Photo Gallery, Τοπικά

Δήμος και Αστυνομία «σηκώνουν» τα χέρια για τις Νιγηριανές της οδού Κασσαβέτη

Ενώ πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για πιθανούς κινδύνους δημόσιας υγείας

 

Με ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού και συχνότερες περιπολίες φαίνεται πως αντιμετωπίζουν Δήμος Βόλου και Αστυνομία το πρόβλημα με τις νεαρές Νιγηριανές που αναζητούν αγοραίο έρωτα στις οδούς Κασσαβέτη και Περραιβού και στις καθέτους τους.

Στην ουσία οι υπηρεσίες σηκώνουν τα χέρια σε ένα πρόβλημα που προσλαμβάνει διαστάσεις και δεν περιορίζεται χωρικά ή χρονικά, καθώς προχθές οι 15 περίπου Νιγηριανές βρέθηκαν για …δουλειά στις Αλυκές, ενώ στα γνωστά σημεία της Κασσαβέτη, αναζητούν πελάτες και μεταξύ των μαθητών των σχολείων, ακόμη και στα διαλείμματα, για πέντε ευρώ.

 

 

Στις στάσεις λεωφορείων, στοχεύουν μεσήλικες. Έξω από διδακτήρια, όπως τα σχολεία στο συγκρότημα Πολυμέρη-Κασσαβέτη, πιθανοί πελάτες είναι οι μαθητές.

Στην Κασσαβέτη μέχρι πρότινος σχεδόν αποκλειστικά αλλά και στην Περραιβού το τελευταίο δεκαπενθήμερο μετά την ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού στην Κασσαβέτη, οι δεκαπέντε περίπου νεαρές κοπέλες από τη Νιγηρία, προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες σε τιμές κρίσης…

Προσφέροντας παροχή κάποιων γρήγορων ερωτικών υπηρεσιών, ακόμη και με δύο ευρώ, οι νεαρές προσεγγίζουν όσους διέρχονται την περιοχή με αυτοκίνητα και με τη γλώσσα του σώματος, με λίγα σπαστά ελληνικά, με χαμόγελο και πονηρό κλείσιμο ματιού, ζητούν ερωτική συνεύρεση.

«Να μην ενδίδει ο κόσμος. Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά τονίζουμε το πρόβλημα που υπάρχει με τη δημόσια υγεία. Μας τηλεφωνούν αγανακτισμένοι γονείς μαθητών από το 5ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό, αλλά και κάτοικοι της περιοχής για να μας καταγγείλουν την προσφορά ερωτικών υπηρεσιών από τις Νιγηριανές. Κανείς δεν γνωρίζει αν λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης στις ερωτικές πράξεις, αν ελέγχονται από γιατρούς, αν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας με μεταδιδόμενα νοσήματα. Εμείς ως Δήμος, τονίζει η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, δεν μπορούμε να ενεργήσουμε κατασταλτικά. Ενημερώνουμε τον κόσμο για πιθανούς κινδύνους στη δημόσια υγεία, αυξήσαμε το δημοτικό φωτισμό, ενώ σε επίπεδο κοινωνικής παρέμβασης, πλησιάσαμε αυτά τα κορίτσια, προσφέροντας και φαγητό και στέγη και ιματισμό αλλά μάταια. Τους είπαμε να βοηθήσουμε να βρουν δουλειές, ακόμη και ως οικιακές βοηθοί, αλλά εισπράξαμε αδιαφορία και αρνήσεις. Δεν θέλουν να κάνουν καμία εργασία. Ζουν μαζί με τους συντρόφους τους που πωλούν παράνομα cd, διακοσμητικά και διάφορα μικροαντικείμενα. Εμείς πήγαμε και σε ένα σπίτι μεταναστών, εκεί στην Κασσαβάτη με Αλεξάνδρας για να βοηθήσουμε ως κοινωνική υπηρεσία. Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν μέσα ένοικοι μετανάστες, ακούγονταν, αλλά όταν χτυπήσαμε την πόρτα, δεν μας άνοιξαν κι ας δηλώσαμε την ταυτότητά μας και το σκοπό της επίσκεψής μας.

Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε ως Δήμος. Προχθές οι κοπέλες πήγαν ομαδικά στις Αλυκές κι άρχισαν την αναζήτηση πελατών σε αναψυκτήρια και καφετέριες. Δεχτήκαμε πολλές τηλεφωνικές αναφορές, αλλά δεν είμαστε «μπόγιας ανθρώπων». Σε ερώτηση αν ο εμπλουτισμός του δημοτικού φωτισμού στην Κασσαβέτη είχε αποτέλεσμα, η κ. Μπαρμπουδάκη δήλωσε πως από τότε που τοποθετήθηκαν επιπλέον φώτα στην Κασσαβέτη, οι κοπέλες μεταφέρθηκαν στην πιο σκοτεινή Περραιβού και στους κάθετους. Είναι όμως λύση, όπου πηγαίνουν οι κοπέλες, να τρέχει από πίσω τους ο Δήμος να αυξάνει το φωτισμό;».

 

Είναι παράνομη η σύλληψή τους

Στα όρια της νομιμότητας κινούνται και οι ενέργειες των αστυνομικών αρχών καθώς με το νέο νομικό πλαίσιο, η παράνομη πορνεία χαρακτηρίζεται πταίσμα και κατά συνέπεια, ακόμη και να εντοπιστούν με επιβαρυντικά στοιχεία, δεν συλλαμβάνονται ούτε κινείται η αυτόφωρη διαδικασία.

«Η νομοθεσία προβλέπει μόνο χρηματική ποινή εφόσον το Πταισματοδικείο τις κρίνει ένοχες, αλλά το θέμα είναι πως δεν έχουν ΑΦΜ και κατά συνέπεια δεν μπορεί να τους επιβληθούν μέτρα είσπραξης ούτε φυσικά στέρησης φορολογικής ενημερότητας. Ούτε σύλληψη, ούτε κράτηση μπορούμε να κάνουμε, ούτε και προσαγωγή. Το γνωρίζουν αυτό και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι προσαγωγή για εξακρίβωση του καθεστώτος διαμονής τους ως μεταναστών. Αλλά και σε αυτόν τον τομέα, έχουν αιτηθεί ασύλου και καλύπτουν έτσι το θέμα της νόμιμης διαμονής στη χώρα. Ούτε παράνομη διαμονή έχουμε, ούτε συλλήψεις μπορούμε να κάνουμε και να ασκηθούν ποινικές διώξεις, ούτε να προσαχθούν σε ποινικά δικαστήρια. Πρόκειται για μια ατελέσφορη διαδικασία», επισημαίνει αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

«Η Αστυνομία δεν μπορεί να προσφέρει λύση στο πρόβλημα καθώς ακόμη και η ταλαιπωρία με τις προσαγωγές, μπορεί να θεωρηθεί ότι κινείται οριακά στα πλαίσια του νόμου», συμπληρώνει ο ίδιος.

Δήμος και Αστυνομία, όπως προκύπτει, αδυνατούν να δώσουν λύση σε ένα ζήτημα που έχει πάρει διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο σε κεντρικό σημείο της πόλης προβληματίζοντας τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και διερχόμενους.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το