Photo Gallery, Αθλητισμός

Νίκη Ευρώπης για Ολυμπιακό Β.

Λεζάντα Φ1: Μονομαχία Πέρτζελ-Νέμεθ στο χθεσινό παιχνίδι

Λεζάντα Φ2: Ο Μαρτίν μόλις έχει πετύχει το γκολ και… πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του

Επιβλήθηκε με 1-0 εκτός έδρας της Καβάλας και παρέμεινε στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λιγκ

Σπουδαία νίκη στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τον αποκλεισμό τους από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να πάνε στην Καβάλα και να αποσπάσουν τρεις πολύτιμους βαθμούς, επικρατώντας με 1-0. Απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι χθες είχε τους ίδιους βαθμούς με τον Ολυμπιακό και τον ίδιο στόχο με τους «ερυθρόλευκους», την είσοδο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Το «χρυσό» γκολ του βολιώτικου συγκροτήματος σημείωσε στο 86’ με πλασέ ο Χουάν Μαρτίν. Αυτή ήταν η έκτη φετινή εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε χθες να νικήσει πέρα από μια πολύ καλή ομάδα – όπως είναι η Καβάλα – και τις σημαντικές απουσίες βασικών παικτών. όπως είναι οι Μόνχε, Καπετάνος, Ζαραδούκας και Ρόκας, ενώ στο 20’ τραυματίστηκε και αποχώρησε από το ματς και ο Άλβαρεζ. Η νίκη των «ερυθρολεύκων» ήταν σημαντική, καθώς πέρα από το γεγονός ότι η ομάδα παρέμεινε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος (ισοβαθμεί στην 4η θέση με τον ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να έχουν από 41 βαθμούς), απέκτησε και πλεονέκτημα στην περίπτωση που στο τέλος ισοβαθμήσει με την Καβάλα, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει αποσπάσει τέσσερις βαθμούς στις δύο αναμετρήσεις με τους «Αργοναύτες».

Πως έπαιξε

ο Ολυμπιακός

Αρκετές αλλαγές είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, οι περισσότερες αναγκαστικές, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι». Την τελευταία στιγμή ο Γιάννης Ζαραδούκας δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, αν και αρχικά είχε δηλωθεί στην ενδεκάδα. Στο ζέσταμα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Ψυχογιό. Οι Μόνχε και Ρόκας δεν αγωνίστηκαν καθώς είναι τραυματίες, ενώ δεν μετείχε στην αποστολή και ο «παροπλισμένος» από τη διοίκηση, Κώστας Καπετάνος.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιακούποβιτς, ενώ απόντος αριστερού οπισθοφύλακα, ο Σέλεζι αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ψυχογιό να παίζει ως δεξιός μπακ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σανκαρέ και Τομάς. Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Άλβαρεζ και Μητρόπουλος, ο Μπρέσκα αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Νέμεθ στην αριστερή και ο Ουμπίντες στον άξονα. Ο Μαρτίν αποτέλεσε την επιθετική αιχμή των «ερυθρολεύκων».

Καλύτερη η Καβάλα

στο πρώτο μέρος

Η Καβάλα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και η ομάδα που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Ο Ολυμπιακός έδειξε αδυναμία στην οργάνωση του παιχνιδιού, αμυνόταν μαζικά και σε ελάχιστες περιπτώσεις οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη βγήκαν στην επίθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν κενούς χώρους για να φύγουν στην αντεπίθεση, οι μέσοι των γηπεδούχων κέρδιζαν τις περισσότερες μάχες στο κέντρο και εκδήλωναν επιθέσεις.

Ο Ουμπίντες δεν φάνηκε, ο Μπρέσκα έκανε μόλις μία κούρσα από τα δεξιά στο πρώτο 45λεπτο, ενώ ο Νέμεθ ήταν ωσεί παρών στο παιχνίδι.

