Photo Gallery, Τοπικά

Οκτώ προτάσεις για το κυκλοφοριακό

Κατέθεσε η Δημοτική Ενότητα Βόλου, που συνεδρίασε χθες


Να μην απομακρυνθούν οι κορύνες, δακτύλιος μετά την ολοκλήρωση του περιφερειακού, ρεύματα συνεχούς κυκλοφορίας σε Ιάσονος-Δημητριάδος

 

Αντίθετη με την εφαρμογή του δακτυλίου αν δεν ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δρόμος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι η Δημοτική Ενότητα Βόλου, που σε χθεσινή συνεδρίαση τα μέλη της κατέθεσαν τις απόψεις τους για την επίλυση του κυκλοφοριακού και τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Τα μέλη της Δημοτικής Ενότητας κατέθεσαν δέσμη οχτώ προτάσεων για το κυκλοφοριακό, με αίτημα να μην απομακρυνθούν οι κορύνες και τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας μόνιμου, σύγχρονου χώρου στέγασης λαϊκής με είδη ένδυσης και υπόδησης.

 

Με τον περιφερειακό σε πλήρη λειτουργία, τα μέλη της Δημοτικής Ενότητας Βόλου θα συμφωνούσαν στην εφαρμογή δακτυλίου στο κέντρο της πόλης.

Όπως εκτιμούν, η διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος θα πρέπει να γίνεται ως εξής:

Να τοποθετηθούν κορύνες στο δεξί τμήμα του οδοστρώματος ώστε να δημιουργηθεί λεωφορειολωρίδα που θα κινούνται επίσης τα ταξί και Ι.Χ. αυτοκίνητα, χωρίς να επιτρέπεται το πάρκιν.

Προτείνουν να επιτρέπεται στην αριστερή πλευρά η ολιγόλεπτη στάθμευση.

«Έτσι θα υπάρχουν στους κεντρικούς αυτούς άξονες συνεχή ρεύματα κυκλοφορίας και ένα ρεύμα για ολιγόλεπτη στάθμευση. Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει μόνο το αριστερό τμήμα της Δημητριάδος και της Ιάσονος. Έτσι η λύση αυτή ευνοεί αποδεδειγμένα και τους επαγγελματίες, αλλά και τους εμπόρους και θα περιορίσει σημαντικά το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας» είναι η άποψη της Δημοτικής Ενότητας.

Επίσης προτείνουν η είσοδος του πάρκιν του Οργανισμού Λιμένος να μεταφερθεί δεξιά διότι πολλές φορές μποτιλιάρεται η Αργοναυτών από αυτοκίνητα που περιμένουν να εισέλθουν στο πάρκιν. Προτείνουν επίσης η διανομή των εμπορευμάτων εντός του εμπορικού κέντρου να γίνεται με φορτηγά ενός τόνου ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση και να επανατοποθετηθούν μπάρες και κάγκελα σε όσα σημεία έχουν αφαιρεθεί ή καταστραφεί, με αποτέλεσμα οι χώροι να χρησιμοποιούνται παράνομα για στάθμευση.

Τέλος ζήτησαν αυστηρό έλεγχο για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και το παράνομο παρκάρισμα στους πεζόδρομους, καθώς και την παράδοση στην κυκλοφορία των ποδηλατοδρόμων, με βελτιωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

 

Οι λαϊκές

Σε ό,τι αφορά τις λαϊκές, μετά το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η Δημοτική Ενότητα, κατέληξε στην εξής πρόταση, η οποία βασίζεται κατά κύριο λόγο στο πρόγραμμα που είναι σήμερα διαμορφωμένο.

Ζητούν καθημερινή παρουσία μικτού συνεργείου ελέγχου για τον εντοπισμό και τιμωρία των παρανομούντων, ενώ διαφωνούν με τη λειτουργία λαϊκής ειδών ένδυσης και υπόδησης, το Σάββατο.

Εκτιμούν ότι η λαϊκή αγορά της Παρασκευής με τα είδη ένδυσης και υπόδησης πρέπει να διεξάγεται στον παράπλευρο δρόμο του Αναύρου, στην οδό Φιλιππίδη.

Η λαϊκή αγορά της Τετάρτης για τα είδη ένδυσης να αλλάζει ανά δίμηνο σε τρεις δρόμους για να υπάρχει ελάφρυνση των περιοίκων και ως τρίτη εναλλακτική λύση προτείνονται οι οδοί Χείρωνος και Μεταμορφώσεως επάνω από τη Γιάννη Δήμου και Αχιλλέως.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το