Τοπικά

Εκδηλώσεις για την υποδοχή του 2011

Στις 11 σήμερα το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου


Με γιορτή, μουσική και γλυκίσματα θα υποδεχθεί σήμερα ο Βόλος το 2011, καθώς από τις 11 το βράδυ και μετά στην πλατεία Τάσσου μπροστά στο δημαρχείο θα πραγματοποιηθούν όμορφες εκδηλώσεις. Επίσης αύριο Πρωτοχρονιά στις 11.30 το πρωί θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου επίσημη δοξολογία για το νέο έτος.

Οι εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους θα ξεκινήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της Μητρόπολης προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία του ιερού κλήρου, εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και του λαού της πόλης.

Στις 11 σήμερα το βράδυ στη πλατεία Τάσσου, μπροστά από το Δημαρχείο, θα πραγματοποιηθεί όμορφη εκδήλωση για τον ερχομό του 2011 και την ίδρυση του νέου Δήμου. Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνεται από το Δήμο Bόλου  για όλους τους πολίτες του νέου Δήμου.

Mε μουσική, γλυκίσματα,  κρασί και βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό της πόλης αναμένεται να δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Φέτος, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς από τις 11 και μετά,  το μουσικό συγκρότημα  από το «Στενάκι», που απαρτίζεται από βολιώτες καλλιτέχνες θα διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα μαζί  με τη Φιλαρμονική του Δήμου Bόλου η οποία θα σηματοδοτήσει με τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα  κάλαντα την αλλαγή του χρόνου.

Mε την είσοδο του νέου έτους βεγγαλικά θα φωτίσουν  τον ουρανό, ενώ θα κοπεί από το νέο Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και από το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο η πρωτοχρονιάτικη πίτα, που θα μοιραστεί σε όλους για να αναδειχθούν οι «τυχεροί» της χρονιάς.

Η εκδήλωση αυτή είναι ανοικτή και ο Δήμος Bόλου προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν για να γιορτάσουν μαζί τον ερχομό του 2011.

Επίσης σήμερα στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου με την τοπική εκκλησία να τιμά την μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Αύριο Σάββατο, Πρωτοχρονιά, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία για την ανατολή του νέου έτους 2011 στις 11,30 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Επίσης πανηγυρική θεία λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου που γιορτάζει.

Εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά των κληρικών, των ιεροψαλτών και των υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, παρουσία του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίττας και επίκαιρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στο τέλος ο μητροπολίτης θα μοιράσει στα παιδιά πλούσια δώρα.

Φ.Σ.

Στον Αλμυρό

Την 1η Ιανουαρίου 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 π.μ. θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό  Αλμυρού επίσημη δοξολογία για το Νέο Έτος.

Από το Δήμαρχο κ. Ε. Χατζηκυριάκο καλούνται τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όλες οι Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές, οι Οργανισμοί, οι διάφοροι Σύλλογοι, τα Εργατικά Σωματεία, οι Οργανώσεις και όλοι οι πολίτες να παραστούν στην επίσημη δοξολογία.

Επίσης, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων από το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το