Αθλητισμός

Καμία απάντηση από την ΕΠΟ στον Ολυμπιακό Β.

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη το Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων και με τις αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ. Όλες οι ομάδες που μετέχουν στη Σούπερ Λιγκ έχουν καταθέσει φακέλους, ζητώντας από την Ομοσπονδία αδειοδότηση εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Παραμένει άγνωστο αν το συμβούλιο θα ασχοληθεί με την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Ήδη, ως γνωστόν, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει καταθέσει υπόμνημα (το ζήτησε η ΕΠΟ) με τις νομικές θέσεις της αναφορικά με την υπόθεση, ενώ θέτει και μια σειρά από ερωτήματα, στα οποία η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλείται να απαντήσει γραπτώς.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Η νομική υπηρεσία του Ολυμπιακού έχει ζητήσει από την ΕΠΟ να καλέσει την βολιώτικη ΠΑΕ να καταθέσει φάκελο αδειοδότησης, προκαλώντας επί τοις ουσίας την Ομοσπονδία να πάρει τη γενναία απόφαση να αποκαταστήσει την ομάδα, εφαρμόζοντας ουσιαστικά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της 10ης Αυγούστου (παραμονή στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς).

Η ΕΠΟ δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου και παραμένει άγνωστο πως θα εξελιχθεί η υπόθεση. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση της ΕΠΟ στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΠΑΕ, καθώς θα φανούν οι προθέσεις της Ομοσπονδίας και κατά πόσο επιθυμεί πραγματικά να αποκαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Η βολιώτικη  ΠΑΕ ακολούθησε το δρόμο που της υπέδειξε η Πολιτεία, καταθέτοντας πρώτα φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη χορήγηση πιστοποιητικού και στη συνέχεια, εφόσον αποφανθεί θετικά η ΕΕΑ για τον Ολυμπιακό Βόλου, του θέματος θα επιληφθεί η ΕΠΟ, η οποία και θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα εξετάσει τον φάκελο του Ολυμπιακού στις 29 Μαΐου και αν λάβουμε υπόψη την επιστολή που απέστειλε η ΓΓΑ στην ομάδα του Βόλου στις 2 Μαΐου, ο φάκελος θα εξεταστεί, είτε στείλει, είτε όχι η ΕΠΟ τη γνωμοδότηση που έχει ζητήσει η ΕΕΑ. Θα είναι, ωστόσο, ενισχυτικό για τον Ολυμπιακό Βόλου και για την θετική έκβαση της υπόθεσης, να εισηγηθεί θετικά στην ΕΕΑ η Ομοσπονδία, όσον αφορά την εξέταση του φακέλου του Ολυμπιακού.

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν, πως ο φάκελος πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την χορήγηση πιστοποιητικού και πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Αν τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου καταφέρει και πάρει το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, τότε θα έχει γίνει το μεγαλύτερο βήμα για την επιστροφή της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, καθώς η ΕΠΟ δεν θα έχει κανένα λόγο, πλέον, να άρει την αδικία που υπέστη η ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ γιατί δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ. Ωστόσο, η Επιτροπή δεν παίρνει αποφάσεις για την επιβολή πειθαρχικών ποινών στις ΠΑΕ, καθώς η μόνη αρμόδια γι’ αυτό είναι η ΕΠΟ και τα πειθαρχικά της όργανα.

Η ΕΠΟ δεν έχει επιβάλει καμία ποινή υποβιβασμού στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ θα σταθούμε και στην επιστολή που απέστειλε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο υπουργείο Ανάπτυξης, στην οποία αναφερόταν πως ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δεν αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ όχι με απόφαση των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ και των οργάνων αδειοδότησης, αλλά με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Για πρώτη φορά η ΕΠΟ σε επίσημο έγγραφό της αναφέρει, ότι η ίδια δεν τιμώρησε τις δύο ομάδες, αλλά αυτό συνέβη από μια κρατική επιτροπή – όπως είναι η ΕΕΑ – η οποία δεν μπορεί να επιβάλει ποινές, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όσα επιτάσσει το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίζουν να έχουν επικοινωνία με την ΕΠΟ, στην προσπάθεια να βρεθεί η νομική φόρμουλα για να επιστρέψει η ομάδα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Όπως, μάλιστα, αναφέρουν πηγές από την ΕΠΟ το θέμα του Ολυμπιακού παραμένει ανοιχτό.

Αν πάντως, μέχρι το τέλος του μήνα η ΕΠΟ συνεχίσει να παίξει …κρυφτούλι και να μην παίρνει μία απόφαση, η διοίκηση της ΠΑΕ είναι πολύ πιθανό να αλλάξει τη στάση της και να κινηθεί νομικά κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, καταθέτοντας αγωγές.

Ανήσυχοι από την πλευρά τους είναι και οι οπαδοί, καθώς και οι φίλαθλοι της ομάδας, που περιμένουν να δουν τις εξελίξεις, ενώ ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις, αν η υπόθεση δεν έχει αίσιο τέλος για τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τον Ερασιτέχνη, έχει ζητήσει με επιστολή που απέστειλε στο Δήμο Βόλου να στηρίξει την υπόθεση του Ολυμπιακού στην ΟΥΕΦΑ, στέλνοντας επιστολή, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να επιληφθεί του θέματος.

Επίσης, η διοίκηση του Ερασιτέχνη σκέφτεται να στείλει επιστολή στον πειθαρχικό επιθεωρητή της ΟΥΕΦΑ, Ζαν Σαμουέλ Λεμπά, που έχει οριστεί να εξετάσει αν η ΕΠΟ στην περίπτωση που Ολυμπιακού Βόλου τήρησε ή όχι το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ζητώντας να επισπεύσει την έρευνά του, να εξετάσει προσεκτικά την υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το