Αθλητισμός

Τέλος στο αρνητικό σερί

Θέλει να δώσει η Νίκη που την Κυριακή «μονομαχεί» με τον Τύρναβο στο «Π. Μαγουλάς»

Έτοιμη να ανέβει ψηλότερα είναι η Νίκη. Την Κυριακή υποδέχεται τον Τύρναβο στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» και θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς, που θα πιθανόν θα την επαναφέρουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του βορείου ομίλου. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 3 μ.μ. και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στον Βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Η Νίκη δεν τα κατάφερε στο δύσκολο πρόγραμμα που είχε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Πιο συγκεκριμένα, έδωσε δύο σερί εκτός έδρας αναμετρήσεις, πρώτα στη Ζάκυνθο και μετά στον Φωκικό. Και στις δύο έφυγε ηττημένη από το γήπεδο, γεγονός που την έριξε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ωστόσο η κορυφή δεν απέχει μακριά. Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να ανέβουν πάλι στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Η δυνατότητα αυτή τους δίνεται την Κυριακή, όταν στις 3 μ.μ. θα υποδεχθούν τον Τύρναβο στο «Παντελής Μαγουλάς». Συμπαραστάτη τους θα έχουν τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος αναμένεται να έχει δυναμική παρουσία, προκειμένου να βοηθήσει τη Νίκη να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Τύρναβος πραγματοποίησε άσχημο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Τώρα βρίσκεται στην έκτη θέση έχοντας 17 βαθμούς, δηλαδή τρεις λιγότερους από τη Νίκη. Πάντως, δείχνει να αντιμετωπίζει αμυντικό πρόβλημα.

Σ’ αυτόν, λοιπόν, τον τομέα θα πρέπει να «χτυπήσει» η Νίκη. Ο Πέδρο Πάμπλο Πασκούλι αυτή την εβδομάδα έμαθε πολλά περισσότερα για τη νέα του ομάδα, και πλέον έχει μια πρώτη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό.

Μαζί με τους συνεργάτες του δούλεψε εντατικά όλη αυτή την εβδομάδα, τόσο σε τεχνικά θέματα, όσο και ψυχολογικά. Μιλώντας στους παίκτες είπε ότι τίποτα δεν έχει χαθεί ότι οι δύο σερί ήττες πρέπει να αποτελέσουν απλά μια κακή παρένθεση.

Ο Αργεντινός προπονητής είναι λάτρης του 4-4-2 και πιθανότατα θα το εφαρμόσει στον κυριακάτικο αγώνα. Ήδη σκέφτεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές, αφού κάποια πράγματα δεν του άρεσαν την περασμένη Κυριακή στην Άμφισσα.

Πιο συγκεκριμένα ο Πάμπλο Μασίας απογοήτευσε και δεν θα ξεκινήσει αυτή τη φορά, ενώ στον πάγκο αναμένεται να καθίσει ο Βαγγέλης Στουρνάρας. Κι αυτό γιατί ο Νίκος Παπαδήμας ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον εμπόδισε να αγωνιστεί εναντίον του Φωκικού και αναμένεται να ξαναπάρει το γνώριμο πόστο του στο κέντρο της άμυνας. Αντί του Μασίας είναι πιθανό να παίξει ο Γιώργος Γραμματικόπουλος δίνοντας στηρίγματα στον Γιώργο Βακουφτσή. Επίσης κάτω από τα δοκάρια επιστρέφει ο Γκιουβενιργκίν Κόσογλου αντί του Πέτρου Μπαϊμάκη, αφού εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί.

Η πιθανή σύνθεση της Νίκης θα έχει την εξής μορφή: Την «κυανόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Γκιουβενιργκίν Κόσογλου έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γιώργο Σαμαρά, Νίκο Παπαδήμα, Στέλιο Μαϊστρέλλη και Κώστα Καρακώστα. Στο χώρο του κέντρου θα τοποθετηθούν οι Άγγελος Διγκόζης και Ανέστης Νάστος (στον άξονα), ενώ οι Παναγιώτης Πετράς και Άντε Ντάνισιτς θα καλύψουν τη δεξιά και την αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Γιώργος Βακουφτσής και Γιώργος Γραμματικόπουλος.

