Αθλητισμός

Με 21 ομάδες η Β’ Εθνική;

 

Επιβεβαιώνεται καθημερινά η φημολογία που θέλει τον Ολυμπιακό Βόλου να αγωνίζεται τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Football League και ήδη τα αθηναϊκά ΜΜΕ αναφέρουν, όσα τις προηγούμενες μέρες έγραψε η «Θ», ότι δηλαδή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής θα συμμετάσχουν οι Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, αλλά και ο Ηρακλής, παρότι για το βολιώτικο συγκρότημα το νόμιμο (πέρα από το ηθικό) είναι να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ. Ρεπορτάζ: Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Έχουμε τονίσει πως υπάρχει μελετημένο σχέδιο από την ΕΠΟ και το υπουργείο Πολιτισμού να αποκατασταθεί στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες και ο Ηρακλής και μάλιστα, την υπόθεση την έχει αναλάβει προσωπικά ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Όπως αναφέρει το http://dikisports.blogspot.gr/  (το blog του Κυριάκου Θωμαΐδη), Γιάννης Ιωαννίδης και Σοφοκλής Πιλάβιος συμφώνησαν να αυξηθούν σε 21 οι ομάδες της Β’ Εθνικής και να μετάσχουν στο πρωτάθλημα οι Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Εκτός κι αν το πρωτάθλημα διεξαχθεί με 20 ομάδες στην περίπτωση που κάποια ΠΑΕ δηλώσει αδυναμία συμμετοχής.

Το μόνο ζήτημα που απομένει, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα, είναι να διευθετηθεί η αύξηση της επιχορήγησης του ΟΠΑΠ ώστε να μην αντιδράσουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ και θα είναι το προεκλογικό δώρο της Ομοσπονδίας στις ενδιαφερόμενες Ενώσεις.

Για το λόγο αυτό καθυστερεί η ΕΠΟ, όπως ήδη έχουμε γράψει, να συνεδριάσει το διοικητικό της συμβούλιο και να πάρει απόφαση για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το Δ.Σ. της ΕΠΟ θα συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα, είτε την Τρίτη 17 Ιουλίου, είτε την Πέμπτη 19/7.

Στη ραδιοφωνική εκπομπή «Έφεση στον Σκάϊ» μίλησε ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου κ. Γιώργος Παναγόπουλος, σχολιάζοντας τη φημολογία να παίξουν Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στη Football League σε πρωτάθλημα 21 ομάδων. Εξέφρασε την θέση του ότι δεν στέκει νομικά η αναδιάρθρωση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παναγόπουλου:

«Με ποια κριτήρια θα βάλουν Ηρακλή, Βόλο, Καβάλα στη Β΄Εθνική και όχι στη Γ΄ ή και στη Σούπερ Λίγκα; Νομικά δεν στέκει η αναδιάρθρωση. Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης οφείλει να παρέμβει για να ασκήσει τον εποπτικό έλεγχο και να ακυρώσει τα σχέδια για 21 ομάδες στη Football League. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Μπλακ τζακ;».

Όντως, ο κ. Παναγόπουλος είχε δίκιο σ’ ένα πράγμα. Ό,τι ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να παίξει στη Σούπερ Λιγκ. Κι αυτό, καθώς υπάρχει – όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει – η νομική βάση. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει στα χέρια της δύο σημαντικές αποφάσεις. Την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ της 10ης Αυγούστου 2011 με την οποία η ομάδα διατηρήθηκε στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς και την έγκριση της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 7 Ιουνίου 2012.

Αν λάβουμε υπόψη τις παραπάνω αποφάσεις, υπάρχει η νομική βάση για να διεκδικήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ.

Οι φίλαθλοι της ομάδας δικαιολογημένα αναρωτιούνται αν η ΠΑΕ με τους νομικούς της στην Ελλάδα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και προσπάθειες, ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις παραπάνω αποφάσεις για την αποκατάσταση της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ, το οποίο είναι το ηθικό, αλλά κυρίως το νόμιμο.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ δεν θα προβεί σε αναδιάρθρωση της Football League, καθώς θα βρει άλλη νομική φόρμουλα για να μη μπορούν οι άλλες ομάδες να προσβάλουν την απόφαση.

Γ. Σαρρής: Να

αποκατασταθούν

οι αδικίες

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, πρόεδρος της ΚΕΔ/ ΕΠΟ και όπως φημολογείται υποψήφιος για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Γιώργος Σαρρής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 αναφερόμενος στις περιπτώσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας υποστήριξε πως θα πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες που υπέστησαν οι παραπάνω ομάδες. Βέβαια, δεν αναφέρθηκε αν θα πρέπει να επιστρέψουν στη Σούπερ Λιγκ, όπως ορίζει η απόφαση του ανώτατου δικαιοδοτικού οργάνου του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Έκανε λόγο για ποδοσφαιρικές ποινές και όχι για εξοντωτικές ποινές και τόνισε πως η ΕΠΟ θα πάρει την σωστή απόφαση (προαναγγέλλοντας την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο). Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Σαρρής αυτό θα γίνει μέσα στον Ιούλιο.

«Τα δικαιοδοτικά όργανα πήραν σωστές αποφάσεις και πρέπει να εφαρμοστούν. Εάν όμως τώρα έλαβαν εξοντωτικές ποινές για κάποιες ομάδες, όπως στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, ήταν μια μεγάλη αδικία, και πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποκατασταθούν οι αδικίες αυτές», τόνισε – αρχικά – ο πρόεδρος της ΚΕΔ και συνέχισε: «Η ΕΠΟ θα πάρει σωστή απόφαση. Θα πρέπει πλέον οι ποινές να είναι καθαρά ποδοσφαιρικές για τα σωματεία. Εάν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει και άμεσα… Μέσα στον μήνα», πρόσθεσε στεκούμενος στο γεγονός ότι αντίστοιχα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την συγκρότηση των πρωταθλημάτων.

Τις τελευταίες μέρες τα ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Σαρρή για την προεδρία της ΕΠΟ, καθώς τον θεωρεί ως τον καταλληλότερο για να διαδεχθεί τον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Στις 16 Ιουλίου

η συνέλευση

του Ερασιτέχνη

Η Εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου, στις 19.00, στο ξενοδοχείο «PARK».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το