Lifestyle, Θ Plus

Στέλιος Ρόκκος: Η οικογενειακή τραγωδία του τραγουδιστή – Σε δύο χρόνια έχασε και τους δύο του αδελφούς

Μια οικογενειακή τραγωδία βιώνει ο τραγουδιστής Στέλιος Ρόκκος, καθώς όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου πέθανε στη Λήμνο ο αδελφός του, Νίκος. Ο άτυχος άνδρας που ήταν ψαράς πνίγηκε σε θαλάσσια περιοχή του νησιού, ενώ είχε βουτήξει στη θάλασσα για ψάρεμα με ψαροντούφεκο.

Το νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδάει ο Στέλιος Ρόκκος έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα: «Στη δύσκολη αυτή στιγμή, όλοι εμείς στο barbarella βρισκόμαστε δίπλα στον Στέλιο Ρόκκο», ακυρώνοντας προφανώς την εμφάνιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του limnosreport.gr, ο Νίκος Ρόκκος που ασχολείται επαγγελματικά με το ψάρεμα έφυγε το πρωί για την παραλία, χωρίς να δώσει σημεία ζωής για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι δικοί του άνθρωποι καλώντας το λιμεναρχείο.

Άνδρες του λιμενικού σώματος τις απογευματινές ώρες εντόπισαν την βάρκα του, τον εξοπλισμό του και προσωπικά του αντικείμενα, ενώ ειδοποιήθηκαν και δύτες για ερεύνα. Πριν από λίγη ώρα ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του χωριού Παναγιά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λήμνου όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Όταν το 2021 έχασε τον άλλο αδελφό του Κώστα Ρόκκο
Στις 21 Ιουνίου του 2021 ο Στέλιος Ρόκκος είχε χάσει τον αδερφό του Κώστα, ο οποίος ήταν επιχειρηματίας στο νησί και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Λήμνου, όπου είχε πάει λόγω αδιαθεσίας. Το άγγελμα του πρόωρου και ξαφνικού θανάτου έπεσε τότε σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία της Λήμνου, όπου ο Κώστας Ρόκκος ήταν ιδιαίτερα γνωστός από την επαγγελματική και κοινωνική του δραστηριότητα .

Ο Κώστας, αδερφός του Στέλιου Ρόκκου, από νεαρή ηλικία είχε δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον χώρο της διασκέδασης με ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα διασκέδασης στην Λήμνο το «Μπουρλότο», όμως δεν έμεινε εκεί, στην συνέχεια μαζί με τον αδερφό του Νίκο και τον Δημήτρη Αλικάτωρα «στήσανε» το πιο πετυχημένο κέντρο με ζωντανή μουσική στην Λήμνο το αξέχαστο «ΒΙΟ-ΒΙΟ», ενώ συνέχισε την επιχειρηματική του πορεία με το γνωστό παραλιακό beach bar «ΦΥΚΙ-ΦΥΚΙ» στο Κέρος το πρώτο στην διάσημη πια παραλία.

Για πολλά χρόνια υπήρξε και ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού melody, ήταν ευαισθητοποιημένος στα θέματα που αφορούν το νησί και κυρίως την περιοχή του την Ανατολική Λήμνο και την Καλλιόπη όπου μεγάλωσε.

Η αγάπη για το ψάρεμα ήταν οικογενειακή υπόθεση
Ο Στέλιος Ρόκκος έχει μιλήσει αρκετές φορές για τη λατρεία του για το ψάρεμα, ενώ όπως φαίνεται, το ψάρεμα ήταν οικογενειακή υπόθεση. Ο πατέρας του, Δημήτρης όπως έχει δηλώσει και ο τραγουδιστής ήταν άρρωστος με το ψάρεμα και έτσι στην πορεία το αγάπησαν και ο Στέλιος με τον αδελφό του, Νίκο.

«Ο πατέρας μου ήταν μανιώδης ψαράς, όχι επαγγελματίας, αλλά ήταν άρρωστος με το ψάρεμα, όπως είμαι σήμερα και εγώ. Αναγκαστικά πήγαινα μαζί του, με μια πετρελαιομηχανή που ευτυχώς ήταν μηχανικός και σωθήκαμε», είχε δηλώσει ο Στέλιος Ρόκκος σε συνέντευξή στην ιστοσελίδα boatfishing.gr.

Τα δύο αδέλφια με αφορμή τη συνέντευξη, είχαν γυρίσει και ένα βίντεο για τη σελίδα του boatfishing στο Youtube, όπου έδειχναν πώς είναι για εκείνους μια μέρα στη θάλασσα, μόνο με τη βάρκα και τα καλάμια τους στο νησί του, τη Λήμνο.

Η τελευταία ανάρτηση του Νίκου Ρόκκου
Ο Νίκος Ρόκκος ήταν από τα πλέον αγαπητά άτομα όχι μόνο στο χωριό του Καλλιόπη, που πρόσφατα τον ανέδειξε και πρόεδρο της τοπικής κοινότητας όπου και ζούσε, αλλά και σε ολόκληρη την Λήμνο που είχε παντού φίλους. Είχε έντονη επαγγελματική δραστηριότητα με καταστήματα εστίασης σε Λήμνο και Μυτιλήνη, ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρούσε ταβέρνα στην Καλλιόπη. Άνθρωπος της δουλειάς ασχολούνταν επαγγελματικά και με το ψάρεμα.

Μάλιστα, στις φετινές δημοτικές εκλογές, ο Νίκος Ρόκκος είχε αναδειχθεί Πρόεδρος του χωριού Καλλιόπη στην Λήμνο με την Λαϊκή Συσπείρωση. Ο ίδιος είχε αναλάβει να φτιάξει έναν ζεστό χώρο για τους ηλικιωμένους του χωριού, ώστε να μη νιώθουν μοναξιά.

Η τελευταία ανάρτηση του Νίκου Ρόκκου στα social media, είχε γίνει την Δευτέρα 18/12, όπου είχε δημοσιεύσει κάποιες φωτογραφίες της βάρκας του, την οποία ετοίμαζε να ρίξει στο νερό για να βγει για ψάρεμα, ενώ στη λεζάντα της φωτογραφίας είχε γράψει: «Έτοιμος».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το