Photo Gallery, Πολιτική

ΚΚΕ: Τίποτα δεν αλλάζει για το λαό

Τοποθέτηση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με το σχηματισμό της κυβέρνησης

Ζήτησε για άλλη μια φορά άμεση προσφυγή στις κάλπες

 

ΑΘΗΝΑ 9.-

Οι τελευταίες εξελίξεις με το σχηματισμό της κυβέρνησης δεν αλλάζουν τίποτα για τους εργαζόμενους και μπαίνουμε εκ των πραγμάτων σε μια νέα φάση, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση βιομηχανικών εργατών.

 

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ πριν ακόμη σχηματιστεί η κυβέρνηση είχε υπογραμμίσει ότι πιο δυνατά και αποφασιστικά ο αγώνας να έχει σαφή στόχο, σαφή γραμμή πάλης κατά της εξουσίας μονοπωλίων.

 

Αυτό που έχει σημασία τώρα, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ, ότι το ΠΑΣΟΚ και η αστική τάξη της χώρας, ξέρουν καλά ότι η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει, ότι είναι προ των πυλών η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και καταλάβαιναν ότι έπρεπε να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με τη ΝΔ, όχι για να είναι πιο ικανή στην διαπραγμάτευση, αλλά για να είναι μία κυβέρνηση ικανή να βάλει στη γωνία το λαό, τώρα που δυναμώνει το λαϊκό κίνημα.

 

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες “ξέρουν ότι πρέπει να προλάβουν πριν το κίνημα μετατραπεί σε χείμαρρο”. “Εμείς”, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, “την ονομάσαμε κυβέρνηση μαύρου μετώπου, όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ πήγε με τη δεξιά αλλά και γιατί έχει σαν στόχο να τσακίσει λαϊκό κίνημα”.

Εν τω μεταξύ συλλαλητήριο στην Ομόνοια διοργανώνει την Πέμπτη (σήμερα) στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).  Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “οι αγώνες μας, πριν από όλους αυτοί στους τόπους δουλειάς, είχαν και έχουν σημαντικά αποτελέσματα” καλεί τους πολίτες “να αντιδράσουν στις εξελίξεις με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο”, ενώ ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Εξάλλου με σκωπτικό τρόπο σχολίασε τις –ομολογουμένως ασυνήθιστες- εξελίξεις προς την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προκαλώντας γέλιο στο κομματικό ακροατήριο.

 

«Ο Συναπισμός δεν πήγε, μόλις τώρα αποχώρησε από το προεδρικό Μέγαρο ο Καρατζαφέρης… Καλά να πάθουν, τον έχουν συγκολλητική ουσία» είπε η κ. Παπαρήγα.

 

«Αποχώρησε καταγγέλλοντας τα πολιτικά παιχνίδια και ότι η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο… καθώς προφανώς δεν του έδωσαν κανένα υπουργείο», πρόσθεσε με νόημα, προκαλώντας νέα θυμηδία.

 

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί αρνήθηκε να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και τόνισε για άλλη μια φορά πως «αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ότι η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει, ότι είναι προ των πυλών η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και καταλάβαιναν ότι έπρεπε να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με τη ΝΔ, όχι για να είναι πιο ικανή στην διαπραγμάτευση, αλλά για να είναι μία κυβέρνηση ικανή να βάλει στη γωνία το λαό».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το