Αθλητισμός

Ιστορική πρόκριση για ΠΑΟΚ

Νίκησε 1-0 τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και πέρασε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο «Μαξιμίρ» του Ζάγκρεμπ επί της Ντιναμό με 0-1 καιπέρασε με πανηγυρικό τρόπο στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα συνεχίσει αγωνιζόμενος τον προσεχή Φεβρουάριο. Το γκολ της μεγάλης νίκης του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης, που ήταν και η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας απέναντι στην Ντιναμό στο γήπεδο της, πέτυχε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με ψύχραιμο σουτ στο 60΄.
Η αναμέτρηση δεν άρχισε με τις καλύτερες προοπτικές για τον ΠΑΟΚ που κλείστηκε στην άμυνα και επέλεξε με την τακτική αυτή να περιορίσει τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Χαλκιά. Στο πρώτο ημίχρονο οι Κροάτες πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα του «Δικεφάλου» και είχαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες να σκοράρουν, η μία με τον Τονέλ στο 29′ όπου ο Κοντρέρας απέκρουσε κοντινό σουτ πάνω στη γραμμή με το στήθος μετά από κόρνερ που είχε προηγηθεί και ένα φάουλ του Σαμίρ στο 41′ που βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού ενώ είχαν επίσης και καλά σουτ με τους Μπετσιράι, Κουφρέ και Τόμετσακ που δε βρήκαν στόχο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν, διαφορετικό. Η Ντιναμό είχε τεράστιο άγχος και ο ΠΑΟΚ με έξυπνη τακτική αντεπιθέσεων άρχισε να γίνεται πιο επικίνδυνος και ουσιαστικός. Ο ΠΑΟΚ αναζήτησε το γκολ και το πέτυχε στο 60΄με υποδειγματικό πλασέ του Σαλπιγγίδη από ωραία πάσα του Αθανασιάδη. Ήταν το χρυσό γκολ που αναζητούσε ο ΠΑΟΚ και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον σκόρερ και τους συμπαίκτες του. Η Ντιναμό παρ’ ότι στην συνέχεια έπαιξε ακόμα πιο επιθετικά δεν μπόρεσε να φτάσει ποτέ στην ισοφάριση και στο τέλος της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα, γιόρτασε την μεγάλη πρόκριση, που της δίνει το περιθώριο να συνεχίσει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, (και με την είσοδο ενός καινούργιου χρόνου), αυτήν του Γιουρόπα Λιγκ, μετά από 37 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ περιμένει τώρα την σημερινή κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλό του στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ : Κέλαβα, Ετό (75′ Κράμαριτς), Μπάρμπαριτς, Τονέλ, Κουφρέ, Καλέλο (58′ Ρουκάβινα), Αντέμι (67′ Σλέπιτσκα), Μπαντέλι, Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπετσιράι.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Φωτάκης (90′ Μπαλάφας), Βιτόλο, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68′ Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης (82′ Φιλομένο).

Αποθεωτική

υποδοχή

Αποθεωτική υποδοχή στην αποστολή του ΠΑΟΚ επιφύλασσαν χίλιοι και πλέον φίλοι της ομάδας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατά την άφιξή της από το Ζάγκρεμπ τα ξημερώματα της Πέμπτης. Παρά το προχωρημένο της ώρας και το τσουχτερό κρύο, οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν πτοήθηκαν και τραγουδούσαν για τη μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Ντιναμό.

Όλοι οι παίκτες της ομάδας, ιδιαίτερα ο σκόρερ Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αλλά και ο Μάκης Χάβος με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, είχαν την τιμητική τους στα συνθήματα του κόσμου, ο οποίος κράτησε για περίπου ένα τέταρτο «κολλημένο» το πούλμαν, ενώ όταν τελικά αυτό ξεκίνησε την πορεία του, οι φίλοι της ομάδας το ακολούθησαν με κόρνες και συνθήματα δημιουργώντας ένα πανηγυρικό κονβόι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το