Αθλητισμός

Ανανέωσε με τη Νίκη ο Αμανατίδης

Νίκη και Περικλής Αμανατίδης συνεχίζουν σε κοινούς δρόμους την πορεία τους. Χθες η διοίκηση της ΠΑΕ ανανέωσε τη συνεργασία της για έναν ακόμη χρόνο με τον 42χρονο προπονητή, ο οποίος με την παρουσία του στην τεχνική ηγεσία μεταμόρφωσε την ομάδα προς το καλύτερο.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Θα συνεργαστούν και την επόμενη χρονιά Νίκη και Περικλής Αμανατίδης. Το διοικητικό συμβούλιο της βολιώτικης ΠΑΕ ανανέωσε το συμβόλαιο του Θεσσαλονικιού προπονητή για έναν ακόμη χρόνο αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο διάστημα που βρίσκεται στην πόλη μας.

Το γεγονός αυτό αποτελεί την ιδανικότερη επιβράβευση για έναν άνθρωπο, ο οποίος αναμόρφωσε την εικόνα της ομάδας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Περικλής Αμανατίδης ήρθε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όταν ο Γιώργος Δαλούκας είχε αποχωρήσει από την ΠΑΕ, η οποία αντιμετώπιζε τρομερά προβλήματα στον οικονομικό τομέα. Οι ποδοσφαιριστές ήταν απλήρωτοι, οι προσφυγές είχαν γίνει …βουνό στα γραφεία της «κυανόλευκης» εταιρείας και η ομάδα κινδύνευε ακόμη και με αποβολή από το πρωτάθλημα.

Σ’ εκείνο το κρίσιμο διάστημα η προσωπικότητα του Κώστα Γρηγοριάδη ήταν εκείνη που κράτησε ενωμένο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο προπονητής τερματοφυλάκων της βολιώτικης ομάδας έβαλε …πλάτη, μίλησε στους παίκτες και τους έπεισε να μην κάνει κανείς προσφυγή, έστω κι αν τους οφείλονταν αρκετά χρήματα.

Τότε η Νίκη είχε διοίκηση ορισμένη από το Πρωτοδικείο με επικεφαλής τον Δημήτρη Ιωαννίδη. Επειδή ο Κώστας Γρηγοριάδης δεν επιθυμούσε να παραμείνει επικεφαλής στο προπονητικό τιμ, μια και η ειδικότητά του είναι προπονητής τερματοφυλάκων, η διοίκηση εκείνης της περιόδου αποφάσισε να πλησιάσει άλλους τεχνικούς για να κοουτσάρουν τη Νίκη.

Πρώτα οι «κυανόλευκοι» στράφηκαν στον Νίκο Κεχαγιά, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την πρόταση για προσωπικούς λόγους. Ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο με τον Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος ουδέποτε δίστασε να αναλάβει αυτή την «επικίνδυνη αποστολή». Βέβαια ο ίδιος αποκάλυψε ότι πριν υπογράψει θέλησε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές. Τους ρώτησε αν πιστεύουν στην άνοδο όπως και αυτός και όταν πήρε την απάντηση που ήθελε είπε το «ναι», χωρίς να δώσει προτεραιότητα στο οικονομικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες του δηλώσεις έδειξε πόσο πολύ πιστεύει σ’ αυτή την ομάδα, έστω κι αν ακόμη δεν είχε κάνει την εμφάνισή του ο Ανδρέας Πάτσης. Δεν τον πτόησαν τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν και ποτέ δεν τα επικαλέστηκε σαν δικαιολογία, όπως έκανε ο προκάτοχός του, Απόστολος Χαραλαμπίδης, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά άφησε τη Νίκη «στα κρύα του λουτρού».

Λίγο αργότερα ήρθε και η έλευση του Ανδρέα Πάτση να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στη Νίκη, η οποία άρχισε να καλύπτει το χαμένο έδαφος. Η ψυχολογία των παικτών είχε ανέβει αισθητά, ενώ εμφανώς βελτιωμένη ήταν η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα άρχισε να παίζει σωστό ποδόσφαιρο με κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία και διαρκή κίνηση στο χώρο. Τα στοιχεία αυτά κατάφερε να τα περάσει ο Περικλής Αμανατίδης και τα αποτελέσματα αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Άλλωστε η Νίκη κάλυψε διαφορά εννέα βαθμών και αν δεν υπήρχε η παράδοξη απόφαση στον αγώνα Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος, τότε ίσως οι «κυανόλευκοι» να διεκδικούσαν την άνοδο σε αγώνα μπαράζ.

Ακόμη και στα πλέι οφ, όμως, το βολιώτικο συγκρότημα έδειξε ποιος ήταν το «αφεντικό». «Ίσως έτσι είναι καλύτερα για να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ποια είναι η καλύτερη ομάδα» είχε πει τότε ο 42χρονος τεχνικός και δικαιώθηκε απόλυτα. Η Νίκη με εξαιρετικές εμφανίσεις στα περισσότερα παιχνίδια τερμάτισε πρώτη στα πλέι οφ και δίκαια πανηγύρισε την άνοδο στη Football League.

Ο κ. Αμανατίδης κοουτσάρισε το βολιώτικο συγκρότημα σε 13 αναμετρήσεις με απολογισμό οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη εκτίμησε τα παραπάνω και χθες επισημοποίησε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Θεσσαλονικιό προπονητή, στον οποίο δείχνει αμέριστη εμπιστοσύνη για να ηγηθεί της ομάδας σε μια σαφώς πιο δύσκολη κατηγορία.

Ο σχεδιασμός αρχίζει και ήδη ακούστηκαν τα πρώτα ονόματα για τη Νίκη. Αρχικά τη Δευτέρα φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Μάριο Μπρέσκα σε ιστοσελίδα οπαδών που αποκάλυπτε ότι οι «κυανόλευκοι» τον θέλουν πολύ, αλλά χθες ο ίδιος μέσω του Facebook έμμεσα διέψευσε ότι θα πάει στη Νίκη.

Επίσης κυκλοφόρησαν φήμες για τον Ανέστη Νάστο και τον Θεόδωρο Γκίτκο. Ωστόσο ο πρώτος φέρεται να έχει πρόταση από την Κέρκυρα, ενώ ο δεύτερος έχει υψηλό κασέ, αν και βρίσκεται σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία (38 ετών), γεγονός που δυσκολεύει τη μεταγραφή.

Τέλος, στο Βόλο αναμένεται σήμερα ή το αργότερο αύριο ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές για θέματα που αφορούν την ομάδα.

 

Μεϊκόπουλος: Χαρά και

συγκίνηση για τη Νίκη

Την ικανοποίηση και τη συγκίνησή του που η Νίκη ανέβηκε από τη Γ’ στη Β’ Εθνική εξέφρασε χθες ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε αναφέρει τα κάτωθι:

«Tα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκης Βόλου. Εκφράζω κι εγώ μαζί με τον κόσμο της Νέας Ιωνίας, του Βόλου, αλλά και της Μαγνησίας, τη χαρά και τη βαθιά μου συγκίνηση για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας, που ανέβηκε κατηγορία!

Εύχομαι και στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου πολύ σύντομα να έχει ανάλογες επιτυχίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το