Photo Gallery, Τοπικά

Πλημμύρισε κόσμο η… Κάρλα

Διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Φορέα Διαχείρισης


Πλημμύρισε από νέους και μεγάλους χθες το πρωί η περιοχή της λίμνης Κάρλας, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις «ROADSHOW LAKE KARLA», που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Φορέα Διαχείρισης Οικοανάπτυξης Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλοβρύσου-Βελεστίνου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν δίπλα στη λίμνη, στη συμβολή του ανατολικού αναχώματος της λίμνης με το λόφο Κουρή στα Κανάλια και ήταν προϊόν ευρωπαϊκού έργου, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Κέφι, δημιουργία, χαμόγελα, παιχνίδι και πολλή διάθεση για συμμετοχή στις ψυχαγωγικές και ενημερωτικές δραστηριότητες, κυριάρχησαν στις χθεσινές εκδηλώσεις, όπου το «παρών» έδωσαν πολλοί δημότες, αλλά και αθλητικά σωματεία, Αγροτουριστικοί και Γυναικείοι Συνεταιρισμοί, Σωματεία Προσκόπων, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε αγώνες ιππασίας και τοξοβολίας, αλλά και σε διάφορα άλλα διαδραστικά παιχνίδια, επισκέφθηκαν τα εκθεσιακά περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα των αγροτουριστικών συνεταιρισμών, παρατήρησαν μέσω τηλεσκοπίων τη λίμνη, ενώ καθάρισαν και την περιοχή με τη βοήθεια των προσκόπων. Παράλληλα υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Οι συνδιοργανωτές υπογράμμισαν τον πολύπλευρο ρόλο της λίμνης στην αναμόρφωση του οικοσυστήματος, στον εμπλουτισμό των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και τη διασφάλιση μιας ποιοτικής ζωής.

Ακόμη τόνισαν τις πολύ καλές πρωτοβουλίες, που μπορούν να αναληφθούν, όταν υπάρχει διάθεση συνεργασίας και συστράτευσης.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Καλτσογιάννης, ενώ το «παρών» έδωσαν η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου και η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας κ. Ιφιγένεια Κάγκαλου.

Η κ. Λαΐτσου σχετικά με τη χθεσινή εκδήλωση τόνισε μεταξύ άλλων πως «θέλουμε να αποτελέσει η λίμνη για την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, ένα τόπο σεβασμού στο περιβάλλον και παράλληλης διεξαγωγής διαφόρων δραστηριοτήτων, που θα ενθαρρύνουν το οικολογικό ενδιαφέρον, θα προστατεύουν τη φύση και θα προσφέρουν γνώση, ψυχαγωγία και χαμόγελο στου κατοίκους. Και αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε μέσα από το πνεύμα προσφοράς, το κλίμα συνεργασίας των αρμόδιων φορέων και βέβαια την αστείρευτη όρεξη των τοπικών συλλόγων και οργανώσεων να δημιουργήσουν ελκυστικά για τον τόπο και το δημότη γεγονότα.  Η λίμνη Κάρλα, με το ανεπανάληπτο φυσικό περιβάλλον που μας περιτριγυρίζει, θα πρέπει να συμβολίζει τις δράσεις μας για το παρόν και το μέλλον. Δράσεις βιώσιμης προόδου, μέσα από τον αθλητικό τουρισμό, τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών γεγονότων, την προσέλκυση επιστημόνων και ερευνητών. Ζούμε σε έναν τόπο προικισμένο από φυσική ομορφιά που υπάρχουν πλούσιες δυνατότητες για ανάπτυξη και δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία.

Εμείς είμαστε εδώ για να μετουσιώσουμε τις φρέσκιες ιδέες σε πράξη, δημιουργία, γεγονός».

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου τονίστηκε πως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο και το Μουσείο στα Κανάλια, δύο πολιτιστικές δομές που σχετίζονται με τη λίμνη και θα συμβάλλουν στην προβολή της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το