Photo Gallery, Τοπικά

Οι «Αγανακτισμένοι» στη Ν. Ιωνία



Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ευαγγελίστριας

Στην πλατεία Ευαγγελίστριας συγκεντρώθηκαν χθες οι «Αγανακτισμένοι»

Έτοιμο το εξώδικο που θα στείλουν στους βουλευτές του Νομού

 

Στην πλατεία της Ευαγγελίστριας βρέθηκαν χθες το απόγευμα οι «Αγανακτισμένοι» του Βόλου και βασικό θέμα της συζήτησης που αναπτύχθηκε, ήταν γύρω από τα πρόσφατα γεγονότα που προκάλεσαν στο γκρέμισμα μέρους του πάρκου, αλλά και την αντίδραση που υπήρξε από τους κατοίκους που οδήγησε στο σταμάτημα των εργασιών. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει πρόταση ώστε κάθε Δευτέρα η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» να πηγαίνει και σε διαφορετική πλατεία του πολεοδομικού συγκροτήματος και αναπτύσσονται θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, εκείνο που υπάρχει ως σκέψη αυτή τη στιγμή είναι η διοργάνωση ενδεχόμενης καθόδου των «Αγανακτισμένων» του Βόλου στην Αθήνα την ημέρα που θα έχουν κηρυχθεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Σχετική απόφαση ακόμη δεν έχει ληφθεί, αλλά αναμένεται να παρθεί από γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Επίσης από σήμερα δεν αποκλείεται να ξεκινήσει η αποστολή του εξώδικου σε όλους τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας με το οποίο θα τους ζητείται να τοποθετηθούν αρνητικά απέναντι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Το κείμενο βρίσκεται πλέον στα χέρια του δικαστικού επιμελητή, μέσω του οποίου θα δοθεί στους βουλευτές.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών ενάντια στα μνημόνια 1 και 2 και όπως έγινε γνωστό μέχρις στιγμής υπάρχουν περίπου 1500 υπογραφές. Επίσης συνεχίζονται και οι συλλογές υπογραφών τόσο για το αίτημα «για άρση της βουλευτικής ασυλίας», όσο και για το θέμα του χρέους του δήμου Βόλου ώστε να κατατεθεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση των αγανακτισμένων στις 7.30 το απόγευμα στην παραλία του Βόλου. Θα γίνει συζήτηση για «το Πανεπιστήμιο σε περίοδο κρίσης και μνημονίου» και όπως ανακοινώθηκε πέραν των φοιτητών θα πάρουν μέρος και καθηγητές από διάφορες σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο ίδιο πλαίσιο προγραμματίζεται και εκδήλωση με οικονομολόγους που θα κληθούν από την Αθήνα για να μιλήσουν για το θέμα του «χρέους».

Τέλος υπάρχει προγραμματισμός για την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης για τη διαμόρφωση της Διακήρυξης με βάση πλέον τα σημερινά δεδομένα.

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Ανέργων όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι « πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που χαράξαμε ώς τώρα, εν όψει και της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για το τέλος Ιούνη όταν το νέο μνημόνιο θα ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής».

Θ.Κ.Β.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Εγώ που είμαι αγανακτισμένος με τους “αγανακτισμένους” τι να κάνω? Όλοι οι και καλά “αγανακτισμένοι με έχουν π@δήξει τόσα χρόνια και τώρα θέλουν να με ξαναπ@δήξουν όντασ και καλά “αγανακτισμένοι”!!!
    Τα μούτρα τους τα κοίταξαν στον καθρέφτη πριν μου βγουν στους δρόμους και τις πλατείες για καφέ και κουτσομπολιό?
    Αλλά τόσα χρόνια αυτό κάνουν. Τώρα θα αλλάξουν?
    Άντε ρε, τραβάτε να δουλέψετε έστω και για μιά φορά στην ζωή σας και μετά αγανακτίστε. Ούστ!!!

Μοιραστείτε το