Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αντιδράσεις στο Νοσοκομείο για μετακίνηση αναισθησιολόγου

Ενώ υπολογίζεται ότι θα γίνονται λιγότερα χειρουργεία
Ενώ υπολογίζεται ότι θα γίνονται λιγότερα χειρουργεία

 

Λιγότερα χειρουργεία κατά 80-100 το μήνα υπάρχει ο κίνδυνος να γίνονται στο Νοσοκομείο Βόλου μετά την προσωρινή μετακίνηση ενός από τους επτά αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Λαμίας για να καλύψει τις εκεί ανάγκες.

Η τοπική ένωση νοσοκομειακών γιατρών  αντέδρασε έντονα στην νέα αυτή κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί κάνοντας λόγο για νέα υποβάθμιση του «Αχιλλοπούλειου».

Μέχρι πρότινος στο Νοσοκομείο Βόλου εργάζονταν επτά αναισθησιολόγοι μαζί με το διευθυντή. Το πρόγραμμα ήταν ανά βάρδια να εργάζονται δύο αναισθησιολόγοι, καθώς έπρεπε να καλυφθούν και τα ρεπό και οι άδειες.

Πριν μερικές ημέρες, όμως η διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας αποφάσισε τη μετακίνηση ενός αναισθησιολόγου από το «Αχιλλοπούλειο» στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου επίσης υπάρχουν πολλές ανάγκες. Αλλά αυτή η ενέργεια κινδυνεύει να δημιουργήσει παρενέργειες στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας υπογράμμισε ότι «η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια νέα υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Με τη μετακίνηση ενός αναισθησιολόγου, δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία μιας χειρουργικής αίθουσας. Υπολογίζεται ότι λόγω της προσωρινής μετακίνησης του αναισθησιολόγου δεν θα γίνονται στο Νοσοκομείο γύρω στα 20 χειρουργεία την εβδομάδα και περίπου 80-100 το μήνα. Είναι αναγκαίο να βρίσκονται δύο αναισθησιολόγοι σε κάθε βάρδια του Νοσοκομείου, καθώς εκτός από τα χειρουργεία, γίνονται πολλές διακομιδές και προκύπτουν και άλλα έκτακτα περιστατικά που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Είναι μια άσχημη εξέλιξη. Εμείς μεταβήκαμε στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή κ. Ντόκου για να θέσουμε το ζήτημα, αλλά δεν βρισκόταν εκεί».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η παρούσα διοίκηση του Νοσοκομείου δεν αντέδρασε, όσο θα έπρεπε στο αίτημα της 5η ΥΠΕ, και έτσι μετακινήθηκε ο αναισθησιολόγος σε άλλη περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής υπογράμμισε ότι «πρώτον ήταν αναγκαίο να μετακινηθεί προσωρινά ένας αναισθησιολόγος από το Βόλο στη Λαμία, καθώς το Νοσοκομείο εκεί είχε ελάχιστους και αναβάλλονταν χειρουργεία. Δεύτερον, τόνισε πως εφόσον υπάρξει καλή συνεννόηση των διευθυντών ιατρικής υπηρεσίας και τμήματος αναισθησιολογίας του «Αχιλλοπούλειου» δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τη μείωση των χειρουργείων».

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» δεν μπορούσε να αντιδράσει σε μια απόφαση της 5ης ΥΠΕ που αφορά στην κάλυψη των αναγκών σε ένα άλλο Νοσοκομείο, από τη στιγμή που όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Υγειονομικής Περιφέρειας αντιμετωπίζονται ως ομάδα.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη με την πρόσληψη επικουρικού ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου το οποίο έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας 21 γιατρούς για να εργαστούν για ένα χρόνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το