Τοπικά

«Αποψιλώθηκε» από προσωπικό η Περιφέρεια

Από τους 1.624 υπάλληλους που υπηρετούσαν στις τέσσερις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις το 2009, στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου δεν ξεπερνούσαν τους 1.100
Από τους 1.624 υπάλληλους που υπηρετούσαν στις τέσσερις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις το 2009, στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου δεν ξεπερνούσαν τους 1.100

 

Μειώθηκε δραματικά στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας λόγω συνταξιοδοτήσεων και εφεδρείας το προσωπικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς από τους 1.624 υπάλληλους που υπηρετούσαν στις τέσσερις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις το 2009, στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου δεν ξεπερνούσαν τους 1.100. Την απογοήτευσή του για την προαναφερόμενη εξέλιξη εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «το προσωπικό των υπηρεσιών δεν φτάνει για να αντεπεξέλθει στον τεράστιο όγκο της δουλειάς. Βρισκόμαστε πραγματικά σε οριακό σημείο και ουσιαστικά δεν υπάρχει η αναμενόμενη παραγωγικότητα».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, για το επόμενο χρονικό διάστημα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία, δεν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι συνταξιοδοτήσεις συνεχίζονται, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα «αποψιλωθούν» περαιτέρω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας Προσωπικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στις 31 Δεκεμβρίου 2009 υπηρετούσαν στις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων 1.624 συνολικά υπάλληλοι. Στις 31 Δεκεμβρίου 2010 οι υπηρετούντες υπάλληλοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικά έφταναν τους 1.342, ενώ στις 28 Φεβρουαρίου 2013 το προσωπικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας έφτανε τους 943 υπάλληλους.

«Η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα σε τέσσερα χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αλλά και ανησυχητική. Η προαναφερόμενη απογύμνωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στο κύμα συνταξιοδοτήσεων αλλά και στο μέτρο της εφεδρείας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και ελλείψεις προσωπικού σε πολλές υπηρεσίες. Η κατάσταση μόνο ως αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει φως στο τούνελ και καμία ελπίδα για προσλήψεις στελεχών δημόσιας διοίκησης, τα οποία θα αντικαταστήσουν το προσωπικό που αποχώρησε για διάφορους λόγους» επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

Να αναφερθεί ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας όλο αυτό το χρονικό διάστημα ενισχύθηκε με 161 υπάλληλους από την κρατική Περιφέρεια, ωστόσο και από αυτούς τουλάχιστον 30 άτομα έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης και εφεδρείας, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι απασχολούνται σε υπηρεσίες που εντάχθηκαν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στη Διαχειριστική Αρχή, τη ΔΕΣΕ, τη ΔΕΚΕ, το Περιφερειακό Ταμείο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες.

«Δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον τεράστιο όγκο εργασίας που υπάρχει πλέον, να έχει απογυμνωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό σε προσωπικό. Οι συνταξιοδοτήσεις και η εφεδρεία μάς έφεραν σε αυτή την κατάσταση, με αποτέλεσμα το υπάρχον προσωπικό να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν» τόνισε ο κ. Αγοραστός, για να προσθέσει:

«Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνουν άλλες απομακρύνσεις προσωπικού στο δημόσιο τομέα. Ήδη αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις που έχουμε καταγράψει σε προσωπικό και στην κυριολεξία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βρισκόμαστε σε οριακό σημείο στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό έχει ως αρνητικό αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αναμενόμενη παραγωγικότητα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γενικότερα ισχυρός δημόσιος τομέας για να παράξει και να γίνει η περίφημη εκκίνηση της οικονομίας. Οι συνέπειες από την έλλειψη προσωπικού έχει πολλαπλασιαστικά αρνητικά αποτελέσματα και θα πρέπει οι αρμόδιοι στην κεντρική διοίκηση να το εξετάσουν σοβαρά».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. To τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και σήμερα που μιλάμε
    και ενώ υπάρχουν τελικά προκηρύξεων ΑΣΕΠ όπως η 2/362Μ/2007 από το καλοκαίρι του 2009 !!!

    υπάρχουν άτομα που ενώ έχουν απόφαση ΑΣΕΠ,

    απόφαση Περιφερειάρχη έχουν δεχθεί τις θέσεις,

    και πιστώσεις

    και όμως !!!

    με ευθύνη κάποιων να μην πω,

    σε κάποια υπουργεία κυρίως πάλι να μην πω,

    δεν είναι ακόμα και σήμερα που μιλάμε στις θέσεις τους.

    Με απίστευτη και ζηλευτή εμμονή

    ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ τα ατομικά ΦΕΚ !!!

    ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ την οφειλόμενη διαδικαστικά κατανομή !!!

    Και μιλάμε κυρίως για εξειδικευμένο προσωπικό, για άτομα που περάσαν ΑΣΕΠ με μεταπτυχιακά, γνώση, ξένες γλώσσες και εμπειρία.

    Για ειδικότητες που έχουν τόση ανάγκη οι Περιφέρειες και είναι ειδικότητες που φέρνουν χρήματα στο κράτος, βάζουν τάξη σε αυθαιρεσίες και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

    ΕΝΩ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ εκατοντάδες δεξιά και αριστερά που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ,

    όταν όμως πρόκειται για

    εξειδικευμένο προσωπικό τα ξεχνάμε όλα.

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

    ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ για άτομα που κάνουν εργασίες με φωτοτυπίες κλπ.

    Μιλάμε για ειδικευμένη εργασία.

    ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΦΈΡΝΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    Και όμως οι νομαρχίες έγιναν περιφέρειες χρόνια τώρα και εμείς ακό…ομα περιμένουμε.

    Όσοι έχουν απομείνει Ελλάδα γιατί οι περισσότεροι ήδη …

    Αν είναι δυνατόν.

    Ο Περιφερειάρχης έχει απόλυτο δίκιο και επιτέλους δημοσιοποιεί, το πρόβλημα προσωπικού
    που έχει.

    Και εδώ δεν έχει νόημα και καμία κινητικότητα κλπ. κλπ.
    γιατί είναι εξειδικευμένες θέσεις οι οποίες δεν πλεονάζουν ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

    Επίσης επιτέλους ας αποφασίσουν τι θέλουν στα υπουργεία τους!!!

    Να δούμε επιτέλους ποιος θα έχει την ελάχιστη ευθιξία
    από τα αρμόδια υπουργεία και να απαντήσει δίνοντας λύση.

    Μέχρι σήμερα 4 χρόνια μετά
    ΑΚΟΟΟΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΜΙΑΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ

    ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

    ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ),

    ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ

    EΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

    ΑΙΣΧΟΣ

Μοιραστείτε το