Τοπικά

Εργασίες αποκατάστασης στην αγροτική οδοποιία

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας στο οποίο θα πρέπει να γίνουν συστηματικές παρεμβάσεις
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας στο οποίο θα πρέπει να γίνουν συστηματικές παρεμβάσεις

Την έναρξη των εργασιών στην αγροτική οδοποιία για τη φετινή χρονιά ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα, ώστε οι αγρότες να εξυπηρετηθούν στην ομαλή πρόσβασή τους στις καλλιέργειές τους στον πεδινό και ορεινό όγκο.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών που θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες, αγγίζει τις 24.000 ευρώ. Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, οι εργασίες στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας ουσιαστικά δεν σταματούν ποτέ, αφού είναι διαρκής η ανάγκη των αγροτών στο μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας στο οποίο θα πρέπει να γίνουν συστηματικές παρεμβάσεις, ενώ θα γίνει και η προμήθεια των υλικών. Μετά την κακοκαιρία του χειμώνα, εκτιμάται ότι οι εργασίες θα πρέπει να είναι πολλές.

Ο Δήμος ήδη έχει κάνει τις διαδικασίες, ώστε να γίνουν έγκαιρα οι παρεμβάσεις. Μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ακολουθούν η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών.

Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε ότι «εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η έναρξη των εργασιών στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας για τις περιοχές τόσο της Δημοτικής Ενότητας Φερών, όσο και της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας. Μάλιστα μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και στην έναρξη των εργασιών για την ευρύτερη περιοχή του Κεραμιδίου. Η αντιμετώπιση των αναγκών στον κρίσιμο αυτόν τομέα είναι άμεσης προτεραιότητας για τη Δημοτική Αρχή και γι’ αυτό έχουμε προβλέψει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Ήδη η καλλιεργητική περίοδος έχει ξεκινήσει και γνώμονάς μας είναι να εξυπηρετηθούν οι αγρότες που θέλουν να κάνουν τις διάφορες εργασίες, επομένως η πρόσβαση στις καλλιέργειες είναι καθοριστικός παράγοντας. Στη διάθεσή μας έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη του προσωπικού των τεχνικών υπηρεσιών. Σε αυτό το πλαίσιο βρισκόμαστε σε συνεργασία και με τους αρμόδιους αντιδημάρχους».

Παράλληλα από το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασιστεί η κατεδάφιση του παλιού διδακτηρίου, όπου στεγαζόταν το Δημοτικό στον Άγιο Δημήτριο. Η κατεδάφισή του κρίθηκε αναγκαία, καθώς το κτίριο βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των δημοτών.

Επίσης, με το διευθυντή και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου συναντήθηκε η δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου και συζητήθηκε το θέμα των παρεμβάσεων που μπορούν να γίνουν στον αύλειο χώρο του σχολείου, καθώς το Λύκειο έχει ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius και εντός ημερών θα το επισκεφθούν μαθητές και καθηγητές από το εξωτερικό. Η κ. Λαΐτσου τόνισε πως ο Δήμος θα προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες στον αύλειο χώρο, ενώ θα ξεκινήσει και τον ελαιοχρωματισμό του διδακτηρίου. Η αισθητική αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος έχει να γίνει εδώ και αρκετά χρόνια.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου οι προσπάθειες για ένταξη της ανέγερσης του ΕΠΑΛ Βελεστίνου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένονται τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το