Το ματς ήταν κλειστό στο πρώτο 25λεπτο, με την άμυνα του Ολυμπιακού να μη δέχεται ιδιαίτερη πίεση. Στο διάστημα αυτό η Καβάλα είχε να επιδείξει μόλις μία φάση και συγκεκριμένα στο 13’, όταν ο Γιακούποβιτς βγήκε από την εστία του, έδιωξε τη μπάλα στέλνοντάς την στον Ντιέ. Αυτός έπιασε το μακρινό σουτ σε άδεια από τερματοφύλακα εστία, με τη μπάλα να φεύγει έξω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 11’ απείλησαν το τέρμα του Γκαλίνοβιτς, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ουμπίντες, ο Μαρτίν έπιασε τη κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα της Καβάλας να διώχνει σωτήρια.

Στο 18’ τραυματίστηκε ο Άλβαρεζ (σκίστηκε το πόδι του και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας όπου του τοποθετήθηκαν ράμματα), με αποτέλεσμα στο 20’ να περάσει στη θέση του ο Ντολεζάι. Η απουσία του Άλβαρεζ αποδείχθηκε σημαντική, καθώς ο Ολυμπιακός μετά το 25’ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα, τα οποία ξεκινούσαν από την αδυναμία των μέσων να μαρκάρουν σωστά. Ο Σέλεζι δεν είχε βοήθεια στο αριστερό άκρο της άμυνας από τον Νέμεθ (φάνηκε η απουσία του Μόνχε), με αποτέλεσμα όσο κυλούσε ο χρόνος η Καβάλα να ανεβάζει ρυθμούς και να δημιουργεί πολλές επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Ολυμπιακού.

Στο διάστημα 25’-45’ οι γηπεδούχοι έπαιξαν τον Ολυμπιακό σαν τη γάτα με το ποντίκι. Πίεσαν την άμυνα των «ερυθρολεύκων», κυρίως με στημένες φάσεις (χτυπήματα κόρνερ και φάουλ), δημιούργησαν επτά ευκαιρίες για γκολ και θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Έπεσαν, όμως, πάνω σε έναν πολύ καλό και χθες Έλντιν Γιακούποβιτς, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν.

Στο 26’ ο Ντιέ εκτέλεσε κόρνερ, με τον Ογκπέτσε να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, σε φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του Ολυμπιακού μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντιέ, ο Αμπντούν σούταρε άουτ. Η Καβάλα συνέχισε να ασκεί πίεση στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» και στο 29’ ο Χρκόβιτς επιχείρησε τη σέντρα με τον Γιακούποβιτς να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Σπουδαία ευκαιρία έχασε η Καβάλα στο 33’. Ο Ντιέ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Γιακούποβιτς έδιωξε σωτήρια και στη συνέχεια της φάσης ο Σανκαρέ απομάκρυνε τη μπάλα από την περιοχή του Ολυμπιακού.

Η δεύτερη καλή επιθετική προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 35’. Στη μοναδική κούρσα που έκανε ο Μπρέσκα στο πρώτο μέρος, έβγαλε τη σέντρα για τον Μαρτίν, με τον Αργεντινό φορ να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις την εστία του Ολυμπιακού Βόλου. Στο 37’ ο Νικουλάε έστρωσε τη μπάλα στον Ρίος, με τον τελευταίο να πιάνει το δυνατό σουτ και τον Γιακούποβιτς να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα. Στο 42’ το σουτ του Νικουλάε από πλάγια θέση, μετά από έξοχη πάσα του Αμπντούν, έφυγε άουτ.

Στο 44’ ο Ντιέ εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα του Ολυμπιακού, ο Νικουλάε έβαλε το κεφάλι του, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια μέσα από την μικρή περιοχή, για να χαθεί σπουδαία ευκαιρία για την Καβάλα να πετύχει γκολ.

