Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Θερμή ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων

 

Για το «καλάθι προϊόντων» του Δήμου Βόλου
Για το «καλάθι προϊόντων» του Δήμου Βόλου

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκε η αλλαγή ημερομηνίας της εκδήλωσης για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων ποιότητας, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει από τις 18-21 Απριλίου 2013 στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η εκδήλωση των Θεσμοφορίων αναβάλλεται για τις 24-26 Μαΐου λόγω υποχρεώσεων του υπουργού στις Βρυξέλλες για τη Νέα ΚΑΠ.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου προτίθεται να διαμορφώσει το καλάθι τοπικών προϊόντων του Δήμου, με το οποίο θα συνδράμει στο καλάθι τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα συμμετάσχει στην εκδήλωση. Για το σκοπό αυτό ζητήθηκε από τις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Βόλου, αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση και τα προϊόντα τους καλύπτουν τις προδιαγραφές που τίθενται, να αποστείλουν δείγματα από τα προϊόντα που παράγουν και επιθυμούν να προβληθούν καθώς και τυχόν οπτικοακουστικό υλικό.

Μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί αρκετές επιχειρήσεις και φορείς του Δήμου Βόλου, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχίαλου «ΔΗΜΗΤΡΑ», η εταιρεία αναψυκτικών «ΕΨΑ», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου, η εταιρεία Αποστολάκης Α.Ε. «ARGO WINES», o Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς, ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ιωλκού «το ΡΟΔΙ», η εταιρεία αλίπαστων ΒΙΑΛΚΟ-ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ, η εταιρεία εξαγωγών ελιάς και προϊόντων ελιάς ΣΙΟΥΡΑΣ Α.Ε. και άλλοι. «Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε τη συμμετοχή πολλών και σημαντικών επιχειρήσεων και παραγωγών του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής στην έκθεση Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας. Η αναβολή της εκδήλωσης δίνει τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες συμμετοχές, με στόχο να κάνουμε το δικό μας «καλάθι» αγροτικών προϊόντων, ακόμη πιο πλούσιο», επισήμανε σε σχετική δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δερβένης.

Έτσι, όσοι δεν πρόλαβαν τις προηγούμενες καταληκτικές ημερομηνίες, μπορούν να αποστείλουν δείγματα από τα προϊόντα τους στη Διεύθυνση Τοπάλη 12 με Δημητριάδος, 4ος  Όροφος, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 24210-97667, ή 24210-97668, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα προϊόντα και να αποσταλούν ως καλάθι Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Βόλου στην Περιφέρεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το