Photo Gallery, Τοπικά

Αλιευτικό καταφύγιο στην Πάλτση

 

Την κατασκευή του δρομολογεί η Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου


Στην κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στον παραθαλάσσιο οικισμό της Πάλτσης στη Δημοτική Ενότητα Αργαλαστής προχωρεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Παράλληλα, από τη Δημοτική Αρχή δρομολογείται η εκπόνηση μελέτης για την υλοποίηση του έργου αναπλάσεων στο νησί Τρίκερι. Στον προγραμματισμό του Δήμου βρίσκεται, επίσης, και η ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Αργαλαστής. Σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Δρομολογείται από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου η υλοποίηση του έργου κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στον παραθαλάσσιο οικισμό της Πάλτσης.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στη διάρκεια της προχθεσινής της συνεδρίασης ενέκρινε την ανάθεση της απαιτούμενης για την υλοποίηση του έργου μελέτης, συνολικού κόστους 29.000 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση του έργου θα καθοριστεί από την προς εκπόνηση μελέτη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, θα καταβληθεί από την πλευρά της προσπάθεια, προκειμένου το έργο να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και στις χρηματοδοτούμενες για την κατασκευή λιμενικών υποδομών δράσεις.

Το σχετικό χρονοδιάγραμμα της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου αναφέρει ότι η εκπόνηση της μελέτης του έργου κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στον παραθαλάσσιο οικισμό της Πάλτσης θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα έξι μηνών και στη συνέχεια θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου η δράση να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με προτεραιότητα το ΕΣΠΑ.

Η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στον παραθαλάσσιο οικισμό της Πάλτσης αποτελεί κυρίαρχο αίτημα των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, με το έργο να εντάσσεται από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής στις βασικές προτεραιότητες του προγραμματισμού δράσης της.

«Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Παπαδημητρίου «προχωρούμε ως Δημοτική Αρχή στην ανάθεση της εκπόνησης μελέτης για την υλοποίηση του έργου κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στον παραθαλάσσιο οικισμό της Πάλτσης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, η μελέτη θα είναι έτοιμη σε έξι μήνες και από εκεί και πέρα θα επιδοθούμε σε έναν «αγώνα δρόμου», προκειμένου να πετύχουμε την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και στις δράσεις κατασκευής λιμενικών υποδομών. Στην περίπτωση κατά την οποία δεν καταφέρουμε να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ, θα επιδιώξουμε την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από άλλο αναπτυξιακό πρόγραμμα» τονίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου.

Αναπλάσεις

Στην εκπόνηση μελέτης για την υλοποίηση του έργου αναπλάσεων στο νησί Τρίκερι προχωρεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, με την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ και το κόστος της μελέτης, η οποία θα εκπονηθεί, στο αντίστοιχο των 19.800 ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του νησιού Τρίκερι, καθώς με τις προγραμματισμένες αναπλάσεις θα δημιουργηθούν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Τέλος, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, δρομολογείται και η υλοποίηση του έργου ανέγερσης μίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 150 τετραγωνικών μέτρων στο Δημοτικό Σχολείο Αργαλαστής.

Η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην υποβολή της σχετικής πρότασης για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης που απαιτείται για την ανέγερση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Αργαλαστής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το