Photo Gallery, Τοπικά

Μαθητές περπατούν 5 χιλιόμετρα έως το σχολείο

Μαθητές από Αγ. Αναργύρους περπατούν πέντε χιλιόμετρα δίπλα από ΙΧ και νταλίκες

  

Πεζή αναγκάζονται να μετακινούνται 150 μαθητές από τις συνοικίες των Αγίων Αναργύρων και του Καπακλί για να μεταβούν στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, που  βρίσκεται στην περιοχή του Σαμπάναγα Διμηνίου, καθώς φέτος δεν έχει μπει δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ, όπως συνέβαινε πέρυσι.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τη θεσμοθέτηση ενός νόμου που μάλλον δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών του Γυμνασίου, έχουν δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες.

Το 10ο Γυμνάσιο Βόλου εξυπηρετεί μαθητές από το Σέσκλο, το Διμήνι, αλλά και τις συνοικίες των Αγίων Αναργύρων και του Καπακλί. Πέρυσι η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ είχε βάλει έξτρα δρομολόγιο για τη μεταφορά των μαθητών, οι οποίοι πλήρωναν το μισό εισιτήριο μέσω του μαθητικού δελτίου, δηλαδή 60 λεπτά.

Φέτος, όμως αφενός οι καλές καιρικές συνθήκες, αφετέρου η χρήση του ποδηλάτου από ορισμένους μαθητές συνετέλεσαν, ώστε να μην μπει σε λειτουργία το έξτρα δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί άλλοι μαθητές που μετακινούνται πεζή, ενώ λόγω της χειροτέρευσης των καιρικών συνθηκών οι ανάγκες θα αυξηθούν.

Χθες για παράδειγμα που έβρεχε όλο το πρωί, δεκάδες μαθητές κινούνταν πεζή από τους Αγίους Αναργύρους προς το σχολείο.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Παντελής Πολυχρονόπουλος επικοινώνησε τόσο με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, όσο και με το Δήμο Βόλου για την αναζήτηση λύσης μέσω της έκδοσης δελτίου, σύμφωνα με το οποίο ο μαθητής δεν πληρώνει κάποιο ποσό για τη μεταφορά του με το λεωφορείο, αλλά ο Δήμος καταβάλλει ένα ευρώ την ημέρα στο Αστικό ΚΤΕΛ για κάθε παιδί που μεταφέρει.

Όπως τόνισε ο κ. Πολυχρονόπουλος, ο νόμος επιτρέπει την έκδοση αυτών των δελτίων για περιπτώσεις μαθητών Γυμνασίου που διαμένουν 2,5 χιλιόμετρα μακριά από το Γυμνάσιο.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι η απόσταση των Αγίων Αναργύρων και του Καπακλί είναι μικρότερη από 2,5 χιλιόμετρα, οπότε δημιουργείται κώλυμα με την έκδοση αυτών των δελτίων.

«Ο νόμος λέει για τα 2,5 χιλιόμετρα, τονίζει όμως και τη σημασία της όδευσης, δηλαδή να είναι ο νόμος βατός. Ωστόσο, στην περίπτωση της οδού Διμηνίου, ο δρόμος δεν έχει πεζοδρόμιο και είναι ακατάλληλος για να κινείται κανείς πεζός. Έχουμε μιλήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς και μας έχουν πει ότι θα δουν το ζήτημα. Αλλά πρέπει να δοθεί άμεσα λύση, καθώς δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να μετακινούνται πεζή 4-5 χιλιόμετρα την ημέρα και μέσα σε τέτοιες συνθήκες» είπε ο διευθυντής του σχολείου.

Ο αντιπρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου Βαγγέλης Τσιμπρίδης τόνισε πως οι μαθητές του σχολείου που διαμένουν στο Καπακλί και τους Αγίους Αναργύρους, αναγκάζονται να μετακινούνται πεζή στο σχολείο διασχίζοντας ένα δρόμο που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη σωματική τους ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. «Περπατούμε και δίπλα μας περνούν Ι.Χ. και νταλίκες. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Θα πρέπει οπωσδήποτε να μπει κάποιο λεωφορείο για να μας μεταφέρει, όπως και πέρυσι» τόνισε ο μαθητής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το