Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 25-10-2013

Βούρκος στο λιμενοβραχίονα

Περιπατητής του λιμενοβραχίονα αντίκρισε χθες το πρωί μια θάλασσα, που μόνο θάλασσα δεν θύμιζε, όπως ανέφερε στη «Θ». Ο περιπατητής, πατέρας φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από άλλη πόλη της Ελλάδας, δήλωσε τηλεφωνικά πως στη θάλασσα βρίσκονταν μεγάλες ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών, φελιζόλ, τελάρων πλαστικών και ξύλινων, ακόμη και λαδομπογιάς… Η θάλασσα, επισήμανε ο περιπατητής, παρέπεμπε σε βούρκο… Είναι κρίμα για την πανέμορφη αυτή πόλη να μην προστατεύει τη θάλασσά της τόνισε ο επισκέπτης του Βόλου.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Χωρίς φωτισμό

Πρόσφατα στην οδό Φιλαρέτου ανάμεσα σε Σολωμού και Γ. Δήμου ολοκληρώθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου οι εργασίες για την αποκατάσταση των λαμπών στους στύλους του δημοτικού φωτισμού. Ωστόσο, ένα δρόμο πιο πέρα και συγκεκριμένα στην οδό Ζάχου μεταξύ Σολωμού και Γ. Δήμου το πρόβλημα παραμένει και οι λάμπες στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ανάβουν. Με αποτέλεσμα οι περίοικοι να διαμαρτύρονται, ζητώντας να δουν και εκείνοι φως στη γειτονιά τους.

Γ.Ξ.

 

 

Οι σχολικοί

τροχονόμοι

Από μέρα σε μέρα, πληροφορούμαστε, θα πληρωθούν από το Δήμο οι σχολικοί τροχονόμοι στο Βόλο που ως γνωστόν παρέχουν σημαντικό έργο στην ασφαλή κυκλοφορία των παιδιών κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από το σχολείο.

Οι σχολικοί τροχονόμοι περιμένουν υπομονετικά όλο αυτό το διάστημα για την πληρωμή τους με το συνολικό ποσό για την καθεμιά να αγγίζει και τα 800 ευρώ. Ο Δήμος προχώρησε στις ενέργειες και πλέον η πληρωμή τους είναι θέμα λίγων ημερών. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση, καθώς, όπως μας αναφέρθηκε, είναι απλήρωτες εδώ και αρκετούς μήνες.

Φ.Σ.

 

 

«Παγίδες»

Τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων λόγω των καταστροφών και των φθορών στο τμήμα ήπιας κυκλοφορίας της οδού Κουμουνδούρου επισημαίνουν διερχόμενοι πεζοί. Οι «κρατήρες» που σχηματίζονται στο οδόστρωμα με τους κατεστραμμένους κυβόλιθους αποτελούν «παγίδες», ιδιαίτερα κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες. Οι διαμαρτυρίες που προκύπτουν από πεζούς είναι πολλές και έντονες. Σύμφωνα με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο τμήμα της Κουμουνδούρου, οι καταστροφές και φθορές στο οδόστρωμα προκαλούνται από τη διέλευση βαρέων οχημάτων, όχι βέβαια του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά φορτηγών που μεταφέρουν διάφορα υλικά. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και στην «καρδιά» της εμπορικής αγοράς χαρακτηρίζεται πέρα από επικίνδυνη και ως ανεπίτρεπτη. Η αρμόδια Υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής Βόλου οφείλει άμεσα να παρέμβει για την πλήρη αποκατάσταση του δρόμου, μεριμνώντας ταυτόχρονα για τη συντήρηση και την προστασία του.

Β.Κ.

 

 

«Μπλοκάρει» την Καρτάλη

Καθημερινό είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στην Κ. Καρτάλη, στη διασταύρωσή της με τη Γαζή. Στην αριστερή πλευρά του δρόμου συνήθως είναι σταθμευμένα Ι.Χ, αλλά και φορτηγά, με αποτέλεσμα να κλείνει η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα της Κ. Καρτάλη. Το πρόβλημα, όπως αναφέρουν οδηγοί, είναι καθημερινό και σπάνια εμφανίζεται στην περιοχή τροχονόμος, κάτι που δείχνει αναγκαίο, ειδικά σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.

Γ. Τσ.

 

 

Ανταπόκριση

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του αντιδημάρχου Πορταριάς κ. Γκουντέλια στην επισήμανση ότι ο δρόμος που συνδέει το Κατηχώρι με την Πορταριά παρουσιάζει φθορές. Έστειλε συνεργείο και κάλυψαν τις λακκούβες, πριν αυτές επεκταθούν και το οδόστρωμα καταστραφεί. Να επισημαίνουμε και τα καλά.

Γ. Τσ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το