Ο τελευταίος μίλησε στη «Θ» για τον αγώνα της Κυριακής εκφράζοντας την αισιοδοξία του: «Το παιχνίδι με τον Τύρναβο είναι καθοριστικής σημασίας για μας. Μετά από δύο ατυχή αποτελέσματα που είχαμε στο πρωτάθλημα, οφείλουμε να πάρουμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Εξάλλου, την μεθεπόμενη αγωνιστική ακολουθεί το ρεπό μας και δεν θέλουμε να απομακρυνθούμε από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Το ότι προερχόμαστε από δύο σερί ήττες είναι κάτι που δεν πρέπει να μας επηρεάσει αρνητικά την Κυριακή. Μάλιστα, τώρα στα δύσκολα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα ως ομάδα. Πρέπει να αντιδράσουμε σωστά και να επιστρέψουμε άμεσα στις επιτυχίες».

Όσο για το στοιχείο εκείνο που θα επηρεάσει καθοριστικά την εξέλιξη του κυριακάτικου αγώνα, ο Γιώργος Γραμματικόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Τύρναβο και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση. Το παιχνίδι θα κριθεί στο κίνητρο που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές για τη νίκη και πιστεύω πως το δικό μας είναι μεγαλύτερο. Επιπλέον θα έχουμε και το πλεονέκτημα της έδρας. Μπροστά στο κοινό μας, που με τις εκδηλώσεις του μας βοηθά πάρα πολύ, είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο»

Η ΠΑΕ καλείται

να πληρώσει

παλιές …αμαρτίες

Σε …μπελάδες μπήκε και πάλι η Νίκη εξ αιτίας μιας παλιάς προσφυγής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ «το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας με απόφασή του δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του Μάρκου Χατζηλιάδη κατά της ΠΑΕ Νίκη και επιβάλει σε βάρος της τις εξής ποινές:

Την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου ελληνικού Πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η ΠΑΕ εφεξής, ή στο επόμενο Πρωτάθλημα και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή, του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού 3.915 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της προσφυγής στην καθ’ ης ΠΑΕ και μέχρι πλήρους εξοφλήσεως του αιτούντα, καθώς και του ποσού των διακοσίων 200 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη. Επίσης την  ποινή της αφαίρεσης δύο βαθμών».

Εφόσον φυσικά η Νίκη καταβάλλει το ως άνω ποσό, δεν πρόκειται να ισχύσει η ποινή.

* Η οικογένεια της Ερασιτεχνικής Νίκης είναι πολύ χαρούμενη καθώς απέκτησε ένα καινούργιο μέλος. Το ζεύγος Αδαμάσογλου, Γιώργος και Βίκυ, έφεραν στον κόσμο το δεύτερό τους παιδί ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Το Δ.Σ. απευθύνει τις καλύτερες ευχές του προς τον αθλητή του πόλο της Νίκης, στην σύζυγό του και στο παιδί να ζήσει και να είναι πάντα ευτυχισμένο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Π. ΜΑΓΟΥΛΑΣ 19/12

Ώρα: 15.00

ΝΙΚΗ

31. Κόσογλου

16. Σαμαράς

13. Καρακώστας

4. Παπαδήμας

55. Μαϊστρέλλης

20. Νάστος

66. Διγκόζης

14. Πετράς

7. Ντάνισιτς

9. Γραμματικόπουλος

10. Βακουφτσής

Προπονητής:

Π. Πασκούλι

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

23. Καραναστάσης

8. Μάγγος Κ.

7. Κουβελάς

4. Σιάτρας

29. Σκούπρας Β.

6. Μάγγος Θ.

10. Γρηγορίου

26. Κλάζογλου

22. Σκούπρας Κ.

19. Τσιρογιάννης

30. Κράββαρης

Προπονητής:

Μ. Ζιώγας

Διαιτητής: Τσαλουχίδης (Κιλκίς)

Βοηθοί: Ευθυμίου, Αποστολίδης (Κιλκίς)

4ος διαιτητής: Κορέστης (Λάρισας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το