Photo Gallery, Τοπικά

Εγκαινιάστηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ την κορδέλα έκοψαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγ. Χατζηκυριάκος

Ένα σύγχρονο διδακτήριο, στο οποίο θα στεγαστεί το 2ο Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης, παραδόθηκε χθες στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Ευξεινούπολης. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ. Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ την κορδέλα έκοψαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγ. Χατζηκυριάκος.

Στο νέο κτίριο έχουν δημιουργηθεί 2 αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα ύπνου και ξεκούρασης, 4 WC νηπίων, 1 WC νηπιαγωγείου-ΑμεΑ, μια κουζίνα και δύο αποθηκευτικοί χώροι. Η κάλυψη του νέου κτιρίου είναι 381,70 μ2 και η δόμηση 295,00 μ2. Το κτίριο έχει ανεξάρτητη είσοδο από το προαύλιο του σχολείου. Στο υπόγειο έχουν δημιουργηθεί τρεις χώροι, λεβητοστάσιο, χώρος αποθήκευσης καυσίμου και αποθηκευτικός χώρος. Το εμβαδόν του υπογείου είναι 106,60μ2.

Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο, που τόσο είχε ανάγκη η περιοχή. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 η πρώην Νομαρχιακή Αρχή και ολοκλήρωσε η αιρετή Περιφέρεια. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ που υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ. Παραδίδουμε στα παιδιά μας ένα καινούργιο διδακτήριο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τη χώρα και αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους νέους, ώστε να μπορέσουν να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή την κρίσιμη περίοδο. Σ’ αυτή λοιπόν την τραγική συγκυρία επιλέγουμε τις συνεργασίες ώστε να παραδίδουμε έτοιμα έργα όπως το σημερινό, έργα που ανυψώνουν τη δημόσια παιδεία και το δημόσιο σχολείο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγ. Χατζηκυριάκος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η κατασκευή και ολοκλήρωση του 2ου Νηπιαγωγείου Ευξεινούπολης ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τη συνδρομή και συνεργασία της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία και συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Φιλοδοξούμε δε το σχολείο που σας παραδίδουμε σήμερα, να λειτουργήσει για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ως ένα φυτώριο επικοινωνίας και δημιουργίας, ως ένας πραγματικός θύλακας κοινωνικής ζωής.

Επιπλέον, θα πρέπει να τονίσουμε, πως με καλή συνεργασία και ακούραστες προσπάθειες, καταφέραμε να σας παραδώσουμε σήμερα ένα σύγχρονο οικοδόμημα, όπως ακριβώς το είχαμε τότε, σχεδιάσει, φανταστεί και οραματιστεί».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου Αλμυρού για την υλοποίηση έργων στον τομέα της εκπαίδευσης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Με σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών και με κυρίαρχο μέλημά μας ο Αλμυρός να καταστεί μια πόλη αποδοτική που εξοικονομεί ενέργεια, μια ολοκληρωμένη πόλη που αναπτύσσεται και αλλάζει με βιώσιμο τρόπο, μία ενεργειακή πόλη, καταφέραμε:

-Την ανάπλαση του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης που μόλις ξεκίνησε και θα επισκεφτούμε στη συνέχεια, ώστε να δούμε την πορεία υλοποίησής της, μία ανάπλαση που θα εξασφαλίσει τη στέγαση τεσσάρων νέων τμημάτων.

-Τις παρεμβάσεις για την ενεργειακή θωράκιση, μέσω του προγράμματος «εξοικονομώ» του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Αλμυρού.

-Τις παρόμοιες προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί και βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης για το ΕΠΑΛ και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, καθώς και μία σειρά άλλων παρεμβάσεων στον τομέα της ενέργειας, μιας και ο Δήμος έχει επιλεγεί ως πιλοτικός Δήμος με τα δείγματα γραφής που έχει να επιδείξει έως σήμερα.

-Τον εξοπλισμό των Ειδικών Σχολείων Αλμυρού, καθώς και το τμήμα ένταξης του 2ου Γυμνασίου, με υπολογιστές, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικούς πίνακες, έπιπλα, εξοπλισμούς φυσικοθεραπείας, γυμναστικής, αθλοπαιδιών, ψυχοκινητικής αγωγής κ.ά.

-Τη χρηματοδότηση μιας μοναδικής για τον τόπο μας έκδοσης, του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού με τίτλο «η περιοχή του Αλμυρού από την εποχή του Λίθου έως και τα Νεότερα χρόνια».

-Την προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και άλλων βοηθητικών χώρων των 1ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού.

-Την αλλαγή στέγης στο 5ο Δημοτικό και το 3ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, καθώς και τόσων άλλων παρεμβάσεων συντήρησης, με ελαιοχρωματισμούς, αλλαγή παραθύρων και μονώσεις ταρατσών σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου μας.

Επιπλέον, βρίσκομαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, πως είναι σε εξέλιξη μία νέα μελέτη, που θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ακόμη σύγχρονου Νηπιαγωγείου, που θα καλύψει τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της Σούρπης».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφειάρχης κ. Αργ. Κοπάνας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αργ. Μποτός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αλμυρού κ. Χρ. Βούλγαρης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ευξεινούπολης κ. Αλ. Καραμπάσης, οι αντιδήμαρχοι Αλμυρού κ.κ. Σαρρής, Παπαϊωάννου, Τσούτσας και Τσαμπίρας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το