Αθλητισμός

Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό Β. για νίκη στο Παγκρήτιο

Σ24 Φ1 ΤΡΙΣΤ

Την αισιοδοξία για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος στο Παγκρήτιο στο ντέρμπι κορυφής με τον Εργοτέλη, το οποίο θα διεξαχθεί την Μ. Δευτέρα στις 16.30, εκφράζουν όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου. Πρόκειται για ένα παιχνίδι κρίσιμο, καθώς στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν και φύγουν από το Ηράκλειο με τους τρεις βαθμούς θα έχουν κάνει – ίσως – το πιο σημαντικό βήμα για την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Αναμένεται να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες, οι οποίες πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα και θέλουν να επιστρέψουν στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Ο Εργοτέλης υποβιβάστηκε πέρυσι από την Σούπερ Λιγκ και κάνει φέτος προσπάθεια να επανέλθει στο πρωτάθλημα των «μεγάλων». Προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες, με Επανομή εντός (2-0) και Γιαννιτσά εκτός έδρας (2-1), γεγονός που τον έφερε ξανά στη 2η θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης και ένα βαθμό μπροστά από τους Ολυμπιακό Βόλου και Παναιτωλικό.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Εργοτέλης θα έχει τρεις σημαντικές επιστροφές, καθώς το τεχνικό δίδυμο Πλεσίτη-Λαμπράκη μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ρομάνο, Μπουχαλάκη και Σαρρή, οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τα Γιαννιτσά εκτός έδρας. Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές εξέτισαν την ποινή τους και αναμένεται να αγωνιστούν στο βασικό σχήμα. Από εκεί και πέρα είναι η δεδομένη απουσία του Ουέλιγκτον, ενω δύσκολα θα προλάβουν την αναμέτρηση οι τραυματίες Χαντί και Πλουσής.

Το βολιώτικο συγκρότημα μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Εργοτέλης θα αγωνιστεί ανοιχτά με στόχο τη νίκη, «χτυπώντας» τον αντίπαλο στις αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο Μάριο Μπρέσκα, αλλά και τους άλλους αξιόλογους μεσοεπιθετικούς που διαθέτει η ομάδα. Η άμυνα του Εργοτέλη παρουσιάζει αδυναμίες και ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες να φτάσει στο γκολ. Από εκεί και πέρα θα είναι σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, κλείνοντας τους χώρους και μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να γίνεται απειλητικός για την εστία του Γκίτκου.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει αξιόλογους μέσους, με τους Ολίσε και Πινδώνη να αποτελούν βαρόμετρο για τους «ερυθρόλευκους» στο χώρο του κέντρου. Ο Νιγηριανός θα αγωνιστεί κόντρα σε μια ομάδα τη φανέλα της οποίας φόρεσε με επιτυχία για δύο χρόνια (2010-12) και θέλει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πάρει το «τρίποντο», που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Ο Εργοτέλης έχει μόλις μία ήττα ως γηπεδούχος, από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 1-0, ενώ είναι η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή εντός έδρας (38 βαθμούς), σημειώνοντας 11 νίκες και πέντε ισοπαλίες. Αξίζει να σημειώσουμε, πως μία ήττα εντός έδρας έχουν ακόμη δύο ομάδες στη FootballLeague, ο Ολυμπιακός και η Νίκη.

Θα είναι ένα αμφίρροπο ματς, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες και νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα πιστέψει περισσότερο στη νίκη, αυτή που θα παίξει με μεγαλύτερο πάθος και δύναμη και εκείνη που θα κάνει τα λιγότερα λάθη.

Ο Ολυμπιακός στα τρία τελευταία ματς αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο (στην Πάτρα με την Παναχαϊκή αποβλήθηκαν δύο παίκτες) και οφείλουν οι ποδοσφαιριστές να δείξουν πειθαρχία, όπως αρμόζει σε σωστούς επαγγελματίες.

Χωρίς νίκη στην Κρήτη

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταφέρει να φύγουν ποτέ νικητές στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο (πρωτάθλημα και Κύπελλο), είτε στο «Μαρτινέγκο», είτε στο Παγκρήτιο. Η πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο ομάδων στην Κρήτη ήταν την αγωνιστική περίοδο 1985-86, όταν ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 2-0 και παράλληλα την πρόκριση, καθώς στο ματς του πρώτου γύρου είχε νικήσει με 1-0.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, την περίοδο 2005-06 με τον Εργοτέλη να κερδίζει με 2-0, σκοράροντας μάλιστα το πρώτο γκολ ο Πάτρικ Ογκουνσότο, ενώ το δεύτερο το είχε πετύχει ο Γ. Σαββίδης.

Την χρονιά 2010-11 Εργοτέλης και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στο Παγκρήτιο για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 0-0.

Να θυμίσουμε, πως στο φετινό παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει του Εργοτέλη με 2-0 με τέρματα των Πινδώνη και Ογκουνσότο.

Ετοιμοπόλεμος

ο Ολίσε

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ματς με τον Εργοτέλη, καθώς στη χθεσινή προπόνηση πήρε μέρος κανονικά και ο Εγκούτου Ολίσε, ο οποίος τέθηκε στη διάθεση του Σάββα Παντελίδη. Με εξαίρεση τον τιμωρημένο Θανάση Κωστούλα, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να καλείται να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Αν και ακόμη δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις για κάποιες θέσεις, δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο ντέρμπι με τη Νίκη.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» θα συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί το πρωί της Κυριακής. Στη συνέχεια ο Σάββας Παντελίδης θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα απαρτίζουν την αποστολή, η οποία στη συνέχεια θα μεταβεί οδικώς στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα «πετάξει» για το Ηράκλειο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το