Αθλητισμός

Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος

Ο Ολυμπιακός Β. αντιμετωπίζει αύριο στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό για τη Σούπερ Λιγκ

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Για την Αθήνα αναχωρεί σήμερα η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, η οποία θα διεξαχθεί στις 19.30 στο ΟΑΚΑ (Novasports 2), στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, τελευταίας του πρώτου γύρου. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ότι έχουν δύσκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που είναι από τις διεκδικήτριες του τίτλου, ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία πως μπορούν να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα.

Το βολιώτικο συγκρότημα προέρχεται από μια σειρά θετικών εμφανίσεων, όχι όμως και αποτελεσμάτων, καθώς αγνοεί τη νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές και συγκεκριμένα από τον αγώνα με την Κέρκυρα στο Βόλο (9η αγωνιστική). Η τελευταία έξοδος των «ερυθρολεύκων» ήταν στην Ξάνθη, όπου η ομάδα γνώρισε τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα, ενώ στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό η έλλειψη αποτελεσματικότητας την οδήγησε στο να παραχωρήσει άλλη μια ισοπαλία, την τέταρτη φετινή εντός έδρας.

Ο Σάκης Τσιώλης δούλεψε όλη την εβδομάδα με τους παίκτες του πάνω στην τακτική που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Παναθηναϊκό, το οποίο ως γνωστόν θα διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων των «πρασίνων», από τη στιγμή που η αθηναϊκή ομάδα δικαιώθηκε από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην έφεση που κατέθεσε (πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού της έδρας με μία αγωνιστική).

Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού μπορεί να υπολογίζει  στις υπηρεσίες των Βιθέντε Μόνχε, Γιάννη Ζαραδούκα και Νίκου Ψυχογιού, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους, με τους δύο πρώτους να επιστρέφουν στο βασικό σχήμα.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με έναν επιθετικό (ο Χουάν Μαρτίν θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης), με την τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» να …γεμίζει το κέντρο. Το βολιώτικο συγκρότημα αναμένεται να παραταχθεί με διάταξη 4-1-4-1, με τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Σέλεζι και Ζαραδούκας θα είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Σανκαρέ και Ντολεζάι, καθώς ο πρώτος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στον προσαγωγό και χθες έλαβε μέρος κανονικά στο δίτερμα.

Μπροστά από τους δύο στόπερ θα παίξει ο Άλβαρεζ, βοηθώντας ανασταλτικά την ομάδα, ενώ η τετράδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Μητρόπουλο και Καπετάνο (κεντρικά χαφ), Μόνχε (αριστερός μέσος), Ουμπίντες (δεξί χαφ). Όπως προαναφέραμε, ο Μαρτίν θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα βρίσκονται επίσης και οι Ρόκα, Ρόκας, Μπρέσκα, Ψυχογιός, Τομάς, Σολάκης, Ρίκκα και Πλιάγκας.

Ο Ολυμπιακός θα φροντίσει να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Παναθηναϊκού, ρίχνοντας μεγάλη βαρύτητα στη μεσαία γραμμή, πρεσάροντας ψηλά, απέναντι σε μια ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζει αδυναμίες στον οργανωτικό τομέα. Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τόσο στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ (κέρδισαν δύσκολα με 2-1), όσο και με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπου έμειναν στο 0-0, με τους Αρκάδες να φέρνουν σε πολλές περιπτώσεις σε δύσκολη θέση την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Θα είναι πολύ σημαντικό για την άμυνα του Ολυμπιακού να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα του Τζιμπρίλ Σισέ, καθώς ο Γάλλος επιθετικός αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για τους «ερυθρόλευκους». Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ με την ταχύτητα που διαθέτει και την εκτελεστική του δεινότητα, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό και για τον λόγο αυτό ο Σάκης Τσιώλης έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα και την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα, προκειμένου ο Σισέ να μην βρίσκει χώρους για να γίνεται απειλητικός για το τέρμα του Ολυμπιακού.

Πρόβλημα με

Καντέ στον ΠΑΟ

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στον Παναθηναϊκό με τον Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στο αριστερό πόδι και οι πιθανότητες να αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου είναι περιορισμένες.

Η συμμετοχή του Γάλλου στόπερ θα κριθεί στην σημερινή τελευταία προπόνηση, ωστόσο αν τελικά δεν παίξει, που είναι και το πιο πιθανό, είτε θα μετατεθεί στο κέντρο της άμυνας ο Βύντρα, είτε ο Σαριέγκι θα κάνει δίδυμο με τον Μπουμσόνγκ.