«Χρυσός» σκόρερ

ο Μαρτίν

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου βελτίωσε σημαντικά την εικόνα του στο παιχνίδι. Ισορρόπησε το ματς, αμυνόταν σωστά, δεν άφηνε κενούς χώρους, προκειμένου να τους εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι και βγήκε με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση. Σε μια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 86’ με τον Χουάν Μαρτίν και να πάρει μια σπουδαία νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέσαραν στο χώρο του κέντρου, περιόρισαν την επιθετική δραστηριότητα των παικτών της Καβάλας, ενώ δεν φάνηκαν ιδιαίτερα στο β’ μέρος οι Αμπντούν και Ντιέ.

Το ματς είχε σαφώς λιγότερες φάσεις στο δεύτερο 45λεπτο και στο διάστημα 46’-75’ ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι τρεις φορές έφτασαν κοντά στο γκολ. Η πρώτη ήταν στο 52’ όταν ο Ουμπίντες εκτέλεσε κόρνερ, με τον Σανκαρέ να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Στο 57’ ο Κατσαβάκης πέρασε στο παιχνίδι τον Νόε Ακόστα στη θέση του Νέμεθ, ο οποίος δεν βοήθησε, σε μια προσπάθεια του να φρεσκάρει την αριστερή πλευρά της ομάδας. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να στέκεται καλά στον αγωνιστικό χώρο και στο 61’ ο Μητρόπουλος σούταρε άουτ από το ύψος της περιοχής μετά από πάσα του Μαρτίν.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 64’, ο Μπρέσκα έφυγε στην αντεπίθεση από τη δεξιά πλευρά, έβγαλε ωραία σέντρα και πριν ο Ακόστα πιάσει την κεφαλιά, ο Ντουγκλάο του πήρε… την μπουκιά από το στόμα, διώχνοντας τον κίνδυνο.

Στο τελευταίο τέταρτο η Καβάλα προσπάθησε να πιέσει την άμυνα του Ολυμπαικού και να φτάσει στο γκολ, όμως ο Γιακούποβιτς ήταν εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια. Στο 78’ ο Ντιέ εκτέλεσε φάουλ, με τον Ελβετό τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων» να διώχνει σωτήρια στην αριστερή του γωνιά. Στο 81’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντιέ, ο Νικουλάε έπιασε την κεφαλιά με τον Γιακούποβιτς να μπλοκάρει τη μπάλα προ του Ογκπέτσε.

Για να φτάσουμε στο 86’ όπου ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» γκολ. Ο Ουμπίντες έγινε κάτοχος της μπάλας από την αριστερή πλευρά, έβγαλε τη σέντρα για τον Μαρτίν και ο Αργεντινός επιθετικός με ωραίο πλασέ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς, γράφοντας το 0-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Στα τελευταία λεπτά η Καβάλα δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, καθώς το σουτ του Περεϊρίνια στο 90’ έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Ντουγκλάο στο 92’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αμπντούν.

Καβάλα-Ολυμπιακός Β. 0-1

1. Γκαλίνοβιτς

33. Χργκόβιτς

6. Πέρτζελ

(7. Περεϊρίνια 88’)

40. Ντουγκλάο

4. Τόμασιτς

77. Ντιέ

11. Ρίος

(19. Νταρσεβίλ 68’)

14. Ντικρόκ

93. Αμπντούν

9, Ογκπέτσε

(10. Βουτσίσεβιτς 88’)

29. Νικουλάε

1. Γιακούποβιτς

36. Ψυχογιός

(77. Σολάκης 87’)

25. Σέλεζι

19. Σανκαρέ

4. Τομάς

13. Άλβαρεζ

(6. Ντολεζάι 20’ λ.τ.)

30. Μητρόπουλος

10. Μπρέσκα

8. Ουμπίντες

29. Νέμεθ

(20. Ακόστα 57’)

9. Μαρτίν

Σκόρερ: 86’ Μαρτίν

Κίτρινες: 83’ Χρκόβιτς-31’ Τομάς, 32’ Σέλεζι, 82’ Ουμπίντες

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το