Photo Gallery, Τοπικά

Ανταποκρίθηκαν 50 γιατροί για το Κοινωνικό Ιατρείο

Δύο ζητήματα εκκρεμούν για το Κοινωνικό Ιατρείο, πρώτον, ο τόπος λειτουργίας και δεύτερον οι ημέρες που θα είναι ανοικτό στους πολίτες

 

Περίπου 50 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τη σύσταση του Κοινωνικού Ιατρείου, η λειτουργία του οποίου αναμένεται εντός των ημερών. Την ίδια στιγμή σε μια άλλη πρωτοβουλία αλληλεγγύης, περίπου 98 παιδιά της πόλης εμβολιάστηκαν από τους Γιατρούς του Κόσμου, που για δύο ημέρες προσέφεραν εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες.

Επιτυχία σημειώθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου και αφορούσε στη διεξαγωγή μιας πρώτης συζήτησης για το ζήτημα της ίδρυσης Κοινωνικού Ιατρείου.

Το ενδιαφέρον των γιατρών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ήταν έντονο, καθώς παρευρέθηκαν 50 περίπου άτομα, δείχνοντας με αυτό  τον τρόπο τη διάθεσή τους να συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπολιτών στο κρίσιμο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Από τη συνάντηση ορίστηκε ένα πενταμελές συμβούλιο, το οποίο θα αναλάβει να καθορίσει το πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου.

Δύο ζητήματα εκκρεμούν, πρώτον, ο τόπος λειτουργίας και δεύτερον, οι ημέρες που θα είναι ανοικτό το Ιατρείο στους πολίτες.

Το πιθανότερο είναι να λειτουργεί τις μεσημεριανές ώρες, ενώ θα υπάρχει και δίκτυο συνεργασίας του Κοινωνικού Ιατρείου με τα ιδιωτικά ιατρεία, αλλά και τα εργαστήρια.

Ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρήστος Πανάγος υπογράμμισε πως «ήταν πολύ σημαντικό που εκδήλωσαν ενδιαφέρον τόσο πολλοί γιατροί, από πολλές ειδικότητες, με αποτέλεσμα να μπορούν να καλυφθούν και οι ανάγκες. Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε το Κοινωνικό Ιατρείο όσο το δυνατόν συντομότερα».

Από την πλευρά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Δραμητινός είπε πως «στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και αγροτικοί γιατροί, αλλά και συνάδελφοι που πριν λίγο καιρό συνταξιοδοτήθηκαν και θέλουν να προσφέρουν. Η πρωτοβουλία μας αφορά όλους τους αναξιοπαθούντες και τους ανασφάλιστους συμπολίτες».

Μόλις γνωστοποιήθηκε η ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ολοθύμως συγχαίρουμε τον πρόεδρο και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για την απόφασή τους να ιδρύσουν Κοινωνικό Ιατρείο στην πόλη του Βόλου, για τη δωρεάν παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε εμπερίστατους συμπολίτες μας. Στην περίοδο της βαθιάς κρίσης και της σκληρής δοκιμασίας που διέρχεται ο τόπος μας, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συνανθρώπων μας που πλήττονται περισσότερο και θα αναδείξουν τα αστείρευτα αποθέματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που χαρακτηρίζουν την ελληνική ψυχή και εκδηλώνονται πάντα όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Είμαστε βέβαιοι ότι το Κοινωνικό Ιατρείο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, σε συνδυασμό με το Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Πολιτών της τοπικής μας Εκκλησίας, όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου, αποτελούν, πλέον, μια ασπίδα προστασίας για την τοπική μας κοινωνία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η συνεργασία και η ενότητα μπορούν να καταστούν η βάση για την αντιμετώπιση και επίλυση όλων των προβλημάτων μας.

Ευχόμαστε το Κοινωνικό Ιατρείο να γίνει σύντομα πραγματικότητα και να ξεκινήσει την ευεργετική λειτουργία του».

Εμβολιάστηκαν 98 παιδιά

Στα 98 ανήλθαν τα παιδιά από άπορες ως επί το πλείστον οικογένειες που εμβολιάστηκαν από τους Γιατρούς του Κόσμου, κλιμάκιο των οποίων βρέθηκε χθες και προχθές στο Βόλο μετά από πρόσκληση του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Απόστολος Παντσάς τόνισε πως «η δράση αυτή ανέδειξε το υπαρκτό πρόβλημα παιδιών που δεν εμβολιάζονται σωστά εξαιτίας είτε της οικονομικής κρίσης είτε της κακής ενημέρωσης των γονιών. Με την ευκαιρία αυτής της δράσης του Δήμου που έγινε με την καθοριστική συνδρομή των Γιατρών του Κόσμου, ξαναβάζουμε στο κέντρο της προσοχής των υγειονομικών υπηρεσιών του Νομού, την ανάγκη για μια συντονισμένη δράση, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο. Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκίνησε χθες, διότι έχοντας όλα τα στοιχεία θα φροντίσουμε να γίνουν οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί των παιδιών που εμβολιάστηκαν αυτές τις δύο ημέρες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το