Photo Gallery, Τοπικά

Μειωμένες τιμές σε εστίαση και διασκέδαση

 

Τα ειδικά σήματα για το πρόγραμμα «Ημέρα Πόλης» μοιράστηκαν χθες σε 28 επιχειρηματίες, που δήλωσαν συμμετοχή

 

Εικοσιοκτώ επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης του Βόλου και γύρω περιοχών ξεκινούν σήμερα το πρόγραμμα προσφοράς σε μειωμένες τιμές καφέ, ποτών και φαγητού, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα στην αγορά, να βγει επιτέλους ο Βολιώτης από το σπίτι του και να γνωρίσει τις γεύσεις και το άρωμα της πόλης. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν, αναγνωρίζονται από το πράσινο αυτοκόλλητο που θα είναι επικολλημένο στις προθήκες τους, καθώς και από την πορτοκαλί αφίσα με τίτλο: «Φθηνά και ποιοτικά – Τρίτη έξοδος».

Σουβλάκι με 1 ευρώ, καφές προς 2 ευρώ, ποτό προς 5 ευρώ, θα είναι ορισμένες από τις τιμές που θα ισχύουν από σήμερα και κάθε Τρίτη, στα καταστήματα που συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Τρίτη έξοδος», μια πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου και της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης. Την πρωτοβουλία στηρίζουν ακόμη το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Στόχος να δοθεί ένα δυνατό κίνητρο στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, ώστε να διασκεδάσουν χωρίς να ξοδέψουν πολλά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής. Το εγχείρημα θα επιχειρηθεί να επεκταθεί σε όλη τη Μαγνησία και να συμμετάσχουν σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα, τα οποία θα έχουν διακριτικό μια αφίσα που κυκλοφόρησε χθες και ένα πράσινο αυτοκόλλητο. Επίσης η Ένωση Καταστηματαρχών θα συστήσει Επιτροπή Ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών αυτή την ημέρα προς τους πολίτες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει κακή χρήση των προϊόντων που θα διατίθενται εις βάρος του καταναλωτικού κοινού. Μάλιστα, όπως προτάθηκε χθες και έγινε αποδεκτό, στη διάρκεια της χορήγησης της αφίσας και των αυτοκόλλητων στους συμμετέχοντες καταστηματάρχες, τα παράπονα θα αναρτώνται και στο διαδίκτυο…

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούλιο του 2013, ενώ όπως δήλωσε η κ. Σούλα Μπαρτζώκα, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Βόλου, θα εμπλουτιστεί και με πολιτιστικές εκδηλώσεις, με θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο καταστηματάρχη, που θα προβάλλεται η επιχείρησή του δωρεάν και από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου κ. Απ. Αθανασός.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Aστικών Λεωφορείων Βόλου κ. Β. Λαδόπουλος τόνισε από την πλευρά του ότι το Αστικό ΚΤΕΛ προτίθεται να επεκτείνει τα δρομολόγια και με μειωμένες τιμές εισιτηρίων, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από καταστηματάρχες και από το επιβατικό κοινό.

Τη στήριξη της πρωτοβουλίας ανακοίνωσε και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γ. Ζαφείρης, που τόνισε ότι θα ενημερώνονται και οι επισκέπτες των ξενοδοχείων για τις μειωμένες τιμές, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια η πρωτοβουλία να συνδυαστεί με άλλο πρόγραμμα, το city break, που προβλέπει διαμονή στο Βόλο μία ή δύο ημέρες, των τουριστών που κατευθύνονται είτε προς τα νησιά, είτε προς το Πήλιο για διακοπές.

Στο πρόγραμμα «Τρίτη έξοδος» μπορούν πάντως να συμμετάσχουν και εστιατόρια αλλά και καφετέριες ξενοδοχείων. Μέχρι χθες είχαν δηλώσει συμμετοχή 28 επιχειρήσεις, καφέ, εστιατόρια, ψησταριές, τσιπουράδικα, φαστ φουντ, ταβέρνες, μπαρ, ζωντανής μουσικής κ.ά.

Οι επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει συμμετοχή, προέρχονται κυρίως από τον κεντρικό ιστό του Βόλου, αλλά και από τις Αλυκές, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα, τα Χάνια.

Πάντως, όπως ανέφεραν καταστηματάρχες στη χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο Βόλου, το πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι ο υψηλός ΦΠΑ, που πρέπει να μειωθεί, κάτι που όπως δήλωσε ο κ. Αθανασός, αναμένεται να γίνει εντός των επομένων ημερών. Ο ΦΠΑ αναμένεται να μειωθεί στο 13% και υπολογίζεται ότι θα υπάρξουν μειώσεις στο ακριβό φαγητό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης πρόσθεσε πως «από αύριο Τρίτη (σ.σ. σήμερα) βγαίνουμε Βόλο. Θέλουμε και μπορούμε κάθε Τρίτη, να είναι ημέρα του πολίτη, του κάτοικου και του επισκέπτη του Βόλου μας. Θέλουμε και μπορούμε κάθε Τρίτη να είναι ημέρα της πόλης μας, του Βόλου, που θέλουμε να τον δούμε να σφύζει από ζωή και τους πολίτες του με χαμόγελο. Θέλουμε και μπορούμε κάθε Τρίτη να είναι ημέρα του καταστηματάρχη που προσφέρει εστίαση, ποτό και καφέ σε τιμές προσιτές σε όλους».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το