Photo Gallery, Τοπικά

Καταγγέλλουν οικοδόμους – «μαϊμού»

Άγνωστοι περιφέρονται στο Βόλο και παρουσιαζόμενοι ως δήθεν «άνεργοι οικοδόμοι», επιδεικνύουν πασχαλιάτικες κάρτες και ζητούν χρηματική βοήθεια

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μαγνησίας, με ανακοίνωσή του «εφιστά την προσοχή των ανύποπτων συναδέλφων οικοδόμων, συναδέλφων άλλων κλάδων, αλλά και απλών πολιτών ότι οι άγνωστοι, που περιφέρονται την πόλη μας και παρουσιαζόμενοι ως δήθεν «άνεργοι οικοδόμοι», επιδεικνύουν πασχαλιάτικες κάρτες και ζητούν χρηματική βοήθεια, δεν έχουν καμιά σχέση με το Συνδικάτο και φυσικά δεν το εκπροσωπούν, ούτε ενεργούν εν γνώσει του και για οποιονδήποτε σκοπό αλληλεγγύης των ανέργων μας συναδέλφων.

Οι ευαισθητοποιημένοι δε συνάδελφοι και πολίτες, που θέλουν να εκδηλώσουν με οποιονδήποτε τρόπο την ανθρωπιστική τους αλληλεγγύη σε συναδέλφους μας όντως αναξιοπαθούντες, λόγω της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο μας, μπορούν να απευθύνονται στη Διοίκηση του Συνδικάτου και να πληροφορούνται αξιόπιστα και υπεύθυνα για τα σχετικά.

Κατά τα λοιπά, το λόγο, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των αγνώστων, έχει η Αστυνομία».

Στο μεταξύ, αύριο Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, θα γίνει η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μαγνησίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι διοικητικός και οικονομικός απολογισμός 2011, οικονομικός προϋπολογισμός 2012 και ανάγνωση της έκθεσης εξελεγκτικής επιτροπής.

Συναντήσεις με εργαζόμενους στην πρώην ΚΟΝΤΙ

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απολυθέντων από την πρώην ΚΟΝΤΙ (Arcelor Mittal) εξέφρασαν κατά την επίσκεψή τους έξω από το εργοστάσιο στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, εκπρόσωποι των «Οικολόγων Πράσινων».

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο «τσαρδάκι» που έχουν στήσει οι απολυθέντες έξω από το εργοστάσιο και παραμένουν εκεί για όγδοο σχεδόν μήνα, οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πρασίνων, συντάχθηκαν με τον αγώνα των πρώην εργαζομένων και παρέδωσαν οικονομική βοήθεια.

Ο Βόλος βρέθηκε στο επίκεντρο της δράσης των «Οικολόγων» καθώς το Σαββατοκύριακο οργανώθηκε το Πανελλαδικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκαν η προετοιμασία για τις εκλογές και διάφορα οργανωτικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας κ. Ι. Παρασκευόπουλος, δήλωσε ότι «σε αυτές τις εκλογές οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν αλλαγή σελίδας 100%». Όπως τόνισε «δεν είναι λύση τα υποτιθέμενα καινούργια κόμματα τα οποία ανακυκλώνουν τις ίδιες πολιτικές. Προτεραιότητά μας είναι η απεμπλοκή της χώρας από τους δανειστές μας και να δώσουμε έμφαση στην πραγματική οικονομία. Θέλουμε η εκλογική μάχη να κριθεί στο επίπεδο των προτάσεων. Στο δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία βλέπουμε ότι έχουμε και μνημόνιο και χρεοκοπία».

Το «παρών» στο Συμβούλιο έδωσε και ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Μ. Τρεμόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να εφαρμοστούν άλλες πολιτικές. Παράλληλα επεσήμανε ότι «είμαστε στο μέσον μια πολύπλευρης κρίσης μιας κρίσης που οι πολίτες αναζητούν διέξοδο κι αυτή η λύση δεν μπορεί να δοθεί με πεπαλαιωμένα υλικά. Στο στόχαστρό μας βρίσκεται το πελατειακό κράτος, το οποίο διέσπειρε τη διαφθορά. Αγανακτισμένοι ήμασταν χθες. Σήμερα είμαστε αποφασισμένοι.».

Μετά τη συνάντηση με τους «Οικολόγους», αντιπροσωπεία των πρώην εργαζομένων είχαν συνάντηση στο Βόλο με την υποψήφια βουλευτή της ΝΔ κ. Ζέττα Μακρή, στην οποία εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν τη στήριξη στον αγώνα τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το