Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αναστολή επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων

Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, σε περίπτωση που το Ταμείο δεν πληρώσει για συνταγές που εκτελέστηκαν
Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, σε περίπτωση που το Ταμείο δεν πληρώσει για συνταγές που εκτελέστηκαν

Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί, σε περίπτωση που το Ταμείο δεν πληρώσει για συνταγές που εκτελέστηκαν. Το θέμα της εξόφλησης των οφειλών ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε τη συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το περασμένο Σάββατο.

Η διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ-μάρκετ, το ωράριο λειτουργίας, οι συγχωνεύσεις φαρμακείων, η εξόφληση οφειλών από τα Ταμεία, καθώς ακόμη και η καθιέρωση πλαφόν στην φαρμακευτική δαπάνη από τους ασφαλισμένους και τους γιατρούς ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην τακτική γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Η εξόφληση των οφειλών απασχόλησε τη συνέλευση, όπου συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα των οφειλών του ΤΑΠ-ΟΤΕ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης, «εάν σε ένα μήνα ο ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν εξοφλήσει τις οφειλές του για συνταγές που εκτελέστηκαν, τότε δεν αποκλείεται οι φαρμακοποιοί πανελλαδικά να προχωρήσουν σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους. Στη Μαγνησία υπάρχουν αρκετοί ασφαλισμένοι του συγκεκριμένου Ταμείου».

Στο μεταξύ ο ΕΟΠΥΥ έχει εξοφλήσει μέχρι και το Δεκέμβριο συνταγές που εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς.

Επίσης το πλαφόν στη φαρμακευτική δαπάνη ίσως να δημιουργήσει νέα δεδομένα, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Ματσιόλης, υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να μπει πλαφόν σε αξίες τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στους γιατρούς.

Στο ζήτημα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας υπογράμμισε πως αν απελευθερωθεί, θα πληγούν τα φαρμακεία της γειτονιάς, ενώ δεν θα υπάρχουν εφημερίες. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια σχετικά με τις συγχωνεύσεις φαρμακείων, όπως ζητούν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, ως μέτρο επιβίωσης του κλάδου στις εξελίξεις που έρχονται. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το ζήτημα της μείωσης κέρδους του φαρμακοποιού που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται κάτω από το 15%.

Στο μεταξύ τακτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου με τα εξής θέματα: 1) Έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για τον έλεγχο του ταμείου του 2012, 2) Έγκριση οικονομικού απολογισμού του έτους 2012, 3) Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα θέματα που απασχόλησαν την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ, 4) Ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου, 5) Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το Γ.Ε.Α. Πρόταση για διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στο συγκεκριμένο ασφαλιστικό ταμείο, 6) Διάφορα κατ’ έγκριση των παρισταμένων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το