Πολιτική

Μπλόκα παντού για τη σύλληψη των εγκληματιών

Η άτυχη 25χρονη
Η άτυχη 25χρονη

Τα ίχνη των τριών κακοποιών σε όλη την Ελλάδα που ευθύνονται για το θάνατο της 25χρονης στα Ίσθμια Κορινθίας προσπαθεί να εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ και ήδη έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Την υπόνοια ότι οι ληστές με τα καλάσνικοφ, που ευθύνονται για τον θανάσιμο τραυματισμό της 25χρονης στα Ίσθμια Κορινθίας, κινούνται με κλεμμένο φορτηγάκι, εκφράζουν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στο χρονικό διάστημα από τις 10 το βράδυ της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Δευτέρα, εκλάπη από τον Άσσο Κορινθίας, ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου βαν, μάρκας VW transporter, λευκού χρώματος, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡΕ 7760.

Επειδή το σημείο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και του Σολωμού, όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το τζιπ με το οποίο διέφυγαν κατά την καταδίωξη και τη φονική ανταλλαγή πυροβολισμών, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να το έκλεψαν οι ίδιοι για να ξεφύγουν από τον κλοιό που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Πελοπόννησο. Έτσι έχουν στήσει πολλά μπλόκα ανά τη χώρα, ενώ  γίνεται έκκληση στους πολίτες που θα αντιληφθούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει -προς το παρόν- ταυτοποιήσει δύο εκ των τριών δραστών της αιματηρής καταδίωξης ως μέλη της ομάδας που απέδρασε από τις φυλακές Τρικάλων: Πρόκειται για τον Μάρκο Κόλα και τον Τρεμπέτα Ερμάλ ή Λιτόρ.

Ειδικότερα:

Αποτύπωμα του LITA ή DREBATA, ERMAL ή LITOR του DULEIMAN ή DEO και της FITNETE , ο οποίος γεννήθηκε την 02-02-1978 στην Αλβανία εντοπίστηκε στο πίσω αριστερό τζάμι του κλεμμένου μαύρου τζιπ μετά την ληστεία σε ταβέρνα και την δολοφονία της 25χρονης.

Οι αστυνομικοί ήταν εξαρχής βέβαιοι για τη ταυτότητα ενός από τους συνεργού του Μάριον Κόλα, δεδομένου ότι ο Ντρεμπάτα ήταν στη συμμορία του όταν αυτή εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος κακοποιός δεν ήταν μαζί με τον Κόλα και τον Πεμάι στο Βύρωνα τη μοιραία μέρα της συμπλοκής (16 Φεβρουαρίου) από καθαρή σύμπτωση. Ήταν όμως μαζί τους τα μεσάνυχτα της προηγούμενης μέρας όταν είχαν αιφνιδιάσει δύο αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου και τους είχαν αφαιρέσει τα πιστόλια και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Μετά τη σύλληψη τους ο Ντρεμπάτα συνέχισε την κακοποιό δράση του μαζί με τον Αργεντίνο Σπάντα, τον κακοποιό που φιλοδόξησε ν’ αποτελέσει τον 12ο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων. αλλά έπεσε λίγο πριν από την ακροβατική “πτήση” προς την ελευθερία. Ο αλβανός κακοποιός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 108 ετών.

Εν τω μεταξύ ράγισαν καρδιές στη κηδεία της 25χρονης, που οδηγήθηκε ντυμένη νύφη στην τελευταία πράξη της τραγωδίας.

Εκτός από την οικογένεια της 25χρονης Κατερίνας Ζώγαλη, βρέθηκαν εκεί πολλοί κάτοικοι της Κορίνθου, για να πουν το τελευταίο αντίο στην κοπέλα που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα. Ο ιερός ναός Ζωοδόχου Πηγής όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, στο κοιμητήριο της Κορίνθου, πλημμύρισε από κόσμο.

Νίκησε τη λευχαιμία, όχι και τη σφαίρα…

Το τελευταίο αντίο είπαν τη Δευτέρα (χθες) στο Κοιμητήριο της Ζωοδόχου Πηγής στην Κόρινθο συγγενείς και φίλοι στην άτυχη 25χρονη κοπέλα, η οποία έχασε τη ζωή της από τη σφαίρα των αλβανών κακοποιών, η οποία εποστρακίστηκε και την πέτυχε ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο της. Είχε την ατυχία να βρεθεί στο λάθος μέρος, τη λάθος ώρα. Την ώρα της καταδίωξης και της ανταλλαγής πυρών.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα δύο αδέρφια της, ενώ κανείς από το περιβάλλον της άτυχης κοπέλας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμα το χαμό της. Οι οικείοι της ζητούν την απονομή δικαιοσύνης για τον άδικο χαμό της κοπέλας.

Η κηδεία της 25χρονης κοπέλας έγινε με έξοδα του Ταμείου των Αστυνομικών.

Η είδηση του θανάτου της Κατερίνας Ζώγαλη δεν συγκλόνισε μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Οι λεπτομέρειες για τη ζωή της, που τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κάνουν ακόμα πιο τραγικό το θάνατο της…

Και αυτό, διότι όπως γίνεται γνωστό η 25χρονη Κατερίνα είχε καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή παλεύοντας με τη λευχαιμία.

Η Κατερίνα Ζώγαλη είχε γεννηθεί με πρόβλημα υγείας. Είχε λευχαιμία και από μικρή. Στο πλευρό της είχε πάντα τους γονείς της, αγρότες στο επάγγελμα, που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να σταθούν στην κόρη τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Έθνους”, η γέννηση του μικρού της αδελφού -δέκα χρόνια αργότερα- έδωσε τη λύση στο πρόβλημα υγείας της Κατερίνας. Τα βλαστοκύτταρα που πήραν οι γιατροί από το νεογέννητο μεταμοσχεύτηκαν στην κοπέλα. Και της έσωσαν τη ζωή.

Μία νέα σελίδα άνοιξε στη ζωή της Κατερίνας. Ήταν άριστη μαθήτρια στο σχολείο και  πέρασε στην ΑΣΟΕΕ, όπου αποφοίτησε σε τέσσερα χρόνια και βρήκε δουλειά στο ξενοδοχείο στις Κεχριές ως βοηθός λογίστρια.

Από εκεί είχε σχολάσει και επέστρεφε στο σπίτι της, το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής.

Η σφαίρα από το Καλάσνικοφ των ληστών διαπέρασε το στήθος της, την ώρα που οδηγούσε.

Χτύπησε στην άσφαλτο, διαπέρασε το σασί του αυτοκινήτου της, τρύπησε το πίσω κάθισμα, έφτασε στο κάθισμά της και καρφώθηκε στο σώμα της άτυχης κοπέλας.

Η σφαίρα χτύπησε το συκώτι και τον πνεύμονα, αλλά η Κατερίνα διατηρούσε τις αισθήσεις της μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Μίλησε, μάλιστα, μέσω κινητού τηλεφώνου με ένα φίλο της, στον οποίο φέρεται να είπε: “Χτυπήθηκα, είμαι γεμάτη αίματα”.

Λίγη ώρα μετά, στο νοσοκομείο Κορίνθου, η 25χρονη κατέληξε.

Μιλώντας στο “Έθνος” ο πατέρας Παύλος Στρούμπας, ιερέας του Αγίου Γεωργίου λέει: “Ερχόταν συχνά στην εκκλησία, ήταν πάντα ευγενική και γελαστή… Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Η Κατερίνα είναι μια γλυκιά, δυναμική κοπέλα, που κατάφερε να νικήσει τη λευχαιμία, όχι όμως και τη σφαίρα των ληστών”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το