Photo Gallery, Αθλητισμός

Με όπλο την ψυχολογία

Ο Ολυμπιακός Β. αντιμετωπίζει στις 17.15 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ

 

 

 

 

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι για τα πλέι οφ δίνει σήμερα στις 17.15 (Novasports 2) ο Ολυμπιακός Βόλου, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αισιοδοξώντας ότι θα καταφέρει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, με τους Μόνχε και Ρόκα να μένουν στο Βόλο, καθώς είναι τιμωρημένοι, όπως και τον Ουμπίντες που είναι τραυματίας. Κανονικά ταξίδεψε με την υπόλοιπη ομάδα ο Σανκαρέ, ωστόσο, η συμμετοχή του Σενεγαλέζου αμυντικού είναι αμφίβολη, μια και αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο.

Με οδηγό τις τρεις νίκες επί του Παναθηναϊκού τη φετινή χρονιά (δύο στην κανονική περίοδο και μία στα πλέι οφ), ο Ολυμπιακός Βόλου θα κληθεί να αγωνιστεί σήμερα στο ΟΑΚΑ κόντρα στους «πράσινους», για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ. Ύστερα από τρία παιχνίδια στο «μίνι» πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην τελευταία θέση με τρεις βαθμούς, ενώ ο σημερινός τους αντίπαλος έχει τέσσερις. Θυμίζουμε πως στη βαθμολογία προηγείται η ΑΕΚ με οκτώ βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με έξι. Οι δύο «Δικέφαλοι» αναμετρόνται σήμερα στις 19.30 στην Τούμπα.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν τις δυσκολίες του σημερινού αγώνα, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών εάν θέλει να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν με πάθος για τη νίκη.

Θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την κακή ψυχολογία που υπάρχει στο «πράσινο» στρατόπεδο, από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ (δύο ήττες και μία ισοπαλία), σημειώνοντας άλλη μια επιτυχία τη φετινή χρονιά.

Στον Ολυμπιακό δεν «πετούν στα σύννεφα», ωστόσο, από την ομάδα δεν λείπει η αισιοδοξία για νίκη επί του Παναθηναϊκού, όπως τονίζει με δηλώσεις του ο έμπειρος επιθετικός της ομάδας, Ηλίας Σολάκης: «Έχουμε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς με τον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλη ομάδα και απαιτεί σεβασμό. Θα πάμε όμως στο ΟΑΚΑ να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ και θα εξαρτηθεί από εμάς τους ίδιους, αν θα τις αξιοποιήσουμε. Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ψυχολογία είναι υπέρ μας και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε. Δικαιούμασταν την είσοδο στα πλέι οφ και το αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα. Εμείς θα κυνηγήσουμε τη νίκη και στα τρία παιχνίδια που απομένουν και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Η κούραση που υπάρχει στην ομάδα από τα συνεχή παιχνίδια (αυτό θα είναι το τέταρτο ματς για τον Ολυμπιακό μέσα σε διάστημα δέκα ημερών), προβληματίζει τον Μάκη Κατσαβάκη, ο οποίος δεν έχει την πολυτέλεια να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Βιθέντε Μόνχε και Στάθη Ρόκα, καθώς και του τραυματία Χαβιέ Ουμπίντες. Οι δύο Αργεντινοί σήκωσαν φέτος το βάρος στις δύο πτέρυγες του Ολυμπιακού και η απουσία τους είναι σημαντική. Από εκεί και πέρα αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Χαλίφα Σανκαρέ, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός δεν προπονήθηκε ούτε χθες στην τελευταία προπόνηση (έκανε μόνο τρέξιμο) και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Ενοχλήσεις στο δικέφαλο έχει και ο Παύλος Μητρόπουλος (δεν προπονήθηκε και αυτός), όμως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για μη συμμετοχή του στο σημερινό παιχνίδι.

Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-4-2 και με νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα τον Νόε Ακόστα, στη θέση του τιμωρημένου Μόνχε. Αν τελικά δεν καταφέρει να αγωνιστεί ο Σανκαρέ, στο βασικό σχήμα θα ξεκινήσει ο Πέτερ Ντολεζάι.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιακούποβιτς, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες θα είναι οι Σέλεζι και Ζαραδούκας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Τομάς και ένας εκ των Σανκαρέ, Ντολεζάι. Οι Άλβαρεζ και Μητρόπουλος θα αποτελέσουν τους δύο αμυντικούς χαφ, ο Μπρέσκα θα παίξει στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Ακόστα θα αγωνιστεί ως αριστερός μέσος, ενώ το επιθετικό δίδυμο των «ερυθρολεύκων» θα αποτελέσουν οι Μαρτίν και Σολάκης.

Στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκη βρίσκονται επίσης και οι Ρόκα, Γκότοβος, Νέμεθ, Ψυχογιός, Ζέρης και Αναστασίου.

 

Περισσότερες λύσεις

για Παναθηναϊκό

Τρία προβλήματα λιγότερα έχει να αντιμετωπίσει για το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να υπολογίζει τους Σπυρόπουλο, Ζιλμπέρτο και Μαρίνο, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, όπως άλλωστε και τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος ταλαιπωρούταν από ίωση τις τελευταίες ημέρες.
Στο 4-2-3-1 που αναμένεται να παρατάξει ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Τζόρβας θα υπερασπιστεί την εστία των «πρασίνων», με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τα δεξιά προς τα αριστερά από τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ και Σπυρόπουλο, εκτός και αν δεν ξεκινήσει ο τελευταίος και τη θέση του πάρει είτε ο Σαριέγκι, με τον Καντέ να μετατίθεται αριστερά, είτε ο Μαρίνος, ο οποίος θα παίξει δεξί μπακ και ο Βύντρα αριστερό. Στα χαφ θα επανέλθει, όπως όλα δείχνουν, η τριάδα με Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Νίνη, ενώ τα «στηρίγματα» του Σισέ στην επίθεση θα είναι οι Λέτο και Γκαρσία, με τους Μαρίνο και Καραγκούνη να είναι οι εναλλακτικές λύσεις. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Σιμάο, Κλέιτον και Πετρόπουλος.

Ο Φερέιρα δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος είναι τραυματίας. Εκτός αποστολής έμειναν και οι Σεϊταρίδης, Γκοβού, Μαυρίας, Καπίνος, Πλεσί, Καρνέζης, Μαχλελής και Ιωαννίδης.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΑΚΑ

Ώρα: 17.15

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

30. Τζόρβας

24. Βύντρα

31. Σπυρόπουλος

5. Καντέ

4. Μπουμσόνγκ

15. Ζιλμπέρτο Σίλβα

29. Κατσουράνης

7. Νίνης

11. Λέτο

14. Λουίς Γκαρσία

9. Σισέ

Προπονητής:

Ζ. Φερέιρα

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

4. Τομάς

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

30. Μητρόπουλος

20. Ακόστα

10. Μπρέσκα

77. Σολάκης

9. Μαρτίν

Προπονητής:

Μ. Κατσαβάκης

 

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Μπαλτάς, Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

4ος διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το