Τοπικά

Ομόφωνα αποδεκτές οι προτάσεις Σκοτινιώτη για τις θέσεις ευθύνης

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου προτείνεται ο Απ. Φοινικόπουλος

Στην τελική ευθεία για την ανάληψη καθηκόντων η νέα Δημοτική Αρχή

Στην τελική ευθεία για την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής Βόλου και μία μόλις ημέρα μετά την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδρίασε χθες η ομάδα πλειοψηφίας, στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, στη διάρκεια της οποίας ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης ανακοίνωσε τις προτάσεις του για έναν πρώτο, καταρχήν καταμερισμό τομέων ευθύνης μεταξύ των μελών της ομάδας πλειοψηφίας.

Ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι το φορτίο που αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή είναι βαρύ, διότι οι πολίτες έχουν εναποθέσει μεγάλες προσδοκίες σε μια διοίκηση που θα στηρίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. «Δεν έχουμε δικαίωμα να διαψεύσουμε αυτές τις προσδοκίες, πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι από την επομένη της εκλογής γίνεται συστηματική προετοιμασία, ώστε να κυλήσουν ομαλά οι πρώτες μέρες λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Βόλου. Οι τρεις άμεσες προτεραιότητες είναι η σύνταξη του Οργανογράμματος, η συγχώνευση των Οργανισμών και Επιχειρήσεων σε δύο Νομικά Πρόσωπα και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.

Εν όψει των δημαιρεσιών που θα πραγματοποιηθούν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου (11π.μ.), ο κ. Σκοτινιώτης ανακοίνωσε τα πρόσωπα που προτείνει εκ μέρους της πλειοψηφίας για τη θέση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και τη στελέχωση των δυο Επιτροπών (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός συμβουλίων και επιτροπών που πρέπει να στελεχωθούν. Οι προτάσεις του κ. Σκοτινιώτη έγιναν ομοφώνως δεκτές. Ο κ. Σκοτινιώτης, εξάλλου, επανέλαβε τη δέσμευση για εκπροσώπηση όλων των μειοψηφιών και τόνισε ότι όπου δεν είναι υποχρεωτική και αναγκαία η συμμετοχή δημοτικών συμβούλων, θα αξιοποιηθούν πολίτες που έχουν εκδηλώσει διάθεση εθελοντικής προσφοράς. Αναλυτικά, ο κ. Σκοτινιώτης πρότεινε τον Απ. Φοινικόπουλο για τη θέση του προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την Οικονομική Επιτροπή τακτικά μέλη προτείνονται οι Οικονόμου Νατάσα, πρόεδρος, και Καραπατάκης Ηλίας, Καουνάς Γιάννης, Λαμπρινίδης Φώτης, Δερβένης Δημήτρης, Αγκρή Χαρά, Χαλκιάς Σωτήρης με αναπληρωματικά μέλη τους Μαυρόπουλο Νίκο, Μπαϊράμη Αθηνά, Κερασιώτη Γιάννη.

Για την Επιτροπή ποιότητας Ζωής προτείνονται για τακτικά μέλη οι

Μόσχος Νίκος, Πρόεδρος και Κοκκινάκη Φωτεινή, Μπαρμπουδάκη Κατερίνα, Χαυτούρας Νίκος, Τσιάμη Μαρία, Κουρτίνας Γιάννης, Αναστασίου Λεωνίδας και αναπληρωματικά μέλη οι Μαυρογιάννης Λεωνίδας, Τσάμης Μάκης και Μπαρτζιώκα Σούλα.

Οι άλλες θέσεις

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ένας πρώτος καταμερισμός των τομέων ευθύνης, με δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμη πολλά συμβούλια και επιτροπές που πρέπει να στελεχωθούν. Ειδικά για το ΝΠΔΔ και την Κοινωφελή Επιχείρηση, διευκρινίστηκε ότι οι τελικές επιλογές θα γίνουν όταν το Δημοτικό Συμβούλιο καταλήξει στο πώς θα γίνει η συγχώνευση των σημερινών Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών των συνενούμενων Δήμων και στο ποιοι τομείς θα περιλαμβάνονται στο ΝΠΔΔ και ποιοι στην Κοινωφελή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για στο ΝΠΔΔ θα προταθούν οι Μαβίδης Παύλος, πρόεδρος, Λαμπρινίδης Φώτης, αντιπρόεδρος, Αθλητικός τομέας, Κουρτίνας Γιάννης, τομέας Παιδικών Σταθμών, Αγκρή Χαρά, τομέας ΚΑΠΗ, Χαλκιάς Σωτήρης, τομέας ΕΑΚ και Μπαϊράμη Αθηνά, τομέας εκπαίδευσης, ενώ στην Κοινωφελή Επιχείρηση οι Κοντορίζος Βασίλης, πρόεδρος, Μπαρμπουδάκη Κατερίνα, αντιπρόεδρος, τομέας Κοινωνικών θεμάτων και Τσάμης Μάκης, τομέας Πολιτισμού.

Επίσης, από τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει ότι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο θα οριστεί πρόεδρος ο Καραπατάκης Ηλίας, στο ΣΥΔΙΣΑ ο Λεων. Αναστασίου, στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Σούλα Μπαρτζιώκα, στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Γ. Καουνάς, στην Αναπτυξιακή οι Δερβένης Δημήτρης, πρόεδρος και υπεύθυνος για τους Μεσογειακούς, Κερασιώτης Γιάννης, εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου στην Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου.

Να αναφερθεί ότι Αναπτυξιακή θα αναλάβει την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Μεσογειακών.

Τέλος, στο Μουσείο Δάμτσα αναμένεται να οριστεί ο Μάκης Τσάμης, στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και  Προβολής η Σούλα Μπαρτζιώκα, στην Επιτροπή Ένταξης Μεταναστών ο Νικ. Χαυτούρας και στην Επιτροπή Πολεοδομικών και Ρυμοτομικών θεμάτων η Φωτεινή Κοκκινάκη. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο για τις θέσεις ευθύνης στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τις Επιτροπές Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το