Στο μεταξύ, γνωριμία με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, είχε χθες, ο τεχνικός των «πράσινων» Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλυσε τα αγωνιστικά του πλάνα, μίλησε για την εικόνα και συμπεριφορά που θέλει να έχουν οι παίκτες του, ενώ δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του για την ενίσχυση της ομάδας.

«Οι νίκες σου δίνουν την ικανότητα να καλύπτεις κάποιες αδυναμίες σου, αλλά αυτές πρέπει να τις δουλεύεις όταν νικάς και όχι όταν χάνεις. Το ρόστερ ξέρω ότι είναι πολύ καλό με αρκετούς διεθνείς.

Πρέπει απλά να βρω έναν τρόπο να συνδυάζω τις διαφορές που έχουν οι ποδοσφαιριστές γιατί προέρχονται από άλλες χώρες και άλλες κουλτούρες, ώστε να βγαίνει η ομάδα ωφελημένη από αυτό. Οι οπαδοί μας είναι απαιτητικοί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα γιατί έχει τους καλύτερους φιλάθλους. Το λένε όλοι και συμφωνώ μαζί τους», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο Τριτσώνης

«σφυρίζει» ΠΑΟ-

Ολυμπιακός Β.

Ο Σταύρος Τριτσώνης από την ΕΠΣ Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου, με βοηθούς τους κ.κ. Δημήτρη Γκάγκα (ΕΠΣ Λάρισας) και Νίκο Δημόπουλο (ΕΠΣ Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης από την ΕΠΣ Καβάλας.

Θέλουν Πλιάγκα

τα Τρίκαλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Πλιάγκας αποτελεί μεταγραφικό στόχο των Τρικάλων. Ο 25χρονος επιθετικός, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του ΑΟΤ, με τον Γιώργο Βαζάκα να έχει εισηγηθεί την απόκτησή του. Παραμένει άγνωστο αν ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και μετά τον Ιανουάριο, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα, έχοντας συμμετοχή σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, από τα οποία μόλις σε ένα ξεκίνησε στο βασικό σχήμα (στο ματς με την ΑΕΚ). Επίσης έχει και μία συμμετοχή στο Κύπελλο με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά ζητήματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό θα μπουν στην τελική ευθεία από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό (την ερχόμενη Τρίτη 21/12). Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται για την απόκτηση δύο επιθετικών, ενός αμυντικού χαφ και ενός αμυντικού. Από την άλλη πλευρά στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται οι Καμπάνταης, Φραντζιπάνε και Κάστρο.

Οι κοινωνικές

εκδηλώσεις

της ΠΑΕ

Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει και φέτος η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με μια σειρά εκδηλώσεων εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Έτσι, μετά την επίσκεψη της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ), όπου παίκτες και τεχνικό τιμ μέσα σε κλίμα συγκίνησης, μοίρασαν ευχές και δώρα στα παιδιά, ακολουθούν και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 14.30 οι ποδσοφαιριστές της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα επισκεφτούν το Ορφανοτροφείο  Βόλου μοιράζοντας δώρα στα παιδιά του ιδρύματος.

Επίσης, την ίδια μέρα στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Πορταριά» θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τις ομάδες Κ-17 και Κ-20 της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Valis» στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση προς τιμήν των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και των οικογενειών τους.

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί η ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού Βόλου θα επισκεφτεί το ίδυμα «Άσπρες Πεταλούδες» όπου και θα μοιράσει δώρα στα παιδιά. Την ίδια μέρα στις 18.30 στο ξενοδοχείο «Valis» θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Βόλου.

Τέλος το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου στις 13.30 η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα παραθέσει Χριστουγεννιάτικο γεύμα σε 350 άστεγους και απόρους που ζουν στο Βόλο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΑΚΑ 18/12

Ώρα: 19.30

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

30. Τζόρβας

24. Βύντρα

31. Σπυρόπουλος

3. Σαριέγκι

4. Μπουμσόνγκ

15. Ζιλμπέρτο

29. Κατσουράνης

7. Νίνης

11. Λέτο

20. Χριστοδουλόπουλος

9. Σισέ

Προπονητής:

Ζ. Φερέιρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

19. Σανκαρέ

3. Ντολεζάι

13. Άλβαρεζ

30. Μητρόπουλος

11. Καπετάνος

8. Ουμπίντες

25. Μόνχε

9. Μαρτίν

Προπονητής:

Σ. Τσιώλης

Διαιτητής: Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας), Δημόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Τέταρτος διαιτητής: Χαραλαμπίδης (ΕΠΣ Καβάλας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το