Χωρίς κατηγορία

Ματιές και Γνώμες 10-10-2013

Πρόβλημα κυκλοφορίας στην Ύδρας

Επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που διέρχονται καθημερινά από την οδό Ύδρας στο Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, επισημαίνουν ότι με τη λειτουργία των γραφείων του ΟΑΕΔ στην περιοχή (στη γωνία με την οδό Αθηνών), παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, αφού εκατοντάδες άνεργοι και αναζητούντες εργασία απευθύνονται εκεί. Σταθμεύουν τα οχήματά τους δεξιά και αριστερά του δρόμου, όπου υπάρχει και ποδηλατόδρομος, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των φορτηγών.

ΔΗΜΟ.Σ.


Κοινωνικό πρόβλημα

Κοινωνικό πρόβλημα αναμένεται να προκαλέσει από την 1η Ιανουαρίου 2014, η περικοπή των συντάξεων με την αφαίρεση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους όλων των Ταμείων ηλικίας 60 μέχρι 65 ετών. Πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους των 400-500 ευρώ κατά μέσο όρο, που θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται από 30 μέχρι 230 ευρώ, χρήματα που θεωρούνται πολύτιμα σήμερα για το επίπεδο διαβίωσης του Έλληνα. Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της «Θ», οι συνταξιούχοι που θα πληγούν στη Μαγνησία είναι εκατοντάδες, σύμφωνα ωστόσο με νεότερα στοιχεία θα πληγούν χιλιάδες συνταξιούχοι… Μήπως πρέπει να ληφθεί μέριμνα από την κυβέρνηση, έτσι ώστε να περιοριστεί το χτύπημα, που θα δεχθούν;

ΔΗΜΟ.Σ.

Φανάρι στον Αλμυρό

Σε χθεσινό ρεπορτάζ της «Θ» γίνονταν λόγος σχετικά με παρεμβάσεις που προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή Αλμυρού για την ασφάλεια πεζών και οδηγών. Την ίδια ημέρα ολοκληρώθηκαν από αρμόδιο συνεργείο οι εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης στο φωτεινό σηματοδότη στις διασταυρώσεις των οδών Βόλου – Αχιλλέως και Μιχοπούλου. Το φανάρι θα αναβοσβήνει πορτοκαλί ώστε οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα και να είναι περισσότερο προσεκτικοί, με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων στο σημείο. Η αρχή έγινε, αρκεί σύντομα να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εξαγγελθείσες παρεμβάσεις…

Γ.Ξ.

Παλιές κουβέρτες

Την καλή πρωτοβουλία να συγκεντρώσει από τα μέλη της παλιές κουβέρτες, προκειμένου να τις διαθέσει για την κάλυψη των αναγκών, όπως υποστηρίζεται τουλάχιστον από τους εκπρόσωπους των ξενοδόχων, των κρατουμένων στις φυλακές Κασσαβέτειας ανέλαβε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας. Σύμφωνα με την Ένωση, σε επικοινωνία της με τις φυλακές ενημερώθηκε ότι προκύπτουν ανάγκες για κουβέρτες, προκειμένου να ζεσταίνονται το χειμώνα οι κρατούμενοι. Σχετικά ενημερώθηκε και η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου. Τα μέλη ξενοδόχοι καλούνται αν το επιθυμούν να συγκεντρώσουν όσες παλιές και αχρησιμοποίητες κουβέρτες διαθέτουν προκειμένου να διατεθούν στις φυλακές Κασσαβέτειας. Πρόκειται αναντίρρητα για μια καλή πρωτοβουλία και αν πράγματι προκύπτουν ανάγκες καλόν θα είναι να ενημερωθούν σχετικά και οι πολίτες γενικότερα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα αν το επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια.

Β.Κ. 

 

 Ζητούν στήριξη

Στήριξη από το αρμόδιο υπουργείο ζητούν οι παραγωγοί κάστανου στο Ξουρίχτι, προκειμένου να ρεφάρουν ουσιαστικά από την οικονομική ζημιά λόγω της μείωσης της παραγωγής. Φέτος η παραγωγή μειώθηκε μέχρι και 40% από πέρυσι, με συνέπεια τα έσοδα να είναι περιορισμένα, έστω και αν οι τιμές «τσίμπησαν» λίγο από την αυξημένη ζήτηση. Σε όλο το Ανατολικό Πήλιο που δραστηριοποιούνται οι καστανοπαραγωγοί, η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι είναι μεγάλη, καθώς ολόκληρες περιοχές εξαρτούν την οικονομική τους επιβίωση από την άντληση εσόδων από την παραγωγή.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το