύπτει, η παρέμβαση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, η οποία τίθεται ενάντια στην κοπή των κυπαρισσιών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου κ. Νίκ. Μόσχος φέρεται να διαφωνεί με την κοπή των κυπαρισσιών, με συνέπεια η απαιτούμενη για την υλοποίηση του έργου αδειοδότηση να μην εξασφαλίζεται.

Η αίτηση του Δήμου Νοτίου Πηλίου εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό από την ΕΠΑΕ και στην προκειμένη περίπτωση απορρίφτηκε.

Το γεγονός προκαλεί την έντονη πλέον αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, η οποία υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατόν η ίδια Επιτροπή να απορρίπτει την αρχική δική της απόφαση.

Νομικά σε βάρος της ΕΠΑΕ θα στραφεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου με αφορμή την έκδοση σε δεύτερο πλέον βαθμό της ακυρωτικής απόφασης για την κοπή των κυπαρισσιών, η οποία υποστηρίζεται ότι ακυρώνει ουσιαστικά το σύνολο του έργου.

«Υποβάλαμε ως Δημοτική Αρχή άδεια για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της εισόδου της Αργαλαστής» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Παπαδημητρίου «με τη σχετική μελέτη να έχει ήδη εγκριθεί. Επιπλέον, αφού προχώρησε η δημοπράτηση του έργου υποβάλαμε αίτηση στην ΕΠΑΕ προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη άδεια και για την κοπή κυπαρισσιών, τα οποία είναι ξερά, στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου, με την υποχρέωση αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του να φυτέψουμε νέα σε απόσταση ενάμιση μέτρου πιο πίσω από την αρχική θέση. Επίσης, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν διαθέτει Διεύθυνση Πολεοδομίας και ζητήσαμε τις απαιτούμενες διαδικασίες να αναλάβει η αντίστοιχη του Δήμου Βόλου. Η άδεια κοπής των ξερών κυπαρισσιών εγκρίθηκε και ενώ ήμασταν έτοιμοι να προχωρήσουμε, πληροφορούμαστε ότι αντιδρά στην προοπτική ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου κ. Νίκ. Μόσχος. Το αίτημά μας εξετάζεται σε δεύτερο, αυτή τη φορά, βαθμό από την ΕΠΑΕ και τελικά απορρίπτεται λόγω της κοπής των κυπαρισσιών. Με την ακυρωτική της απόφαση σχετικά με την κοπή των ξερών κυπαρισσιών η Επιτροπή ακυρώνει ουσιαστικά όλο το έργο. Το γεγονός προκαλεί την έντονη αντίδρασή μας. Δεν μπορεί η ίδια Επιτροπή να ακυρώνει προγενέστερη δική της απόφαση. Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αντιδρά έντονα στην ακύρωση της απόφασης και θα στραφεί νομικά εναντίον της ΕΠΑΕ» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου.

Παράλληλα, από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου επιρρίπτονται ευθύνες για παρέμβαση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόλου κ. Νίκ. Μόσχο.

Σύμφωνα με τα όσα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου υποστηρίζει, ο κ. Μόσχος «επέβαλε ή ζήτησε από την Επιτροπή την ακύρωση της αρχικής απόφασης προς όφελος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, που είναι πελάτης στο δικηγορικό του γραφείο».

«Υπήρξε παρέμβαση» υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Παπαδημητρίου «από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόλου κ. Νίκ. Μόσχο σε βάρος του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Δεν μπορεί ο κ. Μόσχος να μπερδεύει τη θέση του αντιδήμαρχου με τα συμφέροντα πελατών του δικηγορικού του γραφείου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου επέβαλε ή ζήτησε από την αρμόδια Επιτροπή την ακύρωση σε δεύτερο βαθμό της αρχικής απόφασης προς όφελος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, που είναι πελάτης στο δικηγορικό του γραφείο» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το