Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αρχή του τέλους στις «Μανωλάδες»

Κάλεσμα συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Μ. Τετάρτης
Κάλεσμα συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Μ. Τετάρτης

 

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Πρωτομαγιάς τη Μεγάλη Τετάρτη αλλά και στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10:30 π.μ. απεύθυναν η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο ΕΚΒ τόνισαν ότι η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, μνήμης και τιμής των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, όλων των λαών από την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο μέχρι σήμερα. Κατήγγειλαν την τρικομματική κυβέρνηση που αποφάσισε μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας για την Τρίτη του Πάσχα, «δήθεν για να βοηθήσει τα μαγαζιά».

Το μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ κ. Κων. Στεργίου ανέφερε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργώνουν όλους τους χώρους δουλειάς για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους καθώς σε πολλές επιχειρήσεις επικρατεί εργασιακός Μεσαίωνας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολλοί εργαζόμενοι δεν θα λάβουν δώρο Πάσχα όπως ήδη έρχονται τα μηνύματα από το χώρο του τουρισμού και του επισιτισμού, αλλά και δεν θα αντιδράσουν, διότι φοβούνται μην χάσουν τη δουλειά τους.

Η «Μανωλάδα» πλέον είναι μια πραγματικότητα σε κάθε εργασιακό χώρο. Η εργατική τάξη πρέπει να αποβάλλει το φόβο της και η 1η Μάη να είναι η απαρχή νέων αγώνων». Εκπρόσωπος της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι επαγγελματοβιοτέχνες είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας, καθώς η κυβερνητική πολιτική είναι καταστροφική. Επισήμανε ότι μπορεί χθες να πήρε πίσω η κυβέρνηση την ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο για μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35%, αλλά «εμείς δεν εφησυχάζουμε, καθώς είναι σίγουρο ότι αυτό θα γίνει κάποια άλλη στιγμή χωρίς να το πάρουμε είδηση» τόνισε. Από την πλευρά του τόνισε ότι «οι πανηγυρισμοί των εκπροσώπων των μεγαλοεπιχειρηματιών των ηγεσιών ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη του Πάσχα και να τη βαφτίσει «επίσημη αργία» αποδεικνύει τις επιδιώξεις και τους φόβους τους». Τέλος, κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να διαδηλώσουν μαζί με τους φυσικούς τους συμμάχους, του εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ.

 Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. «εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο συνάδελφο Δημήτρη Αχείμαστο, από το Λύκειο Πελοπίου Ηλείας, ο οποίος τέθηκε «αυτοδίκαια» σε αργία επειδή μηνύθηκε από κάποιον με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές!!! Ο μηνυτής κοινοποίησε τη μήνυσή του και το σχετικό κατηγορητήριο στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Ηλείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση όπως και η Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κοινοποίησαν στο συνάδελφο την υπαγωγή του στις διατάξεις του Ν. 4043/2012 «περί διαθεσιμότητας, αργίας ένεκα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας»! Η πρόκληση απέναντι στο συνάδελφο είναι πρόκληση απέναντι σε ολόκληρο τον κλάδο. Είναι ευθύνη του συνδικαλιστικού κινήματος να κλείσει τα σχολεία, να απαντήσει με ταξική ενότητα, συγκροτημένα, οργανωμένα. Σήμερα ο Δημήτρης, μεθαύριο εμείς!  Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός! Όλοι στους δρόμους. Κάθε καθυστέρηση είναι κίνδυνος-θάνατος. Να βγούμε έξω, να αγωνιστούμε! Άλλο δρόμο, άλλη επιλογή δεν έχουμε!

Αλληλεγγύη στο συνάδελφο. Ενότητα και αγώνας: Να σταματήσει τώρα η δίωξη! Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο περί αξιολόγησης και διαθεσιμότητας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το