Τοπικά

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του δήμου Ν.Πηλίου “Δυναμικά μπροστά” : Καμία γαλάζια σημαία στο Νότιο Πήλιο 

Η δημοτική παράταξη του δήμου Ν.Πηλίου “Δυναμικά μπροστά” αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Πριν από μερικές μέρες ανακοινώθηκαν εξακόσιες είκοσι πέντε (625) Ελληνικές ακτές, δεκαοκτώ (18) μαρίνες και εννιά (9) τουριστικά σκάφη ότι κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ”

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης είναι από το 1992 ο εθνικός χειριστής του προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” . Η “Γαλάζια Σημαία” είναι ένα παγκόσμιο (πάνω από 50 χώρες σε όλο τον πλανήτη) σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες τις οποίες διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς ή και σε σκάφη που πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Η Γαλάζια σημαία αποτελεί ένα διαβατήριο ποιότητας για τον τόπο και ταυτόχρονα αποτελεί εγγύηση για τον τουρίστα που δεν γνωρίζει την περιοχή και επιθυμεί να την επισκεφθεί χωρίς να αμφιβάλλει για το που πάει και τι θα συναντήσει.

Ο Βόλος πήρε 15 Γαλάζιες Σημαίες, Σκιάθος 12 και η Σκόπελος 2. Αντίθετα, ο Δήμος μας, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή και τις πανέμορφες παραλίες δεν πήρε ούτε μία σημαία !!! Προφανώς η δημοτική αρχή θεώρησε δευτερεύον να ασχοληθεί με το θέμα και να επιδιώξει να πάρει όσο το δυνατό περισσότερες γαλάζιες σημαίες.

Το κόστος ελάχιστο, τα οφέλη ανυπέρβλητα ειδικά για την πληγείσα περιοχή του Νοτίου Πηλίου που το φυσικό περιβάλλον είναι πολύτιμη προίκα, θα πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού και να προβάλλεται αναλόγως. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή υπό την ‘μαεστρική’ καθοδήγηση του Δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού ασχολείται με (πολύ αμφιβόλου ποιότητας) ασφαλτοστρώσεις, εγκαίνια, κορδέλες, γεύματα και εκατοντάδες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κάθε ευκαιρία και αφορμή.

Ο Δήμος Νότιου Πηλίου έχει πάρει από την κυβέρνηση τα τελευταία 5 χρόνια απίστευτες επιχορηγήσεις που κατασπαταλούνται ασύστολα (τα γνωστά ‘πάρτυ’ εργολαβιών). Ωστόσο, δε φαίνεται να περισσεύουν λίγα χρήματα για την διεκδίκηση γαλάζιων σημαιών και γενικά για την προώθηση του τουρισμού, την κύρια πηγή εισοδήματος της περιοχής μας

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την ανάληψη των Δημοτικών θώκων.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πια.

Η ανικανότητα και η διαχειριστική ανεπάρκεια των αιρετών είναι φανερή σε όλους τους Δημότες.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, το Δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού Απόστολο Καφετζή στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο και οπωσδήποτε εντός του Ιουνίου, να παρουσιάσουν τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την απονομή των γαλάζιων σημαιών στις ακτές μας, αλλιώς να μην κάνουν καν τον κόπο να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο επικαλούμενοι δήθεν ενέργειες για τον τουρισμό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το