Photo Gallery, Τοπικά

Π.Θ.: ΕΔΕ στην Ιατρική Σχολή

Υπάλληλοι της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα φέρεται να εισέπρατταν χρήματα ως αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση, που προέρχονταν κυρίως από τα απογευματινά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

 

Φέρεται να εισέπρατταν αμοιβές που δεν δικαιούνταν με το πρόσχημα των υπερωριών υπάλληλοι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επί αρκετούς μήνες και με τα χρήματα αυτά διπλασίαζαν σχεδόν το μισθό τους. Πριν από ένα μήνα δύο υπάλληλοι της ίδιας Σχολής, οι οποίοι δεν συμμετείχαν σε αυτό το φερόμενο «πάρτι», προχώρησαν σε καταγγελία επίσημα και επώνυμα τόσο στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όσο και στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων. Γουργουλιάνης διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών. Την ΕΔΕ διενεργεί ο γενικός διευθυντής του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπάλληλοι της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα φέρεται να εισέπρατταν χρήματα ως αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση, που προέρχονταν κυρίως από τα απογευματινά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Τα χρήματα αυτά προορίζονταν μέσω της Επιτροπής Ερευνών για την εξυπηρέτηση ερευνητικών προγραμμάτων, μεταπτυχιακών τίτλων και όχι για αμοιβές προσωπικού. Τούτο φαίνεται να γινόταν επί αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την είσπραξη των χρημάτων αυτών είχε δώσει το «πράσινο φως» η γενική συνέλευση των εργαζομένων. Έτσι με «νομιμοφανή» τρόπο οι υπάλληλοι εισέπρατταν κάθε μήνα διάφορα ποσά, που -όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά- σχεδόν διπλασίαζαν το μισθό τους.

Προ μηνός, δύο υπάλληλοι -οι οποίοι δεν έπαιρναν χρήματα- προχώρησαν στην καταγγελία. Η έρευνα έχει προχωρήσει και αναμένεται να διευκρινιστεί και να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συνέβαινε. Πόσοι δηλαδή υπάλληλοι και για πόσο χρονικό διάστημα ελάμβαναν χρήματα ζημιώνοντας άλλες δραστηριότητες του Πανεπιστημίου.

Ερωτηθείς ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Γουργουλιάνης περιορίστηκε να επιβεβαιώσει τη διενέργεια της ΕΔΕ, σημειώνοντας ότι ανάλογα με το πόρισμα θα αξιολογηθούν και τα στοιχεία για τα επόμενα βήματα από την πλευρά της διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Τ. Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το